ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

ΑΠΟΦΑΣΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΘ

                 
ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ
Μ.Ε. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
----------------------------------------------------------
Ταχ. Δ/νση:  Βασ. Όλγας  198   
Τ.Κ.: 546 55
Πληροφορίες: Μίνα Κουρνούτου
Τηλέφωνο: 2313 – 319663
Fax: 2313 – 319763
E_mail: antiperiferiarxis-thess@pkm.gov.gr



              
             

  

  





    Θεσσαλονίκη, 18/04/2013


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Υπέρ της ανάπλασης των εγκαταστάσεων της Δ.Ε.Θ. τάχθηκε κατά πλειοψηφία η Μητροπολιτική Επιτροπή της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, κατά τη σημερινή έκτακτη συνεδρίαση του οργάνου. 

Το θέμα εισηγήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Γεώργιος Τσαμασλής, ο οποίος, μεταξύ άλλων, τόνισε ότι «η ΔΕΘ καθημερινά φθίνει, σε σημείο που θα απαξιωθεί. Εμείς δεν θα το επιτρέψουμε αυτό. Προωθούμε την ανάπλασή της, ώστε να εισέλθουμε ισχυροί στον ανταγωνισμό. Η ΔΕΘ αποτελεί ένα σημαντικό θεσμό στην ιστορία της Θεσσαλονίκης και δεν θα την εγκαταλείψουμε. Παράλληλα, δεν εγκαταλείπουμε το στόχο μετεγκατάστασης της ΔΕΘ στη Σίνδο. Θα επιστρέψουμε σε αυτόν όταν το επιτρέψουν οι οικονομικές συγκυρίες και οι επενδυτικές προοπτικές»

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης παρουσιάστηκε η μελέτη για την ανάπλαση της ΔΕΘ από τον πρόεδρο της ΔΕΘ-HELEXPO A.E. Θεόδωρο Σουμπάση και τον σύμβουλο ανάπτυξης της BCS Γιώργο Μιχαηλίδη, ενώ ο γενικός διευθυντής της εταιρίας δημοσκοπήσεων Interview Δημήτρης Βασιλειάδης παρουσίασε έρευνα για την αποτύπωση της κοινής γνώμης σε θέματα που αφορούν τη ΔΕΘ. 

Σημειώνεται ότι η απόφαση της Μητροπολιτικής Επιτροπής θα μεταβιβαστεί προς ενημέρωση του υπουργού Μακεδονίας – Θράκης, καθώς και του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΘ.




Ευχαριστούμε για τη συνεργασία
Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη
Μ.Ε. Θεσσαλονίκης