ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

Ο ΛΑΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΣΙΜΠΗΣΕΙ ΣΤΑ ΔΗΘΕΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ-ΥΠΕΡΚΟΜΜΑΤΙΚΑ-ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΑ «κινηματικά» ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ ΣΤΙΣ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΕΜΠΑΙΓΜΟ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΗ ΤΩΝ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ


Το ΚΚΕ είναι το μοναδικό κόμμα, που χωρίς περιστολές, αναδεικνύει το πολιτικό περιεχόμενο των τοπικών εκλογών σε δήμους και περιφέρειες. Αυτή η εκτίμηση δεν αποτελεί καμιά πρωτοτυπία του ΚΚΕ και κυρίως δεν είναι έωλη ,αλλά το παρόν άρθρο την υπενθυμίζει στο λαό, για να αναχαιτίσει όλους αυτούς που θα έρθουν να του ζητήσουν(κλέψουν) την ψήφο με την μάσκα του ανεξάρτητου, υπερκομματικού και πολλή της μόδας τα τελευταία χρόνια, του αντιμνημονιακού.
Ενώ οι ίδιοι γνωρίζουν και είχαν υποστηρίξει - συμβάλλει στο παρελθόν την μετατροπή της τοπικής αυτοδιοίκησης σε οργανικό τμήμα της κεντρικής διοίκησης και ουσιαστικά σε συμπληρωματική διοίκηση με το κράτος. Εδώ έγκειται ο εμπαιγμός και η κοροϊδία απέναντι στον λαό, για την υφαρπαγή της ψήφους του .Δεν λένε εσκεμμένα και συγκαλύπτουν ότι οι δήμοι έχασαν το αυτοδιοικητικό τους χαρακτήρα και από αυτή την σκοπιά και όχι μόνο, οι τοπικές εκλογές κάθε άλλο, έχουν καθαρό πολιτικό χαρακτήρα και οι αναμετρήσεις σε δήμους και περιφέρειες  θα ναι καθαρά πολιτικές.
Να πέσουν στο κενό, τα αποπροσανατολιστικά επιχειρήματα παλιάς κοπής, όπως το παλαιοκομματικό σύστημα που δήθεν σήμερα  καταγγέλλουν. Πολλοί από αυτούς ήταν και είναι μέρος αυτού του συστήματος, όσα μακιγιάζ και να κάνουν(δυστυχώς κάποιοι από αυτούς αναπροσδιορίζοντας αριστεροί, κινηματίες και βάζουν την  δική τους ξεχωριστεί πινελιά στην πολυχρωμία της συγκάλυψης). Σαθρά είναι τα επιχειρήματα, ψηφίστε  άτομα όχι πολιτικές, νέα άφθαρτα πρόσωπα ,που έχουν όρεξη για δουλειά, έχουν όραμα για τον δήμο, είναι ανεξάρτητα κ.α .Σαθρά και δυστυχώς παλιά, πολλή παλιά, είναι αυτά τα επιχειρήματα για αυτούς που τα χρησιμοποιούν.
Η τοπική διοίκηση μπορεί να αποτελέσει ένα ανάχωμα και δυνατό όπλο στα χέρια του λαού ,απέναντι στις αντιδραστικές, αντεργατικές-αντιλαϊκές πολιτικές του κράτους, της Ε.Ε. Μια τοπική διοίκηση που θα χει κοινό βηματισμό με τους αγώνες του οργανωμένου εργατικού-λαϊκού κινήματος ,θα συντονίζεται, θα βοηθάει στην οργάνωση-συσπείρωση της λαϊκής πάλης ,στην χειραφέτηση του λαού από την κυρίαρχη αστική ιδεολογία, την αστική πολιτική. Τέτοια τοπική διοίκηση δεν μπορούν να εκφράσουν νέοι και παλιοί αλεξιπτωτιστές <<σωτήρες>> που το όποιο επικοινωνιακό τους χάρισμα το υποτάσσουν στον καιροσκοπισμό και στις ιδιοτελείς φιλοδοξίες τους.
Το ΚΚΕ, οι κομμουνιστές δείχνουν εμπιστοσύνη στο λαό. Του καλούν να σκεφτεί καλά και με οξυμένο πολικό ταξικό κριτήριο να σταθούν στις κάλπες. Με βάση την εμπειρία της καθημερινότητας ,ο λαός να  εξετάσει και αυτό να αποτελεί ένα από τα κριτήρια ψήφου,  ποιοι βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή του αγώνα για μικρά και μεγαλύτερα λαϊκά προβλήματα, όχι μόνο συμμετείχαν αλλά μπαίναν και μπροστά στην ίδια την οργάνωση της εργατικής-λαϊκής πάλης. Σήμερα οι λαϊκοί αγώνες πρέπει να ενταθούν, να μαζικοποιηθούν, να εμπλουτιστούν με νέες δυνάμεις γιατί εκεί βρίσκεται η φιλολαϊκή προοπτική και η λαϊκή διέξοδος από την καπιταλιστική οικονομική κρίση. Και η τοπική διοίκηση μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο σε αυτήν την κατεύθυνση να αποτελέσει ένα επιπλέον όπλο στην φαρέτρα της λαϊκής πάλης, για λαϊκούς αγώνες αποτελεσματικούς με προοπτική.
