ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2013

Στρινγκ ή κάτι πιο συντηρητικό;

Katerini News | Κατερίνη | Πιερία


Χρόνο με το χρόνο οι σχεδιαστές μικραίνουν και στενεύουν το μέγεθος των γυναικείων εσωρούχων ώστε να είναι πιο ελκυστικά και να αποκαλύπτουν όσο το δυνατόν περισσότερα..
Όσο πιο λεπτά και στενά είναι τόσο περισσότερο επιλέγονται από τις γυναίκες.
Ο λόγος για τα στρινγκ, τα οποία ναι μεν ανεβάζουν την λίμπιντο αλλά κρύβουν κινδύνους για τα γεννετικά όργανα.
Σύμφωνα με τους Έλληνες γυναικολόγους τα στρινγκ,προκαλούν στα γενετικά όργανα σοβαρές μολύνσεις με συχνότερη την κολπίτιδα. Και για του λόγου του αληθές δυο στις τρεις Ελληνίδες , οδηγούνται στο γυναικολογικό ιατρείο εξαιτίας  αλλεργιών που οφείλονται  στα εσώρουχα.

Ωστόσο ο  κίνδυνος  παραμονεύει όχι στο εσώρουχο αυτό καθ΄ αυτό αλλά στον τύπο του υφάσματος. Και ιδίως αυτή την εποχή, όπου ο υδράργυρος χτυπά κόκκινο , οι πιθανότητε εκδήλωσης κάποιας λοίμωξης αυξάνεται. Και αυτό γιατί εξηγούν οι ειδικοί  επιστήμονες η ζέστη ευνοεί την ανάπτυξη μικροβίων ενώ  και τα στενά συνθετικά εσώρουχα  καθιστούν  το «περιβάλλον» ακόμη πιο κατάλληλο.
Έτσι  εμφανίζονται  οι δερματικές   αντιδράσεις με κύρια   συμπτώματα  τον έντονο κνησμό, ο οποίος γίνεται ακόμη εντονότερος  με τα στενά παντελόνια.

Στο πλαίσιο αυτό  οι ειδικοί γιατροί  συστήνουν στις γυναίκες να  διαλέγουν  εσώρουχα από  το βαμβάκι,  αλλά και τα πιο παραδοσιακά  όπως εκείνα που καλύπτουν όλη την επιφάνεια των γεννητικών οργάνων.

Την ίδια στιγμή οι ειδικοί  ανακάλυψαν ότι όσες γυναίκες  φορούσαν στρινγκ για  μεγάλο χρονικό διάστημα εμφάνιζαν  πόνους στη μέση, στον αυχένα,  αλλά και στην περιοχή του κόκκυγα.

το μυστικό είναι στο  πλύσιμο

Για εσώρουχα χωρίς μικρόβια  οι ειδικοί συστήνουν  να πλένονται όπως και τα ρούχα στους  60 βαθμούς και να σιδερώνονται
Σε αυτή την θερμοκρασία σκοτώνονται  οι ιοί αλλά και τα βακτήρια και επομένως μειώνονται οι πιθανότητες  να προκαλέσουν  επικίνδυνες λοιμώξεις.
Τέλος, οι επιστήμονες επισημαίνουν πως στο γυμναστήριο, τη δουλειά και στον ύπνο καλό είναι οι γυναίκες να αποφεύγουν τη χρήση του στρινγκ