ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

Επιστολή στον υπουργό Υγείας στην οποία υπογραμμίζει την υποστελέχωση της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης απέστειλε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ






Το σοβαρό πρόβλημα της έλλειψης ιατρικού προσωπικού στη  Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης, επισημαίνει μέσω επιστολής της στον υπουργό Υγείας, κ. Άδωνι Γεωργιάδη, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κ. Σοφία Μαυρίδου.



Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας ενημερώνει τον υπουργό Υγείας ότι αυτή τη στιγμή τη Μονάδα  Τεχνητού Νεφρού, εξυπηρετούν δύο ιατροί, ενώ από τις 18 Οκτωβρίου θα υπάρχει μόνο ένας, με αποτέλεσμα τη δυσλειτουργία της μονάδας και την έκθεση των ασθενών σε κίνδυνο. Άλλωστε, η κ. Μαυρίδου αξιώνει από τον υπουργό Υγείας να μεριμνήσει για το εν λόγω ζήτημα και άμεσα να στελεχωθεί η μονάδα.


Το περιεχόμενο της επιστολής έχει ως εξής:


«Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Όπως,  γνωρίζετε,  εδώ και τέσσερα χρόνια λειτουργεί το νέο Νοσοκομείο Κατερίνης, το οποίο ολοκληρώθηκε μετά από συνεχή και πολυετή αγώνα των κατοίκων της περιοχής.
Ως κάτοικοι της Πιερίας ευελπιστούσαμε να το δούμε να λειτουργεί σύμφωνα με τις σύγχρονες προδιαγραφές με τις οποίες έχει σχεδιαστεί και να στελεχωθεί  από το απαραίτητο ιατρικό προσωπικό.
Δυστυχώς όμως, το τελευταίο διάστημα παρατηρείται μία σημαντική έλλειψη σε επιστημονικό ιατρικό προσωπικό, που έχει ως αποτέλεσμα τη  δημιουργία σοβαρών προβλημάτων στην εξυπηρέτηση αλλά και στην παροχή υπηρεσιών υγείας στους ασθενείς.
Για παράδειγμα,  σας αναφέρουμε ότι , τη Μονάδα  Τεχνητού Νεφρού αυτή τη  στιγμή εξυπηρετούν δύο ιατροί, ενώ από τις 18 Οκτωβρίου θα υπάρχει μόνο ένας, προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες των ασθενών που περιθάλπονται σε καθημερινή βάση.
Αποτέλεσμα αυτού θα είναι η σοβαρή δυσλειτουργία της μονάδας και η έκθεση σε  κίνδυνο της υγείας των ασθενών. 
Γνωρίζοντας της ευαισθησίες σας πάνω στον  τομέα της  βέλτιστης εξυπηρέτησης των πολιτών, σας παρακαλούμε να μεριμνήσετε προκειμένου να στελεχωθεί άμεσα με το απαραίτητο επιστημονικό προσωπικό το Νοσοκομείο Κατερίνης.
Κυρίως δε, σας παρακαλούμε να δώσετε άμεση προτεραιότητα στο ζήτημα της στελέχωσης-με το απαραίτητο ιατρικό προσωπικό -της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού στην οποία υπάρχει πλέον  σοβαρό πρόβλημα λειτουργίας.

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας


ΣΟΦΙΑ ΜΑΥΡΙΔΟΥ