ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Παρασκευή 10 Μαΐου 2013

Αληθινές ιστορίες καθημερινής τρέλας! Γιατί οι άνδρες είναι συντηρητικοί στο σeξ;


Οι άνδρες έχουν την φήμη των seξουαλικά απελευθερωμένων πνευμάτων. Και όχι άδικα. Η πλειοψηφία επαληθεύει τον κανόνα με τις εξαιρέσεις να τον επιβεβαιώνουν και γάμους να παραπαίουν.
«Εγώ τη γυναίκα μου, τη σέβομαι». Ατάκα άνδρα βαρύ που το μόνο που στην πραγματικότητα δεν κάνει είναι να...
σέβεται την γυναίκα του. Ίσως όχι μόνο στον τρόπο που της μιλάς ή στις υποχρεώσεις που αυτός θεωρεί ότι εκείνη οφείλει να έχει απέναντι του αλλά και επί του ερωτικού, βεβαίως βεβαίως.

Είναι όντως παράξενο αλλά συμβαίνει και στις μέρες μας. Οι άνδρες επιδεικνύουν από αλλού φερμένο συντηρητισμό στις sεξουαλικές επιδόσεις και ορέξεις των γυναικών τους. Παραπέμπει λίγο στο σύνδρομο «πατέρα»: χαίρεται και φουσκώνει από περηφάνια όταν ο γιος του αλλάζει σαν τα πουκάμισα ερωτικές συντρόφους αλλά η κόρη του το βλέμμα χαμηλά και πολύ της είναι.

Έτσι και ο ερωτικά συντηρητικός άνδρας. Φαντασιώνεται χίλια δυο κόλπα με άλλες γυναίκες αλλά όχι με τη γυναίκα του. Δεν επιτρέπει τέτοιες εξαλοσύνες! Πολλές φορές μάλιστα έχει και αμαρτωλό παρόν. Δεν είναι δηλαδή που αυτοσυγκρατείται και περιορίζει τις ορμές στο συμβατικό όποτε τύχει συζυγικό sεξ. Αλλά, την γυναίκα του, κορώνα στο κεφάλι του.

Εκείνος παίρνει μάτι με τις ώρες ερωτικές ταινίες, λιγουρεύεται ασταμάτητα συναδέλφους του, καρφώνει ό,τι θηλυκό περάσει από δίπλα του και το κυριότερο, δεν χάνει ευκαιρία να επιδίδεται σε sεξουαλικού περιεχομένου αστειάκια. Όχι στην γυναίκα του. Είπαμε αυτήν την σέβεται. Της έκανε την χάρη και την έκανε και μάνα. Τι άλλο να κάνει;! Το ανδρικό του καθήκον το έπραξε.

Η δόλια η γυναίκα του τι του τρίβεται, τι του πετάει σπόντες για τις δήθεν ασύλληπτες επιδόσεις του Μιχάλη - του άνδρα της Λίας -, τι θυμάται και αναπολεί - φωναχτά πάντα - τους προηγούμενους ασυγκράτητους άνδρες της ζωής της. Αυτός τίποτα. Τη σέβεται λέμε. Κάνει έρωτα μαζί της μια φορά κάθε 3 μήνες και με τα απολύτως απαραίτητα. Όχι τίποτε ανωμαλίες, στα 4 και αχ ουχ… Κομμένα αυτά. Τσάκα τσάκα να τελειώνουμε. Και ούτε λόγος για ζαρτιέρες, διάφανα εσώρουχα, βρώμικα λόγια και στάσεις kama sutra. Αυτά δεν είναι για μια παντρεμένη γυναίκα με παιδιά. Ντροπής πράγματα.

Μπορεί να το παρουσιάζουμε με λίγη δόση χιούμορ αλλά παρόμοιες καταστάσεις όταν τις βιώνει κανείς είναι πραγματικά δυσάρεστες. Από εμπειρίες φιλενάδων και γνωστών η κατάσταση αυτή δύσκολα ανατρέπεται. Συνήθως το πρόβλημα - όπως και τα περισσότερα - έχει τις ρίζες του βαθιά στα χρόνια της ανατροφής του, στη σχέση με τους γονείς αλλά και όλο το οικογενειακό περιβάλλον του. Είναι παγιωμένες αντιλήψεις και εμμονές που με πολύ κόπο αναιρούνται.

Η αλήθεια από την άλλη είναι ότι δεν μπορεί να μην είχε δώσει ένα σημάδι πριν το γάμο. Δύσκολα κρύβεται αυτό. Ίσως ο έρωτας να θολώνει λίγο τα πράγματα και απλά να μην του δώσατε την πρέπουσα σημασία. Επί του προχείρου θα έλεγα να προτιμάτε να σας κολακεύει για την προσωπικότητα και το sεξαπίλ σας παρά για το πόσο καλά πλένετε τα πιάτα και καθαρίζετε το σπίτι. Καλή η νοικοκυροσύνη αλλά ύποπτη όταν προάγεται με πάθος από έναν άνδρα ως μοναδικό χάρισμα.

Επί του σοβαρού, σηκώνει μεγάλη συζήτηση και καλύτερα με έναν ειδικό. Και να υπενθυμίσουμε ότι ο γάμος ολοκληρώνει μια ευτυχισμένη κατάσταση, δεν είναι ο τρόπος για να επουλώσετε πληγές. Αν το sεξ πριν το γάμο είναι λιγοστό, μετά θα είναι ανύπαρκτο.

ΠΗΓΗ: gamos.gr