ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013

Λύκοι στα πρόβατα

Λύκοι στα πρόβατα
Οκτώβρης 2013: κινητικός και αποκαλυπτικός, απειλεί με υπερκόπωση τους δικαστικούς συντάκτες. Κλίμα τελείως φθινοπωρινό και μελαγχολικό, με το πολιτικό θρίλερ σε εξέλιξη να δίνει νέες σκηνές και λεπτομέρειες καθημερινά.
Γράφει η Γιούλα Ράπτη
Λύκοι στα πρόβατα: Ο σκληρός πυρήνας των χρυσαυγιτών, εκτός της εκπαίδευσης με... ακόντια (!), επιδίδονταν και σε σφαγές αμνοεριφίων για να εξασκηθούν στο μαχαίρωμα και για να εννοούν καλύτερα το «Αίμα, τιμή, Χρυσή Αυγή». Αιμοσταγείς και εκδοροσφαγείς!
Come back, Καρατζαφέρη: Όλο και κάπου τον παίρνει το μάτι μου τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ, σε τηλεοπτικές οθόνες. Εμφανίζεται δικαιωμένος, γιατί ΚΑΙ αυτός πρώτος είχε επισημάνει τον κίνδυνο από τη Χρυσή Αυγή και γι' αυτό και ήθελε να τους εντάξει, να τους φέρει στον σωστό δρόμο, όπως έκανε και με άλλους παραπλανημένους στα νιάτα τους. Κι έτσι, δια χειρός Καρατζαφέρη ξεπλύθηκαν από το ακροδεξιό στίγμα, σήμερα είναι υπουργοί και μπορούν να δίνουν και μαθήματα δημοκρατίας!
Κατασκοπεύοντας τον Άδωνι: Το νέο μου σπίτι είναι απέναντι από το υπουργείο Υγείας. Ένα γκρι μέσα στην παρακμή κτήριο, ειδικά αν το βλέπεις από ψηλά, με τις τέντες του στους ψηλότερους ορόφους να ανεμίζουν σκισμένες, σαν κουρέλια. Ο μπογιατζής που μου έβαψε το σπίτι, μου έδειξε το υπουργείο, λέγοντας «ξέρεις πόσα μου χρωστάνε;». Έχει την ατυχία να είναι στο μόνιμο συνεργείο συντήρησης. «Την υγειά μας να 'χουμε» είπα στον Μπάμπη, γιατί αν τη χάσουμε, έτσι που το πάει ο Άδωνις, δεν υπάρχει έλεος.
Η γειτονιά: Δύο βήματα από το Πολυτεχνείο, τρία από την πλατεία Εξαρχείων, πιο κέντρο, νοικιάζεις στην Ομόνοια. Η περιοχή σε σχέση με ό,τι συνέβαινε παλιότερα είναι πια ήσυχη, ίσως παίζει ρόλο και η φύλαξη επί 24ώρου βάσεως του υπουργείου, αλλά και στην πλατεία Βικτωρίας και στον πολύπαθο Άγιο Παντελεήμονα η ζωή έχει αποκτήσει έναν ανθρώπινο ρυθμό.
Αλλαγή Εφορίας: πέρασα κι έξω από τη νέα Εφορία στην οποία πρέπει να «μετακομίσω». Αν και στην επόμενη δοσοληψία μας, θα πάω μάλλον μόνη μου με ένα ζευγάρι χειροπέδες και θα τους ζητήσω να με συλλάβουν. Κι ακούγοντας τη νέα φορολογική πολιτική, λέω να το κάνουμε όλοι οι αναξιοπαθούντες: μισθωτοί, συνταξιούχοι, ημιαπασχολούμενοι, άνεργοι... αφού για άλλη μια φορά θεωρούν ότι υπάρχει περιθώριο να αυξήσουν τους φόρους. Στον παραλογισμό να απαντήσουμε με σουρεαλισμό.
«Βάλτε μας μέσα»: θα μπορούσε να είναι το επόμενο κίνημα -κάτι σαν παραλλαγή του «Δεν πληρώνω». Ας μας δώσουν ένα κελί, είτε κοντά στον Άκη που καταδικάσθηκε σε 20 χρόνια για κάτι δις, είτε κοντά στον Μιχαλολιάκο που κατηγορείται για εγκληματική δράση. Ας ανοίξουν μια νέα πτέρυγα που να λέγεται φορο-αρνητές ή κάπως έτσι. Φοροδιαφεύγοντες μη μας πουν μόνο, γιατί θα μας πνίξει το άδικο.
Το διαβάσαμε στο protagon.gr