Τέτοια ψηφοδέλτια μάχης, αγώνα και λαϊκής προοπτικής θα ναι τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ. Θα απαρτίζονται από αγωνιστές, πρωτοπόρους, καταξιωμένους στην συνείδηση του Πιερικού λαού, ακόμα και από ανθρώπους που δεν συμφωνούν μαζί τους. Ηδη οι εκλεγμένοι με τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ και στους 3 δήμους του νομού μας και στη περιφέρεια Κ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ έχουν δείξει δείγματα γραφής της δουλειάς τους και της αγωνιστικότητας τους και ήταν πρωτοπόροι μαζί με όλο τον λαό, σε όλες της λαϊκές μάχες που διεξήχθησαν στο νομό μας(ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΤΗΣ ΔΕΗ,ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ,ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ,ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΑΠΕΡΓΕΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ,ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΦΟΡΟΧΑΡΑΤΣΙΑ Κ.Α)
Τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ θα χουν το δικό τους πολιτικό ,ταξικό στίγμα. Θα απαρτίζεται από εργάτες, μικρομεσαίους αγρότες-κτηνοτρόφους, αυτοαπασχολούμενους της πόλης, μικροί έμποροι ,καταστηματάρχες, μικροβιοτέχνες ,δίνοντας παράλληλη έμφαση σε νέους και γυναίκες. Αγωνιστές καταξιωμένοι στους χώρος τους ,από την πρωτοπόρα δράση τους μέσα από της γραμμές του ταξικού εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος το ΠΑΜΕ, από της αντιμονοπωλιακές συσπειρώσεις των μικρομεσαίων αγροτών-κτηνοτρόφων και αυτοαπασχολουμένων της πόλης ΠΑΣΥ, ΠΑΣΕΒΕ. Για αυτήν τους την δράση συνάδελφοι τους από όλους τους κλάδους συνολικά τους εμπιστεύτηκαν να τους εκπροσωπούν σε διάφορα συνδικαλιστικά όργανα. Όπως επίσης θα συμμετέχουν νέοι άνθρωποι αγωνιστές σε διάφορους κλάδους δουλειάς και γυναίκες αγωνίστριες μέσα από το κίνημα γενικά και τους αγωνιστικούς συλλόγους γυναικών παραρτήματος(ΟΓΕ).Στα ψηφοδέλτια θα υπάρχουν και αγωνιστές που έκαναν το πρώτο βήμα και μπήκαν στο στίβο της λαϊκής πάλης μέσα από της λαϊκές επιτροπές των γειτονιών και δραστηριοποιήθηκαν κυρίως και όχι μόνο ενάντια στα χαράτσια της ΔΕΗ, ενάντια στις διακοπές ηλεκτροδότησης των λαϊκών κατοικιών.
Ο λαός αξίζει μια τοπική διοίκηση αγωνιστική ,διεκδικητική, δίπλα στα προβλήματα του λαού ,να παλεύει μαζί με τον λαό και το εργατικό-λαϊκό κίνημα του .Μια τοπική διοίκηση που θα αντιστέκεται σθεναρά στης πολιτικές φτώχειας, που εξαθλιώνουν την εργατική-λαϊκή οικογένεια και θα βοηθάει να δημιουργούνται οι προϋποθέσεις της λαϊκής αντεπίθεσης
Ο λαός σήμερα έχει πολλά εχέγγυα για να υποστήριξη δραστήρια, μαχητικά τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ. Να μην χαθεί άλλος χρόνος ,να αρχινήσει από τώρα η αντίστροφη μέτρηση να υπερψηφιστούν τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ και στις ευρωεκλογές, ενιαία δίνεται η μάχη. Να αλλάξουν δραστικά οι συσχετισμοί δύναμης υπέρ του λαϊκού παράγοντα και αυτό μπορεί να γίνει μόνο όταν ενισχυθούν τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ. Οι ψήφοι στο ΚΚΕ δεν καταμερίζονται σε καρέκλες και θεσούλες αλλά μπαίνουν στην υπηρεσία του εργατικού-λαϊκού κινήματος, στους αγώνες του, στην μεγάλη υπόθεση της ανασύνταξης του, για ένα κίνημα προοπτικής και νικηφόρο σε επίπεδο οικονομίας και εξουσίας.
ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΕΛΟΣ  ΤΟΥ ΚΚΕ ΤΗΣ Κ.Ο ΠΙΕΡΙΑΣ