ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2013

Νίκες για ΠΑΟΚ, Αστέρα, Πανθρακικό Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Στοχ, που πέτυχε δύο γκολ και δημιούργησε άλλο ένα, ο ΠΑΟΚ επικράτησε άνετα 4-1 του Πανιωνίου στην Τούμπα, σε αναμέτρηση για την 3η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας



Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Στοχ, που πέτυχε δύο γκολ και δημιούργησε άλλο ένα, ο ΠΑΟΚ επικράτησε άνετα 4-1 του Πανιωνίου στην Τούμπα, σε αναμέτρηση για την 3η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας. Σκόρερ του «Δικεφάλου» ήταν οι Σαλπιγγίδης (31΄), Στοχ (54΄ και 84΄ με πέναλτι) και Κίτσιου (76΄), ενώ για τους «κυανέρυθρους» το γκολ πέτυχε ο Αραβίδης με πέναλτι στο 81΄.

Οι γηπεδούχοι απείλησαν πρώτοι στο 9΄, με το σουτ του Αθανασιάδη να φεύγει λίγο έξω από την εστία του Γιαννακόπουλου. Οι «κυανέρυθροι» απάντησαν στο 26΄, μετά από λάθος του Χάκομπο, με τον Αραβίδη να δοκιμάζει από μακριά να στείλει την μπάλα σε κενή εστία, αλλά να αστοχεί. Τελικά, ο ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ στο 31΄ με τον Σαλπιγγίδη. Προηγήθηκε σέντρα του Λούκας και κεφαλιά του Αθανασιάδη, που έδωσε την ευκαιρία στον διεθνή επιθετικό να σπρώξει από κοντά την μπάλα στα δίχτυα. Λίγο αργότερα ήταν σειρά του Στοχ να δοκιμάσει το πόδι του μέσα από την περιοχή, στέλνοντας όμως τη μπάλα άουτ.

Ο «Δικέφαλος» μπήκε δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο και ουσιαστικά «καθάρισε» το ματς στο 54΄ με το εκπληκτικό γκολ του Μίροσλαβ Στοχ, ο οποίος από αριστερά και λίγο μέσα από το κόρνερ έπιασε ένα απίθανο φαλτσαριστό σουτ που δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Γιαννακόπουλο. Ο Πανιώνιος έχασε ευκαιρία να ξαναμπεί στο ματς στο 73΄, με το φάουλ του Λάζνικ που απέκρουσε σε κόρνερ ο Χάκομπο, και στο 76΄ μετά από πάσα του Στοχ ο Κίτσιου με σουτ μέσα από την περιοχή «σφράγισε» τη νίκη της ομάδας του. Στο 81΄ ο διαιτητής χρέωσε πέναλτι υπέρ των «κυανέρυθρων» για χέρι του Σαλπιγγίδη και Αραβίδης μείωσε, αλλά τρία λεπτά αργότερα ο Στοχ κέρδισε πέναλτι από τον Κούρντι και το αξιοποίησε διαμνορφώνοντας το τελικό 4-1.



Διαιτητής: Δελφάκης (Αρκαδίας)

Κίτρινες: Στοχ, Αθανασιάδης, Νέτσιντ - Γιαννακόπουλος, Μητρόπουλος, Παντίδος, Κούρντι, Καμπάνταης

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Χουμπ Στέφενς): Χάκομπο, Σκόνδρας, Κίτσιου (89΄ Κωνσταντινίδης), Κατσουράνης, Μιγκέλ Βιτόρ, Τζιόλης, Κάτσε, Λούκας, Στοχ, Σαλπιγγίδης (87΄ Βούκιτς), Αθανασιάδης (79΄ Νέτσιντ)

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Νίκος Παντελής): Γιαννακόπουλος, Κούρντι, Κούρος, Λαμπρόπουλος, Παντίδος, Μενδρινός, Μητρόπουλος (84΄ Ριβέρο), Καλτσάς (72΄ Λάζνικ), Κολοβός, Ντούνης (58΄ Καμπάνταης), Αραβίδης



* Εκτός 18άδας του ΠΑΟΚ έμεινε τελικό ο Σωτήρης Νίνης, καθώς δεν έφτασε εγκαίρως το διεθνές πιστοποιητικό μεταγραφής του από την Ιταλία.

Πρώτη νίκη μετά από τρεις αγώνες στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας για τον Αστέρα Τρίπολης, που επικράτησε 2-0 του Απόλλωνα στο "Θεόδωρος Κολοκοτρώνης". Το σκορ άνοιξε στο 51ο λεπτό από αυτογκόλ του Δεληζήση και διαμορφώθηκε στο 90΄ από τον Μπαράλες.

