ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Πέμπτη 2 Μαΐου 2013

Τα γένια δέκα ημερών …πιο ελκυστικά για τις γυναίκες


Tα γένια δέκα ημερών είναι πιο ελκυστικά για τις γυναίκες από ό,τι το φρεσκοξυρισμένο πρόσωπο ή το μακρύ μούσι, διαπιστώνουν ερευνητές στην Αυστραλία...

«Οι τρίχες του προσώπου επηρεάζουν σημαντικά τις κρίσεις των ανθρώπων για τα κοινωνικο-σεξουαλικές ιδιότητες των ανδρών» γράφουν στην επιθεώρηση «Evolution and Human Behavior».

Ο Ρόμπερτ Μπρουκς και οι συνεργάτες του στο Πανεπιστήμιο της Νέας Νότιας Ουαλίας φωτογράφισαν 10 άνδρες σε τέσσερα στάδια ανάπτυξης της τριχοφυΐας: φρεσκοξυρισμένο, γένια πέντε ημερών, γένια δέκα ημερών και πλήρες μούσι.

Στη συνέχεια, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι ερευνητές ζήτησαν από 351 γυναίκες και 177 ετεροφυλόφιλους άνδρες να βαθμολογήσουν κάθε φωτογραφία ως προς τέσσερις παραμέτρους: ελκυστικότητα, αρρενωπότητα, υγεία και ικανότητα ανατροφής παιδιών.

Οι γυναίκες βαθμολόγησαν τα γένια των δέκα ημερών ως τα πιο ελκυστικά. Τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες, πάντως, το πλήρες μούσι κέρδισε υψηλότερη βαθμολογία ως προς την υγεία και την ικανότητα ανατροφής παιδιών.

agelioforos.gr