ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τρίτη, 18 Ιουνίου 2013

Προστατεύστε τα παιδιά από τη ζέστη και τον ήλιο

Η εποχή του καλοκαιριού είναι μια περίοδος ανεμελιάς και παιχνιδιού για τα παιδιά. Τα σχολεία σε λίγο κλείνουν, οι περισσότερες εξωσχολικές δραστηριότητες σταματούν κι έτσι τα πιτσιρίκια μπορούν να χαρούν ξέγνοιαστα τις διακοπές τους.
Βόλτες σε πάρκα και παιδικές χαρές, μπάνια σε κοντινές παραλίες και γενικά πολλές ώρες εκτός σπιτιού συνθέτουν το καθημερινό τους πρόγραμμα. Επειδή, όμως, το καλοκαίρι μπορεί να κρύβει και κάποιες παγίδες, όπως θερμοπληξία, αφυδάτωση, ψύξεις και κρυολογήματα, καλό είναι να προσέξετε τα παρακάτω:
Αποφύγετε να βγαίνετε έξω από τις 12 έως τις 3 το μεσημέρι, καθώς αυτές οι ώρες είναι οι πιο ακατάλληλες για μπάνιο στη θάλασσα ή βόλτα. Φοράτε στο παιδί σας βαμβακερά ρούχα, που επιτρέπουν στο σώμα να αναπνέει και αποφύγετε τα συνθετικά υφάσματα. Προτιμήστε ανοιχτόχρωμα ρούχα και όχι σκούρα, γιατί απορροφούν περισσότερη θερμότητα. Μην ξεχνάτε το καπέλο, τα γυαλιά ηλίου και το αντιηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας. Έχετε πάντα μαζί σας ένα μπουκάλι με δροσερό νερό και φροντίστε το παιδί σας να πίνει συχνά. Όταν το παιδί ιδρώνει πολύ, πρέπει να του αλλάζετε τουλάχιστον τη μπλούζα του, καθώς ο ιδρώτας, αν μείνει πάνω του, μπορεί να είναι υπεύθυνος για κρυολογήματα. Φροντίστε τα κλιματιστικά και οι ανεμιστήρες να μην είναι στραμμένα πάνω στο παιδί, για να αποφύγετε μια πιθανή ψύξη. Μην αμελείτε το καθημερινό μπάνιο και αν το παιδί ζεσταίνεται πολύ, μπορείτε να το κάνετε και πολλά μικρά ντους στη διάρκεια της μέρας.
Το μόνο που χρειάζεται, λοιπόν, είναι λίγη παραπάνω προσοχή, για να περάσετε ένα όμορφο καλοκαίρι!
Προστατεύστε τα παιδιά από τη ζέστη και τον ήλιο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.