ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

Μαραθώνιες οι απολογίες των βουλευτών της Χρυσής Αυγής – Τι υποστήριξε ο Ηλίας Κασιδιάρης

kasidiaris_xeiropedes-570
Ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα η μαραθώνια απολογία του Ηλία Κασιδιάρη ενώπιον των ανακριτών Σπύρου Γεωργουλέα και Χρήστου Παπακώστα.
Για περισσότερες από έξι ώρες ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής έδινε εξηγήσεις στους δικαστικούς λειτουργούς, αρνούμενος τις κατηγορίες που τον βαρύνουν. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Ηλίας Κασιδιάρης υποστήριξε ότι δεν υπάρχει καμία δική μαγνητοφωνημένη συνομιλία στη δικογραφία. Για τις συνομιλίες πού τον εμφανίζουν ως εκπαιδευτή των «ταγμάτων εφόδου» της Χρυσής Αυγής φέρεται να υποστήριξε πως δεν υπάρχουν τα εν λόγω τάγματα και ότι ο ίδιος δεν έχει τον συγκεκριμένο ρόλο. Επίσης όταν ρωτήθηκε από τους δικαστικούς λειτουργούς για μία γυναίκα η οποία εμφανίζεται στις συνομιλίες να τον χαρακτηρίζει ως εκπαιδευτή των ταγμάτων, φέρεται να είπε πως «προφανώς τον είδε στην τηλεόραση σε εκδηλώσεις του κόμματος».
Όταν ρωτήθηκε για το καταστατικό της Χρυσής Αυγής, ο Ηλίας Κασιδιάρης υποστήριξε ότι δεν βρέθηκε πουθενά και το μόνο καταστατικό που υφίσταται είναι αυτό που κατατέθηκε το 2012 στην τότε αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη.
Σχετικά με τον ανώνυμο μάρτυρα ο οποίος εξετάστηκε απο τον εισαγγελέα, φέρεται να είπε ότι πρόκειται για κάποιον ο οποίος είναι πρώην στέλεχος των ΑΝ.ΕΛ και εκδιώχθηκε από τις τάξεις της Χρυσής Αυγής επειδή ζητούσε χρήματα από τα μέλη του κόμματος. Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα,  υποστήριξε ότι ο εν λόγω μάρτυρας πληρώθηκε από δημοσιογράφο ιδιωτικού καναλιού για να εμφανιστεί στην τηλεόραση και να παραχωρήσει συνέντευξη, στην οποία υποστήριξε όσα είχε καταθέσει στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.
Τέλος, υποστήριξε ότι η δίωξη του έχει πολιτική σκοπιμότητα και έχει να κάνει με το γεγονός της υποψηφιότητας του στο δήμο Αθηναίων.