Ήθελε περισσότερο τη νίκη ο Αστέρας και το έδειξε, παρότι για ακόμα μία φορά δεν μπόρεσε να πλησιάσει τα στάνταρ των περσινών του εμφανίσεων. Ηταν, ωστόσο, πιο δημιουργικός σε σχέση με τις πρώτες δύο αγωνιστικές και κατάφερε δίκαια να φτάσει στη νίκη. Σε ένα εντελώς αδιάφορο πρώτο ημίχρονο, οι γηπεδούχοι απείλησαν με τον Γκόιαν στο 31΄ και τον Μπαράλες στο 42΄, αλλά ο Αλέξανδρος Τζόρβας ήταν σε ετοιμότητα (στη δεύτερη περίπτωση η μπάλα βρήκε και το δοκάρι). Με την έναρξη του β΄ ημιχρόνου, σε μια εντελώς ανύποπτη φάση, ο Δεληζήσης προσπάθησε να απομακρύνει με κεφαλιά στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του στο 51΄. Οι φιλοξενούμενοι δεν μπόρεσαν να αντιδράσουν, ο Αστέρας κρατούσε πολύ εύκολα τη νίκη, αλλά παραλίγο να του "στραβώσει" το ματς όταν στο 85΄ ο Μίνγκας με δυνατό σουτ έστειλε τη μπάλα λίγο άουτ.

Στο 90΄ κι ενώ όλοι οι παίκτες του Απόλλωνα είχαν προωθηθεί, ο Μπαράλες βγήκε μόνος σε αντεπίθεση, πλάσαρε ψύχραιμα τον Τζόρβα και διαμόρφωσε το τελικό 2-0.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ντίτσος (Πρέβεζας)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Γκοϊάν, Ουσέρο - Καμαρά, Αργυρόπουλος

Οι συνθέσεις:

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Σάκης Τσιώλης): Ερνάντες, Τσαμπούρης, Ζαραδούκας (82΄ Μουνάφο), Γκοϊάν, Κοντοές, Ουσέρο, Ζησόπουλος, Ντε Μπλάσις, Ναβάρο (86΄ Γκρατσίνι), Μπακασέτας (46΄ Καράσκο), Μπαράλες

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Αλέκος Βοσνιάδης): Τζόρβας, Αργυρόπουλος, Παντελιάδης, Παπαζαχαρίας, Δεληζήσης, Άλβαρες, Κόρμπος (84΄ Μπλάζεκ), Πετρόπουλος, Τσιλιγκίρης (76΄ Μίνγκας), Γκουέλα, Καμαρά (54΄ Εγκον)

Την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας πέτυχε ο Πανθρακικός, που επικράτησε 2-1 του Παναιτωλικού στην Κομοτηνή. Ο Τζάνης στο 13΄ και ο Ιγκορ στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου σκόραραν για τους νικητές, ενώ για τους φιλοξενούμενους είχε ισοφαρίσει προσωρινά ο Θεοδωρίδης στο 32΄.


Καλύτερη σε όλο το διάστημα του αγώνα, η ομάδα του Ακη Μάντζιου έφτασε δίκαια στη νίκη. Το σκορ άνοιξε στο 13΄ μετά από συνδυασμό Μπαϊκαρά, Παπαγεωργίου, Τζάνη και "εκτελεστή" τον τελευταίο. Οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν την πρώτη τους "επίσκεψη" στην περιοχή του Κουτσόπουλο, με τον βετεράνο Γιώργο Θεοδωρίδη στο 32΄. Ενώ όλα έδειχναν ότι οι δύο ομάδες θα πάνε ισόπαλες στα αποδυτήρια, ο Βραζιλιάνος Ίγκορ με κεφαλιά έγραψε το 2-1.

Ισως στη χειρότερη εμφάνισή του από τότε που ανέλαβε ο Μάκης Χάβος, ο Παναιτωλικός δεν κατάφερε να απειλήσει τους γηπεδούχους και να διεκδικήσει κάτι καλύτερο στην Κομοτηνή.

Διαιτητής: Αμπάρκιολης (Μακεδονίας)

Κίτρινες: Τζάνης, Ίγκορ, Κάσες - Μπακάκης, Καμαρά, Ιωάννου, Μελισσάς

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Άκης Μάντζιος): Κουτσόπουλος (45΄λ.τρ. Σερεμέτ), Ντιόγκο, Μίκουλιτς, Παπαγεωργίου, Μπαϊκαρά, Λαδάκης, Ρομέου, Ζος, Κάσες (84΄ Ζεκίνια), Τζάνης (66΄ Χρήστου), Ιγκορ

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Μάκης Χάβος): Ράφαελ, Γκάλο, Μελισσάς, Κούσας, Μπακάκης, Μπελόν (77΄ Μύγας), Ζούνιορ (67΄ Καλογέρης), Ιωάννου (57΄ Σφακιανάκης), Θεοδωρίδης, Καμαρά, Μπόγιοβιτς

Πηγή: http://www.skai.gr/news/sports/article/240918/nikes-gia-paok-astera-panthrakiko/#ixzz2dfk74sa2
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook