ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2013

ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ... 2Η ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ


Τέσσερα στα τέσσερα για την Κατερίνα Νικολαΐδου το «Χρυσό Κορίτσι» του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης που αυτό το καλοκαίρι είχε μια θριαμβευτική πορεία στους διεθνείς στίβους της κωπηλασίας και έδωσε την ευκαιρία στους φίλαθλους της Πιερίας και όλης της Ελλάδας να πανηγυρίσουν για τις μεγάλες της διακρίσεις.
                Η Νικολαΐδου μετά από έναν πολύ δύσκολο χειμώνα με σκληρή προετοιμασία και αλλαγή κατηγορίας που σήμαινε σημαντική μείωση του σωματικού της βάρους, είδε αυτό το καλοκαίρι, τις επίπονες προσπάθειές της να δικαιώνονται με τον καλύτερο τρόπο, αφού κατάφερε να στεφθεί χρυσή πρωταθλήτρια στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, τους Μεσογειακούς Αγώνες και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων, ενώ η φετινή «μαγική» χρονιά έκλεισε την Παρασκευή 30 Αυγούστου στην Ν.Κορέα με τη Νικολαΐδου να ανεβαίνει και πάλι στο βάθρο των νικητών αυτή τη φορά στην κορυφαία Παγκόσμια Διοργάνωση της κωπηλασίας, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ανδρών-Γυναικών όπου η Κατερινιώτισσα πρωταθλήτρια κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στο σκιφ γυναικών ελαφρών βαρών.
                Η νεαρή Κ.Νικολαΐδου στον τελικό του σκιφ γυναικών ελαφρών βαρών είχε να αντιμετωπίσει πολύ δυνατές αντιπάλους όπως την περσινή 2η Παγκόσμια πρωταθλήτρια από την Αυστρία Τάουπε Τράερ, την Βραζιλιάνα Παγκόσμια πρωταθλήτρια του 2011 Φαμπιάνα Μπελτράμ  , και τις πολύ έμπειρες αθλήτριες από  τη Βρετανία, τη Λευκορωσία και τη Νότια Αφρική . Στην αρχή της κούρσας η Βρετανίδα κωπηλάτρια πέρασε 1η τα πρώτα 500μέτρα. Όμως η Αυστριακή Τάουπ Τράερ, που στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα τον Ιούνιο είχε τερματίσει 2η πίσω από τη Νικολαΐδου,  φάνηκε αποφασισμένη να πρωταγωνιστήσει σ΄αυτή τη κούρσα και γρήγορα τέθηκε επικεφαλής.
Η Νικολαΐδου που βρέθηκε έκτη λίγο μετά την εκκίνηση, έκανε ένα πολύ δυνατό ανέβασμα  βελτιώνοντας συνεχώς τη θέση της και στα τελευταία 500 μέτρα βρέθηκε δεύτερη. Κάνοντας ένα πολύ δυνατό φίνις φάνηκε ότι θα είναι αυτή η νικήτρια, αλλά η πολύ έμπειρη αθλήτρια της Αυστρίας που είχε τις πρώτες της διεθνείς αγωνιστικές επιτυχίες πριν ακόμη η Ελληνίδα πρωταθλήτρια γεννηθεί, δεν φάνηκε διατεθειμένη να χάσει το χρυσό. Με μια πολύ δυνατή αντεπίθεση, βρέθηκε και πάλι πρώτη αφήνοντας την 21χρονη Ελληνίδα 2η ενώ στην 3η θέση τερμάτισε η Βρετανίδα. Η 38χρονη Ταουπ Τραερ μετά από 22 χρόνια στους διεθνείς στίβους κωπηλασίας κατέκτησε για πρώτη φορά τον τίτλο της Παγκόσμιας Πρωτθλήτριας ενώ η 21 ετών Νικολαϊδου έκανε έντονα αισθητή την παρουσία της ως η ανερχόμενη δύναμη στην κατηγορία των ελαφρών βαρών γυναικών.
Μετά τον αγώνα η Κατερίνα Νικολαϊδου δήλωσε:

«ήταν ο δυσκολότερος αγώνας που έχω κάνει ποτέ. Χάρηκα περισσότερο με το αργυρό μετάλλιο στην κατηγορία Γυναικών παρά με το χρυσό στην κατηγορία Νέων επειδή ο αγώνας ήταν πολύ υψηλού επιπέδου. Ο μεγάλος μου στόχος παραμένει οι ολυμπιακοί αγώνες του 2016 στο Ρίο»