ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Πέμπτη 2 Μαΐου 2013

Ομιλία του Κων/νου Προδρόμου Μέλος Συντονιστικής επιτροπής Πιερίας στο 1o Ιδρυτικό Συνέδριο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων





   Συναγωνιστές, Συνέλληνες,  Κυρίες-οι  παρευρισκόμενοι.
   Είμαι διαποτισμένος από τα νάματα του αρχαίου Ελληνικού πνεύματος και του χριστιανισμού, υπηρετώ αταλάντευτα με ακεραιότητα και ωριμότητα τις αρχές και αξίες του Ελληνοχριστιανικού ιδεώδους, οι οποίες αποτελούν πυξίδα και φάρο στην πορεία μου.
   Θέλω να προσφέρω στο συνάνθρωπό μου, στην κοινωνία, στην πρόοδο της Πατρίδας μου΄ έχω μέσα μου το φίλτρο της πολιτικής και θα βοηθήσω προς την κατεύθυνση αυτή πιο αποτελεσματικά μέσα από τον ευγενικό στίβο του φορέα των Ανεξάρτητων Ελλήνων.
   Τα κλιμακωτά μνημόνια της λιτότητας και της αλητότητας δεν είναι λύση της σάπιας αιθεροβάμονος κατάστασής μας, της φουσκωμένης ευμάρειάς μας, της διατήρησης των ανισοτήτων και κοινωνικών αδικιών, αλλά αποτελούν τα σήμαντρα εγρήγορσης και αφύπνισης Αλλαγής της πολιτικής της μεταπολίτευσης, η οποία έπρεπε να υφίσταται εδώ και χρόνια.
   Προσπαθώ όσο μπορώ να ανατραπεί, να αντικατασταθεί η κατεστημένη πραγματικότητα, η υπάρχουσα δομή με ρηξικέλευθο λόγο, νέες ριζοσπαστικές προτάσεις, με εθνικές και κοινωνικές ευαισθησίες, με σωφροσύνη και εντιμότητα.
   Η τεχνητή και προσχηματική κρίση που μας επέβαλαν οι Κροίσοι του κόσμου με δόλιους τρόπους, με  προκάλυμμα, με φορμαλιστικό μανδύα την πολιτική της εξυγίανσης και της σωτηρίας μας, αποτελεί το Δούρειο ίππο της άλωσης των δικαιωμάτων, της οπισθοδρόμησης των κοινωνικών κατακτήσεων και της αναστολής της δυναμικής της εξέλιξης για καλύτερο αύριο, αποσκοπεί στην καθυπόταξη των λαών και στη δυναμική επιβολή της θέλησης των ισχυρών.
   Οι μηχανισμοί που χρησιμοποιούν είναι ποικιλόμορφοι, τα πειραματόζωα πολλά. Η χώρα μας δυστυχώς έγινε ινδικό χοιρίδιο και κατέληξε στην προκρούστια κλίνη των ανθρωπόμορφων μακελάρηδων. Συνεργοί και θεραπαινίδες του ανθρωποκτόνου και αποτρόπαιου εγκλήματος τους αποτελούν οι τρείς δωσίλογοι της συγκυβέρνησης, Σαμαράς ο κωλοτούμπας, Βενιζέλος ο καταστροφέας, Κουβέλης ο πυροβολητής, οι περίφημοι αρχιερείς της κάθαρσης και της σωτηρίας του Ελληνικού λαού.
   Αγαπητοί σύνεδροι, συναγωνιστή πρόεδρε είμαι συνοδοιπόρος στην  προσπάθεια Αναγέννησης της Πατρίδας μας την  οποία θέσαμε ως στόχο μας, μιας νέας παλιγγενεσίας.
   Χάρη συντομίας και εξυπηρέτησης των εργασιών του συνεδρίου μας θα επισημάνω τηλεγραφικά Οργανωτικά και πολιτικά θέματα επίκαιρα και ώριμα που χρειάζονται αντιμετώπιση, που πρέπει να διαβουλευτούμε.
   Α. Οργανωτικά                                          
   Το κόμμα μας για να παραμείνει ζωντανό πρέπει να κινείται, να εξελίσσεται στο δρόμο των ιδεών και μάλιστα να προβλέπει τα γεγονότα, να δίνει ρηξικέλευθες, σωστές και επίκαιρες απαντήσεις στα ζητήματα που απασχολούν την κοινωνία. Πολιτική είναι η τέχνη του εφικτού και της πρόνοιας.
   Η διαμόρφωση του προγράμματός μας πρέπει να γίνεται ενιαία και πυραμιδικά από τη βάση προς την κορυφή του κομματικού οργανισμού μας. Οι  θέσεις μας σε καίρια θέματα πρέπει να είναι αποτέλεσμα αμφίδρομης σχέσης μεταξύ περιφέρειας και κεντρικού οργάνου, το οποίο θα αποτελεί τη συνισταμένη και θα έχει τον τελικό λόγο της έκρφασής των. Ο καθένας από εμάς πρέπει να στέκεται κριτικά και με γνώμονα τη συνείδησή του, τις  αρχές και αξίες του, με ανιδιοτέλεια, έτσι θα καθορίσει τη θέση και την πορεία του στο χώρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων.
