ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

Champions League: Ήταν η νύχτα των φαβορί

Σε ένα ματς που κάλλιστα θα μπορούσε να έχει 4-5 γκολ, η Μπαρτσελόνα τελικά επιβλήθηκε με το αγχωτικό 0-1 της Σέλτικ στο Πάρκχεντ, χάρη σε τέρμα του Φάμπρεγας στο 76’ και ενώ η Σέλτικ έπαιξε με παίκτη λίγότερο από το 59’ λόγω βλακώδους αποβολής του Μπράουν.

Σε ένα ματς που κάλλιστα θα μπορούσε να έχει 4-5 γκολ, η Μπαρτσελόνα τελικά επιβλήθηκε με το αγχωτικό 0-1 της Σέλτικ στο Πάρκχεντ, χάρη σε τέρμα του Φάμπρεγας στο 76’ και ενώ η Σέλτικ έπαιξε με παίκτη λίγότερο από το 59’ λόγω βλακώδους αποβολής του Μπράουν.

Στο άλλο ματς του 8ου ομίλου η Μίλαν πήρε ισοπαλία 1-1 στην Ολλανδία από τον καλύτερό της Αγιαξ που έχασε κι άλλες ευκαιρέις για γκολ, ενώ ορθά είχε ακυρωθεί και γκολ του γηπεδούχου στο 88’. Στο 89΄ο Ντένσβιλ πέτυχε το 1-0 και φάνηκε να καθαρίζει την ύστατη ώρα τη νίκη για τον Αίαντα, όμως ο Μπαλοτέλι με εύτοχη εκτέλεση πέναλτι (μαϊμού με τα όλα του) στο 94’ έγραψε το τελικό 1-1! Αξίζει να σημειωθεί πως αν το πέναλτι-φάντασμα που κέρδισε η Μίλαν, είχε σφυριχθεί στην Ελλάδα, ο εμφύλιος σπαραγμός θα ήταν δεδομένος!

6ος ΟΜΙΛΟΣ

Η Αρσεναλ υπέταξε με άνεση τη Νάπολι 2-0 με γκολ απότο πρώτο τέταρτο (Οζίλ 8’, Ζιρού 15’) και συνέχισε το άκρως θετικό σερί της, μάλιστα με ακόμα μία πολύ καλή εμφάνιση.

Την ίδια ώρα, η Ντόρτμουντ έκανε περίπατο με αντίπαλο τη Μαρσέιγ 3-0, χάρη σε δύο γκολ του Λεβαντόφσκι (19’ και 80’ πεν.) και ένα ακόμα από τον Μάρκο Ρόις στο 52ο λεπτό.

7ος ΟΜΙΛΟΣ

Αν και βρέθηκε να χάνει στο πρώτο μέρος, η Ατλέτικο ανέτρεψε το προβάδισμα της Πόρτο και πήρε μεγάλο διπλό 1-2 στο Ντραγκάο. Οι Πορτογάλοι είχαν προηγηθεί με τον Μαρτίνεζ στο 16’, όμως οι ροχιμπλάνκος ισοφάρισαν με τον Γκοντίν στο 58΄και πήραν το τρίποντο στο 86ο λεπτό χάρη σε τέρμα του Αρντά Τουράν.

Λίγο νωρίτερα, στο ματς που άνοιξε το πρόγραμμα της δεύτερης ημέρας της φάσης των ομίλων του τσάμπιονς λιγκ, η άοσμη και άχρωμη Ζενίτ έμεινε στο 0-0 με την Αούστρια Βιέννης που κάλλιστα θα μπορούσε να έχει πάρει και το διπλό, ειδικά με τις ευκαιρίες που ξόδεψε όσο επαιξε με παίκτη παραπάνω (αποβλήθηκε ο Αξελ Βίτσελ στο 44’).

5ος ΟΜΙΛΟΣ

Απέδρασε από το Σεντ Γιάκομπς Παρκ η Σάλκε με τρεις βαθμούς στο ματς με την μεγάλη έκπληξη της πρώτης αγωνιστικής, τη Βασιλεία (0-1). Ο Ντράξλερ στο 54΄πέτυχε το τέρμα που έκρινε την αναμέτρηση, με τους Ελβετούς να δικαιούνται έστω τον βαθμό της ισοπαλίας βάσει εικόνας αγώνα.

Η Τσέλσι, έκανε πλάκα στη Στεάουα και έφερε σε ...λογαριασμό την γκέλα της πρεμιέρας (1-2 στο Λονδίνο από τη Βασιλεία). Η ομάδα του Μουρίνιο σαν σε προπόνηση πήρε μεγάλη νίκη 0-4, με σκόρερ τους Ραμίρες (20’ και 55’), Γκεοργκιέφσκι (44’ αυτογκόλ) και Λάμπαρντ (90’).

Πηγή: http://www.skai.gr