ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Σάββατο, 27 Απριλίου 2013

Εκπαιδευτική επίσκεψη του σχολείου Scuola Ginmaziala "Mihail Drumes" της Ρουμανίας στο 2ο ΕΠΑ.Λ. ΚατερίνηςΣτις 17 Απριλίου 2013 πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη του σχολείου Scuola Ginmaziala "Mihail Drumes" από την πόλη Bals της Ρουμανίας στο 2ο ΕΠΑ.Λ. Κατερίνης. Η επίσκεψη οργανώθηκε στα πλαίσια του διεθνούς προγράμματος συνεργασίας "Pasi spre Europa Sudica - Steps towards Southern Europe".
Στην Ρουμάνικη αποστολή συμμετείχε ομάδα καθηγητών, μαθητών και γονέων που συνοδεύονταν από τη Διευθύντρια του σχολείου Mihail Drumes κ. Miinescu Corina Mianda και τις συντονίστριες του προγράμματος κ. Tabarta Elena και κ. Costache Mirela.
Η υποδοχή του Ρουμάνικου σχολείου πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του ΕΠΑ.Λ., από το Διευθυντή του σχολείου κ. Κύριλλο Τσερμπάκ, καθώς και τους Υπεύθυνους των Τομέων, κα. Θεοδώρα Βάσιου, κα Ιφιγένεια Πάσχου και κο Δημήτριο Σιδηρόπουλο.
Στη συνέχεια ακολούθησε παρουσίαση του Ρουμάνικου σχολείου, μέσα από την οποία δόθηκαν σημαντικά και ενδιαφέροντα στοιχεία σχετικά με τη δομή του σχολείου Michail Drumes, καθώς και τις δραστηριότητες στις οποίες συμμετέχουν οι μαθητές κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους.
Ακολούθησε η παρουσίαση του 2ου ΕΠΑ.Λ. Κατερίνης από το Διευθυντή του σχολείου και την καθηγήτρια κα Καραματσούκη Αγγελική. Προβλήθηκαν πολιτιστικά και ιστορικά στοιχεία που αφορούν το νομό Πιερίας, μια σύνοψη του ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος, καθώς επίσης και πληροφορίες σχετικά με το Επαγγελματικό Λύκειο, τους τομείς, τις ειδικότητες και τα εργαστήριά του.
Μετά το πέρας των παρουσιάσεων πραγματοποιήθηκε ξενάγηση στους χώρους των εργαστηρίων, και η συνάντηση ολοκληρώθηκε με συζήτηση μεταξύ των συμμετεχόντων μαθητών και καθηγητών, από την οποία προέκυψαν ενδιαφέροντα και χρήσιμα συμπεράσματα για τα εκπαιδευτικά συστήματα των δύο χωρών.
Ο Διευθυντής του 2ου ΕΠΑΛ Κατερίνης
Τσερμπάκ Κύριλλος
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.