   Η οργανωτική δομή του κινήματός μας πρέπει να είναι δημοκρατική, αναλογική, ουσιαστική και ευέλικτη, λειτουργική. Το κόμμα πρέπει όσο μπορεί να στηρίζει ηθικά και οικονομικά όλο τον πολιτικό οργανισμό κυρίως από τα σχετικά  κρατικά κονδύλια, ανάλογα με το μέγεθος, τις δυνατότητες και τις ανάγκες των επιμέρους φορέων του, των πανελλαδικών οργανώσεων του. Πρέπει να καθοριστούν οι εργασίες των οργάνων όλων των βαθμίδων για αποτελεσματικότερη και καλύτερη παρουσία μας στα πολιτικά πράγματα΄ πρακτικά θα βοηθήσει πολύ στην αναβάθμιση του κινήματός μας η διαρκείς επιμόρφωση του στελεχιακού δυναμικού μας και η ενημέρωση των πολιτών πάνω σε θέματα που τους αφορούν. Οι οργανώσεις είναι απαραίτητες κυψέλες παραγωγής πολιτικής και αποτελούν τα μάτια και τα αυτιά, τις  κεραίες του κόμματος μας σε όλη τη χώρα και παντού.
   Αναφορικά με τη στάση μας μέσα στο κίνημά μας, υπηρετούμε αρχές , αξίες, οράματα, κοινές θέσεις ενός ενιαίου συνόλου΄ βλέπομε το δάσος και όχι το δένδρο, δεν είμαστε ένα συνονθύλευμα προσωπικών συμφερόντων. Δεν είμαστε ιερά εξέταση, ούτε κολυμβήθρα του Σιλωάμ, δεχόμαστε κάθε μετανοιωμένο που θέλει να μας ακολουθήσει.
   Τώρα, στο ιδρυτικό μας Συνέδριο δικαιωματικά ο πρόεδρος υφίσταται, αλλά στο μέλλον θα εκλέγεται. Οι υποψήφιοι για την Κ.Ε θα πρέπει να εκλεγούν με ενιαία κριτήρια, δημοκρατικά, δηλαδή θα πρέπει να αναδειχθούν μέλη της από όλη τη χώρα ανάλογα με το μέγεθος και τη δυναμική της κάθε περιφέρειας.
   Β. Πολιτικά
   Θεωρώ ότι πρώτο μέλημα μας πρέπει να είναι η κοινωνική πολιτική, ο άνθρωπος. Η εξασφάλιση του ζην για κάθε συμπολίτη μας, δηλαδή υγεία και ελάχιστο αξιοπρεπές εισόδημα διαβίωσης χωρίς καμία διάκριση΄ ο Έλληνας πρέπει να αισθάνεται την ομπρέλα ασφαλείας του κράτους. Αδέσμευτοι και ανεξάρτητοι από μνημόνια, τα οποία θεωρούμε ως μη υφιστάμενα θα προχωρήσουμε σε φιλολαϊκή κατεύθυνση άροντας τις αρνητικές συνέπειές τους. Οι υπαίτιοι πρέπει να απολογηθούν και να τιμωρηθούν για την εξαθλίωση και την εξόντωση του λαού μας, να πληρώσουν άμεσα, αφού προηγούμενα ανατραπούν με κάθε τρόπο το συντομότερο. Η ανίερη συμμαχία των σύγχρονων επίορκων δωσιλόγων πρέπει να καταρρεύσει. Ακόμη πρέπει να αντιμετωπίσουμε άμεσα τρέχοντα ζητήματα, όπως ανεργία, προβλήματα σε διάφορους επιχειρηματικούς τομείς, επαγγελματικές τάξεις. Γενικά θα αντιμετωπίσουμε ισότιμα και αξιοκρατικά τον κάθε συμπολίτη μας με ενιαία κριτήρια, αντικειμενικά και κοινωνικά, με ανθρωπιά και ευαισθησία στις ιδιαιτερότητες και τις ανάγκες του. Θα αξιοποιήσουμε το ανθρώπινο δυναμικό, τις τεράστιες δυνατότητες του Έλληνα καθώς και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της πατρίδας μας, τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της, τα κάλλη της, τον πολιτισμό της. Έτσι θα πετύχουμε την αειφόρο ανάπτυξη, θα πετύχουμε και το ευ ζην, θα επανέλθουμε σε περίοδο ακμής. Εδώ επιτρέψτε μου συναγωνιστές να εκφράσω την αμέριστη συμπαράσταση μου στους πρωτοπόρους αγωνιστές και ακτιβιστές  του περιβάλλοντος, τους κατοίκους της όμορφης Χαλκιδικής΄ ψηφίζω την άμεση αποφυλάκιση των δύο Ρομπέν των δασών και την αποκατάστασή τους.
   Η παιδία, η πνευματική καλλιέργεια  θα παρέχεται σε όλους τους Έλληνες μέχρι και το Λύκειο΄ από εκεί και ύστερα η επιστημονική και επαγγελματική κατάρτιση πρέπει να είναι υπόθεση ατομική, να γίνεται ελεύθερα χωρίς τις απαράδεκτες εισαγωγικές εξετάσεις και με ανταποδοτικές διευκολύνσεις από την Πολιτεία, όταν χρειάζεται και όσο πρέπει κατά περίπτωση.
   Συναγωνιστές – ριες ζούμε τη σκοταδίνη των δωσιλόγων, των τερατολόγων και σφετεριστών της πολύτιμης μας χώρας, χωρίς φώς στο τούνελ΄ διαλύετε τροϊκανοί το  δημόσιο, το εξαρθρώνετε αντί να το αναδιαρθρώσετε.
Σαμαρά απολύεσαι ως αδέξιος και επίορκος Πρωθυπουργός.
Σύνεδροι Καλή  επιτυχία μας !  Καλή Ανάσταση !  Καλό Πάσχα !