ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ - Επιστολή για την ΕΛΒΟ προς τους Προέδρους

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Με επιστολή τους προς τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Μεϊμαράκη και τον Πρόεδρο της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων κ. Τσιάρα, οι Ανεξάρτητοι Δημοκρατικοί Βουλευτές και η ανεξάρτητη βουλευτής Ν. Πέλλας κα Τζάκρη ζήτησαν να γίνει δεκτό το αίτημα του Σωματείου Εργαζομένων της ΕΛΒΟ Θεσσαλονίκης και του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης για ορισμό ειδικής συνεδρίασης της αρμόδιας Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, προκειμένου να συζητηθεί η σοβαρή για την εθνική άμυνα υπόθεση της αμυντικής βιομηχανίας ΕΛΒΟ, που είναι η μεγαλύτερη παραγωγική βιομηχανία της Βόρειας Ελλάδας.
Ακολουθεί η επιστολή:
ΠΡΟΣ:
·                     Τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων κ. Ευάγγελο Μεϊμαράκη
·                     Τον Πρόεδρο της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων κ. Αλέξανδρο Τσιάρα

Κύριε Πρόεδρε,
Η Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων είναι η μοναδική βιομηχανία στρατιωτικών οχημάτων και τεθωρακισμένων στην Ελλάδα και διαθέτει την απαραίτητη τεχνογνωσία και τις κατάλληλες υποδομές για την ικανοποίηση των αναγκών των Ενόπλων Δυνάμεων σε οχήματα και ανταλλακτικά ελληνικής κατασκευής, εξασφαλίζοντας παράλληλα πολλαπλά οφέλη για την Ελληνική Οικονομία. Ωστόσο, έπειτα από 42 χρόνια λειτουργίας του εργοστασίου της ΕΛΒΟ στη Θεσσαλονίκη με αξιοσημείωτη  οικονομική   δραστηριότητα   στην   περιοχή,  η  νέα  χρονιά   βρίσκει  τη μεγαλύτερη  παραγωγική βιομηχανία της  Βόρειας Ελλάδας απαξιωμένη και τους εργαζόμενους απλήρωτους και αβέβαιους ως προς το μέλλον τους.
Με αφορμή την επιστολή που μας απέστειλε το Σωματείο Εργαζομένων ΕΛΒΟ Θεσσαλονίκης και το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, την οποία και σας κοινοποιούμε, σας ζητούμε να αποδεχθείτε το αίτημά τους, προκειμένου να οριστεί ειδική συνεδρίαση  στην αρμόδια Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων με τους εκπροσώπους του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης και του Σωματείου των Εργαζομένων της ΕΛΒΟ, για να συζητηθεί η σοβαρή για την εθνική άμυνα υπόθεση της αμυντικής βιομηχανίας ΕΛΒΟ, που  είναι η μεγαλύτερη παραγωγική βιομηχανία της Βόρειας Ελλάδας.
Με εκτίμηση,
Οι Ανεξάρτητοι Δημοκρατικοί Βουλευτές
Μπόλαρης Μάρκος                                      Κουράκος Γιάννης
Μουτσινάς Πάρις                                          Νταβρής Γεώργιος
Βουδούρης Οδυσσέας                                            Τζάκρη Θεοδώρα
Ανδρουλάκης Δημήτρης                             Νικολόπουλος Νίκος
Αηδόνης Χρήστος                                        Σταυρογιάννης Νίκος
Λοβέρδος Ανδρέας                                      Κασαπίδης Γεώργιος
Παραστατίδης Θεόδωρος