ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Κυριακή 28 Απριλίου 2013

Δεκτό από Στουρνάρα το άρθρο ΠΑΣΟΚ για προσωρινές προσλήψεις σε Δήμους και Περιφέρειες


Ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας

Παράλληλα, ο υπουργός Οικονομικών απάντησε στην κριτική που έχει ασκήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας πως σε αντίθεση με τις «τυμπανοκρουσίες» που ακούστηκαν το πολυνομοσχέδιο δεν έχει νέα μέτρα, και πως η εναλλακτική θα ήταν έξοδος της χώρας από το ευρώ. Δηκτική απάντηση Λαφαζάνη.

Δεκτό έκανε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, το πρώτο άρθρο της τροπολογίας του ΠΑΣΟΚ, για την καταπολέμηση της ανεργίας, κατά τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής.

Το άρθρο προβλέπει την προσωρινή ολιγόμηνη πρόσληψη προσωπικού στους Δήμους και τις Περιφέρειες της χώρας, βάση προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας.

Παράλληλα, απαντώντας στην κριτική του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με το πολυνομοσχέδιο, ο κ. Στουρνάρας τόνισε πως η εναλλακτική λύση θα ήταν η έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη, η οποία θα ήταν «καταστροφική».

«Προς μεγάλη απογοήτευση κάποιων, το νομοσχέδιο δεν έχει νέα μέτρα, τα οποία είχαν κάποιοι προαναγγείλει με τυμπανοκρουσίες» συνέχισε ο υπουργός Οικονομικών.

Απαντώντας στον κ. Στουρνάρα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, κατηγόρησε τον υπουργό Οικονομικών ότι δεν γνωρίζει όχι μόνον «σε ποια χώρα ζει» αλλά και σε «ποιον πλανήτη» και ότι παρέθεσε για μία ακόμη φορά εκθέσεις ιδεών.

Συνεχίζοντας, ο κ. Λαφαζανης επεσήμανε πως το μέγα θέμα του πολυνομοσχεδίου είναι η «τρομοκρατία» που προκαλείται στο Δημόσιο καθώς ξεκινά «πογκρόμ» αυθαίρετων απολύσεων.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα την Κυριακή η αξιωματική αντιπολίτευση υπέβαλε ένσταση όσον αφορά τη συνταγματικότητα του πολυνομοσχεδίου, η οποία ωστόσο απορρίφθηκε, με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας, Μάκη Βορίδη, να κατηγορεί την αξιωματική αντιπολίτευση για απόπειρα απονομιμοποίησης της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, ευτελισμού των κοινοβουλευτικών θεσμών και υπονόμευσης του ίδιου του Συντάγματος.

Από την πλευρά της Κουμουνδούρου, ο κ. Λαφαζάνης αντέτεινε ότι η κυβέρνηση αδιαφορεί για την επιστημονική επιτροπή της Βουλής και πως αυτή η κίνηση παραπέμπει σε ολοκληρωτικά καθεστώτα.

Σημειώνεται πως η έκθεση της επιστημονική υπηρεσίας της Βουλής, μολονότι δεν έγειρε ζήτημα αντισυνταγματικότητας, εκφράζει ήπιες ενστάσεις ως προς τη διατύπωση κυρίως φορολογικών διατάξεων. Αναφέρει ωστόσο πως ο νέος φόρος ακινήτων δεν αντιβαίνει στο Σύνταγμα.

Η συζήτηση του πολυνομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής άρχισε λίγο μετά τις 11 το πρωί και αναμένεται να ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα με την ψήφισή του.

Το Σάββατο, το πολυνομοσχέδιο ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία από την επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων.

Πηγή: http://www.skai.gr/news/politics/article/230747/dekto-apo-stournara-to-arthro-pasok-gia-prosorines-proslipseis-se-dimous-kai-perifereies/#ixzz2Rlh5w6gT
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook