ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τρίτη 30 Απριλίου 2013

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ- ΛΕΥΚΩΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ Δ/ΝΣΗ ΠΕ ΠΙΕΡΙΑΣ & ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΔΙΟΝΥΣΗ ΠΑΣΧΑΛΗ



                                              ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
                                        ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
                                         ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

                                ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ Α/ΘΜΙΑΣ & Β/ΘΜΙΑΣ

                                           ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Κ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ  Α/ΘΜΙΑΣ  ΕΚΠ/ΣΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

   ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ



Υπεύθυνoi : Κρίτογλου Αστέριος
                    Αμανατίδου Μαργαρίτα
Τηλέφωνο : 23510 46978, 6946234792
FAX           : 23510 22727
E-mail        : perival@dipe.pie.sch.gr


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 


 Στα πλαίσια του εορτασμού των 100 χρόνων ελεύθερης Πιερίας, η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας υπό την αιγίδα του Δήμου Κατερίνης και του Οργανισμού Παιδείας Πολιτισμού Αθλητισμού και Πρόνοιας   πραγματοποίησε την  Πέμπτη   25 Απριλίου  2013 ώρα 19:00 στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κατερίνης «ΕΚΑΒΗ» με ιδιαίτερη επιτυχία και μπροστά σε ένα πολυπληθές και ευαισθητοποιημένο ακροατήριο την Παρουσίαση του   Βιβλίου- Λευκώματος με τίτλο:

       « Διαβαίνοντας τα μονοπάτια της Λευτεριάς και της Παιδείας»
  
Στην εκδήλωση, η Δ/νση Π.Ε. Πιερίας, το Τμήμα Σχολικών Δραστηριοτήτων και η ομάδα των εκπαιδευτικών που εργάστηκαν και επιμελήθηκαν τα κείμενα και το φωτογραφικό υλικό που συλλέχθηκε από όλη τη Εκπαιδευτική Κοινότητα  της Πιερίας, παρουσίασαν το βιβλίο-λεύκωμα που αφορά όλα τα Σχολεία της Π.Ε. Πιερίας.

 Θέματα των εισηγήσεων και εισηγητές εκπ/κοί στην παραπάνω εκδήλωση:                                                                                  

«Πώς κάποτε και Πώς σήμερα»
Μαργαρίτα Αμανατίδου: Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων στην Α/θμια Εκπ/ση Πιερίας Μαριάνα Τσιούτσιου: Καθηγήτρια Αγγλικής γλώσσας στο 12ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης και  Συνεργάτης στο Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων
«Απελευθέρωση της Κατερίνης και Εκπαιδευτική Ιστορία της Πιερίας»
Νίκος Ναχόπουλος: Δ/ντής 2ου  Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης
Χρήστος Βιδάκης: Υπεύθυνος Τμήματος Μηχανοργάνωσης της Α/θμιας Εκπ/σης Πιερίας

 «Ανάδειξη του Αρχειακού Θησαυρού των σχολείων μας, η Καταγραφή των Δεδομένων και η Παρουσίαση του Λευκώματος»
Δήμητρα Μαυρομάτη: Δ/ντρια Δημοτικού Σχολείου Ανδρομάχης
Αστέριος Κρίτογλου: Δ/ντής Α/θμιας Εκπ/σης Πιερίας

Ιδιαίτερη τιμή και στιγμή στην εκδήλωση για την Α/θμια Εκπ/ση Πιερίας ήταν η παρουσία στην εκδήλωση του κου Διονύση Πασχάλη ο οποίος αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση με την συνεχή και πολυετή συμπαράστασή του στους εκπ/κούς και στα σχολεία της Πιερίας βοηθώντας την παιδεία, τον πολιτισμό, την παράδοση και την ιστορία του Νομού μας.. Τον    κ. Πασχάλη τίμησε ο Δ/ντής Α/θμιας Εκπ/σης Πιερίας κος Αστέριος Κρίτογλου στο τέλος της εκδήλωσης με αγαλματίδιο της προτομής του Μ. Αλεξάνδρου. Ο κος Πασχάλης με τη σειρά του, καταχειροκροτούμενος και αφού ευχαρίστησε για την τιμή που του έγινε, επισήμανε ότι «μέλημα όλων πρέπει να είναι η στήριξη της Παιδείας διότι έτσι θα κρατηθεί ζωντανός ο Πολιτισμός μας». Στο τέλος δε της εκδήλωσης πολλοί συνομίλησαν με τον κ. Πασχάλη και του μετέφεραν πολλά προβλήματα για τη λειτουργία των φορέων που εκπροσωπούν.                                                                              

Την εκδήλωση, η οποία έγινε σε μια κατάμεστη αίθουσα, τίμησαν με την παρουσία τους  εκπρόσωποι της Περιφερειακής Δ/νσης Κεντρικής Μακεδονίας, των τριών Δήμων της Περιφέρειάς μας, εκπρόσωποι Βουλευτών ,ο Δ/ντής Β/θμιας Εκπ/σης Πιερίας με τους Υπευθύνους Φυσικής Αγωγής και Καινοτόμων Δράσεων, οι Σύμβουλοι Προσχολικής Αγωγής και  ΠΕ Πιερίας, μέλη του  Συλλόγου Εκπ/κών Πιερίας, πλήθος Δ/ντών και Εκπαιδευτικών Δημοτικών Σχολείων, Προϊσταμένων και Νηπιαγωγών των Νηπιαγωγείων της Πιερίας.

Η Δ/νση Π.Ε Πιερίας

1.    Ευχαριστεί για μια ακόμη φορά τον κ. Πασχάλη για το τεράστιο έργο του στην εκπαίδευση και ότι παρευρέθη στην εκδήλωση παρόλο το βεβαρυμένο του πρόγραμμα στο ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ .

2.    Ευχαριστεί θερμά όλους όσους αγκάλιασαν με ευαισθησία και αγάπη την προσπάθεια αυτή, που θα προσφέρει συγκίνηση σε όποιον επιλέξει να ταξιδέψει στις σελίδες του , θα ξυπνήσει αλλά και θα διασώσει μνήμες που αφορούν την Εκπαίδευση στην Πιερία πριν ο χρόνος τις σβήσει για πάντα.

3.    Ευχαριστεί το Δήμο και τον ΟΠΠΑΠ για την ευγενική παραχώρηση της αίθουσας εκδηλώσεων “ΕΚΑΒΗ’.

4.    Ευχαριστεί επίσης τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους για την προσφορά του πλούσιου μπουφέ της εκδήλωσης και ό,τι χρειάστηκε για την όλη οργάνωση χωρίς κόστος για το Δημόσιο.

5.    Ευχαριστεί τον κ. Κυριάκο Προβατίδη για τη βοήθειά του και τη συνεργασία του στο Λεύκωμα για την τελική του μορφή πριν την εκτύπωση.

6.    Τέλος, ευχαριστεί με τη σειρά ΟΛΑ τα Μ.Μ.Ε. και τους δημοσιογράφους για την κάλυψη της εκδήλωσης.


                                                                               


                                                                                 Ο Δ/ντής Π.Ε. Πιερίας


                                                                                 Αστέριος Κρίτογλου