ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τρίτη 30 Απριλίου 2013

Διονύσης Πασχάλης: Μόνο με την παιδεία θα κρατήσουμε ζωντανό τον πολιτισμό μας


 Η ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΙΜΗΣΕ ΤΟΝ ΔΙΟΝΥΣΗ ΠΑΣΧΑΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΣΤΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΕΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

* ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΜΑΣ ΘΑ ΑΠΟΦΥΓΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΦΑΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΜΑΣ, ΤΟΝΙΣΕ.
* ΑΓΑΛΜΑΤΙΔΙΟ ΜΕ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΔΩΡΙΣΕ Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ, ΑΣΤΕΡΙΟΣ ΚΡΙΤΟΓΛΟΥ, ΣΤΟΝ Δ.ΠΑΣΧΑΛΗ.





  Μια ακόμη τιμή γνώρισε ο Διονύσης Πασχάλης για την αμέριστη συμπαράσταση του, εν μέσω βαθιάς κρίσης, σε σχολεία της Πιερίας. 

Συγκεκριμένα, η διεύθυνση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Πιερίας δια του διευθυντή της, Αστέριου Κρίτογλου, τίμησε τον Διονύση Πασχάλη ο οποίος αυτή την πολύ δύσκολη για την παιδεία χρονιά, στάθηκε δίπλα  σε σχολεία της Πιερίας βοηθώντας να καλύψουν τις ανάγκες τους σε πετρέλαιο θέρμανσης αλλά και άλλα υλικοτεχνικά μέσα προκειμένου να λειτουργήσει κανονικά η εκπαίδευση. 
Από την πλευρά του ο κ. Πασχάλης ευχαριστώντας για την τιμή που του έγινε, ανέφερε τα εξής: «Ευχαριστώ πολύ για την τιμή που μας κάνετε απόψε. Πιστεύω πως μέλημα όλων μας πρέπει να είναι να στηρίξουμε την παιδεία, διότι μόνο μέσα από αυτήν θα κρατήσουμε ζωντανό τον πολιτισμό μας και δεν θα αφανιστούμε ως έθνος. Ευχαριστώ πολύ».
Ήταν μια σεμνή τιμητική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην κατάμεστη από εκπαιδευτικούς αίθουσα εκδηλώσεων του πνευματικού κέντρου Κατερίνης (Εκάβη), με αφορμή την παρουσίαση ενός βιβλίου – λευκώματος με τίτλο: «Διαβαίνοντας τα μονοπάτια της λευτεριάς και της παιδείας».
Επρόκειτο για παρουσίαση της ιστορίας κάποιων δημοτικών σχολείων του νομού, στο πλαίσιο εορτασμού των 100 χρόνων ελεύθερης Πιερίας. Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τη διεύθυνση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης σε συνεργασία με τον δήμο Κατερίνης και τον οργανισμό παιδείας, πολιτισμού, αθλητισμού και πρόνοιας του δήμου.

Προς το τέλος αυτής της εκδήλωσης ο διευθυντής της διεύθυνσης πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Αστέριος Κρίτογλου ευχαρίστησε τον Διονύση Πασχάλη για την συνεχή συμπαράστασή του σε σχολεία της Πιερίας και του δώρισε αγαλματίδιο με την κεφαλή του Μακεδόνα στρατηλάτη Μεγάλου Αλεξάνδρου.
Στην τελετή ήταν παρόντες ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Κατερίνης Χρήστος Λεμονόπουλος, ο αναπληρωτής δήμαρχος Δίου-Ολύμπου Γιώργος Φαρμάκης και οι αντιδήμαρχοι του δήμου Μαρία Τσιμήτρη και Σοφία Ζουρζούρα, οι δημοτικοί σύμβουλοιΔημήτρης ΧλεμέςΓιώργος ΊτσιοςΠόπη ΜπατάλαΑυγουστίνος Ανδρικόπουλος κ.ά., ο διευθυντής της διεύθυνσης δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Πιερίας Γιάννης Καζταρίδης, σχολικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι βουλευτών και φορέων, διευθυντές σχολείων και αρκετοί εκπαιδευτικοί.