ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Σάββατο 27 Απριλίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΜΕΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ



ΘΕΛΟΥΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ
 ΦΘΗΝΟΥΣ ΕΥΕΛΙΚΤΟΥΣ ΥΠΟΤΑΚΤΙΚΟΥΣ
«ΕΚΠΑΙΔΕΥΜΕΝΟΙ» ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
(Με αφορμή το πρόγραμμα «ΕΠΙΤΑΓΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΕΩΣ 29 ΕΤΩΝ» που προωθεί το επιμελητήριο Πιερίας)

    Συνεπής το επιμελητήριο Πιερίας στις ευρωενωσιακές και κυβερνητικές κατευθύνσεις της τρικομματικής κυβέρνησης (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) και τις αξιώσεις του κεφαλαίου, της μεγαλοεργοδοσίας στην χώρα μας, προωθεί προγράμματα ανακύκλωσης της ανεργίας και φτώχειας. Το λεγόμενο πρόγραμμα «ΕΠΙΤΑΓΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΕΩΣ 29 ΕΤΩΝ»  που προωθεί και βάζει σε εφαρμογή και το επιμελητήριο Πιερίας αποτελεί ένα νέο αντιδραστικό εργαλείο που στο όνομα δήθεν καταπολέμησης της ανεργίας εξασφαλίζει τζάμπα, φθηνό και ευέλικτο εργατικό δυναμικό στους μεγαλοεργοδότες, μεγαλοεπιχειρηματίες.
     Πρόκειται για πρόγραμμα πεντάμηνης επιδοτούμενης απασχόλησης με την μορφή σεμιναρίων, κατάρτισης και πρακτικής άσκησης για άνεργους νέους απόφοιτους ΑΕΙ-ΤΕΙ ή της υποχρεωτικής δευτεροβάθμιας και μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Και αυτό το πρόγραμμα λειτουργεί σαν βαλβίδα εκτόνωσης της λαϊκής αγανάκτησης από την μέχρι τώρα εφαρμοζόμενη πολιτική.
     Η ανεργία είναι σύμφυτη με το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα. Το ίδιο το σύστημα δημιουργεί τις στρατιές ανέργων, αφού η εργατική δύναμη στον καπιταλισμό είναι εμπόρευμα που εκμεταλλεύεται ο εκάστοτε εργοδότης-καπιταλιστής για να συσσωρεύει κέρδη.
    Σε αυτή την κατεύθυνση δρουν και τα διάφορα προγράμματα απασχόλησης, σεμιναρίων, πρακτικής άσκησης που σε συνθήκες καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης από την μια στοχεύουν να εξασφαλίζουν τζάμπα εργατικό δυναμικό, δουλειά χωρίς δικαιώματα, στην μεγαλοεργοδοσία και από την άλλη προσπαθούν να χειραγωγήσουν την εργατική τάξη ώστε να μην διεκδικεί, να μην απαιτεί, να αποδέχεται όλο και λιγότερα, αξιοποιώντας το φόβο, την ανασφάλεια, την αβεβαιότητα που δημιουργεί η πολιτική διαχείρισης του συστήματος, από τα αστικά κόμματα, τα κόμματα της πλουτοκρατίας.
     Οι άνεργοι, οι νέοι, αλλά και οι εργαζόμενοι έχουν χρέος να αναδείξουν τον χαρακτήρα αυτών των προγραμμάτων και να τους τα γυρίσουν πίσω. Οι άνεργοι δεν είναι αναλώσιμοι κι ούτε έχουν ζωή με ημερομηνία λήξης. Από αυτήν την σκοπιά πρέπει να οργανώσουν την πάλη τους, να απαιτήσουν άμεσα μέτρα ανακούφισης τους και παράλληλα δουλειά με πλήρη εργασιακά μισθολογικά, κοινωνικοασφαλιστικά δικαιώματα.
    Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, με τα μέλη και τα στελέχη του, που δρουν μέσα από το ταξικό εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, θα πάρουν όλα εκείνα τα μέτρα της οργάνωσης και πάλης των ανέργων και των εργαζόμενων μέσα από τα συνδικάτα, τα σωματεία, τις επιτροπές αγώνα ώστε να αναχαιτιστούν αποτελεσματικά όλα τα αντεργατικά-αντιλαϊκά μέτρα, αλλά και να οργανωθεί η αντεπίθεση με όρους λαϊκής αντιμονοπωλιακής αντικαπιταλιστικής συμμαχίας.
        Επίσης η Τομεακή Επιτροπή Πιερίας του ΚΚΕ  καλεί όλους τους ανέργους και εργαζόμενους του Νομού να συμμετάσχουν μαζικά στην απεργιακή συγκέντρωση του Π.Α.ΜΕ που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 1 Μαΐου στις 10:30 το πρωί στην κεντρική πλατεία Κατερίνης

Τ.Ε ΠΙΕΡΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