ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

Επιλέξτε τα σωστά παιδικά παπούτσια


Τα παιδικά ποδαράκια μεγαλώνουν γρήγορα, και η καλή εφαρμογή των παπουτσιών είναι πολύ σημαντική για τα πρώτα τους βήματα.
Μια λάθος επιλογή μπορεί να επηρεάσει γενικότερα την υγεία και τη σωστή στάση του παιδιού. Για παράδειγμα, αν είναι στενά μπορεί να προκαλέσουν κράμπες και στρεβλώσεις ή αν πάλι είναι μεγάλα μπορεί να βγαίνουν από το ποδαράκι του προκαλώντας φουσκάλες, σκληρύνσεις του δέρματος και κύρτωση των δαχτύλων

Το ίδιο το παιδί δεν είναι σε θέση να αντιληφθεί την κακή εφαρμογή, γιατί τα ανώριμα νεύρα των ποδιών δεν του επιτρέπουν να νιώσει πίεση. Για τη σωστή επιλογή παπουτσιών, απευθυνθείτε σε κάποιο κατάστημα παιδικών παπουτσιών που διαθέτει έμπειρους πωλητές και μεγάλη ποικιλία σχεδίων.

Διαβάστε παρακάτω μερικές συμβουλές για να επιλέξετε σωστά:

• Μπορείτε να μετράτε τακτικά το ποδαράκι του παιδιού σας, περίπου κάθε 6 με 8 εβδομάδες, όταν κάνει τα πρώτα του βήματα, και κάθε 3 μήνες μετά την ηλικία των 3 ετών. Κατά μέσο όρο, το πόδι μεγαλώνει κατά δύο νούμερα το χρόνο, στις ηλικίες από 1 έως 4 ετών.

• Θα πρέπει να προσέχετε επίσης, επειδή τα ποδαράκια του παιδιού σας δεν αναπτύσσονται σταθερά και σταδιακά, αλλά απότομα, γι΄αυτό είναι πολύ πιθανόν το παιδί να χρειάζεται καινούρια παπούτσια λίγες εβδομάδες ή μήνες μετά την τελευταία αγορά.

• Διαλέξτε ένα ζευγάρι με κορδόνια ή βέλκρο, για να διασφαλίσετε ότι το παπούτσι θα μείνει σταθερό στο πόδι του παιδιού.

• Διαλέξτε παπούτσια από δέρμα ή άλλο υλικό καλής ποιότητα, ώστε το πόδι να μπορεί να «αναπνέει» και ο ιδρώτας να εξατμίζεται.

• Να προσέχετε την καμάρα του παιδιού και να ακούτε προσεκτικά αν σας παραπονεθεί.

Εάν το παιδί έχει κάποιο πρόβλημα διαγνωσμένο από παιδοορθοπεδικό, θα χρειαστεί να φορέσει ορθοπεδικά παπούτσια, τα οποία θα παραγγείλετε με συγκεκριμένες οδηγίες και προδιαγραφές, ανάλογα με την πάθηση.
jenny.gr