ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

Η αγροτική ανάπτυξη, οδηγός για έξοδο από την κρίση.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΕΛΕΤΗΣ ΕΠΙΔΟΣΗΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΩΝ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΕΛΚΥΣΤΗΡΩΝ, ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟ ΛΙΤΟΧΩΡΟ.

* Γ.ΦΑΡΜΑΚΗΣ: Η ΚΡΙΣΗ ΑΣ ΓΙΝΕΙ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΡΕΙΑΣ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΤΟΝ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ
* Δ.ΤΣΙΜΗΤΡΗΣ: ΕΥΧΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ

Επισημάνσεις ότι μια δημιουργική αγροτική ανάπτυξη χωρίς τα λάθη και τα προβλήματα του παρελθόντος μπορεί να δώσει διέξοδο από την οικονομική κρίση που ζει σήμερα η χώρα, ακούστηκαν κατά τη διάρκεια τελετής επίδοσης διπλωμάτων γεωργικών ελκυστήρων που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου Δ.Δίου-Ολύμπου, στο Λιτόχωρο.
Η ΤΕΛΕΤΗ
Κατά τη διάρκεια της τελετής επίδοσης, εβδομήντα δύο αγρότες του δήμου Δίου-Ολύμπου παρέλαβαν διπλώματα οδήγησης, παρουσία αιρετών της περιφερειακής ενότητας Πιερίας, του δήμου, καθώς επίσης και στελεχών αρμοδίων υπηρεσιών της Π.Ε.
Είχε προηγηθεί κύκλος μαθημάτων που οργάνωσε η δημοτική κοινότητα Λιτοχώρου, με εκπαιδευτή τον καθηγητή κ. Αθανάσιο Παπαστάμου, καθώς και προφορικές αλλά και πρακτικές εξετάσεις ενώπιον επιτροπής αρμόδιας υπηρεσίας της περιφερειακής ενότητας Πιερίας.
Τα διπλώματα επιδόθηκαν στους αγρότες από τον αντιδήμαρχο Γιώργο Φαρμάκη, από την αντιδήμαρχο Σοφία Ζουρζούρα, από την πρόεδρο της δημοτικής κοινότητας Λιτοχώρου Γαρυφαλλιά Ζησκάτα, αλλά και από τον περιφερειακό σύμβουλο Δημήτρη Τσιμήτρη.
Διπλώματα επιδόθηκαν επίσης από τον ειδικό σύμβουλο της αντιπεριφερειάρχη Δημήτρη Ρουκά, από τον καθηγητή Αθανάσιο Παπαστάμου καθώς επίσης και από δύο υπηρεσιακούς παράγοντες της περιφερειακής ενότητας Πιερίας και συγκεκριμένα από την προϊσταμένης της διεύθυνσης αγροτικής οικονομίας και κτηνιατρικής της περιφερειακής ενότητας Πιερίας Ευδοκία Γεωργίου-Κίτσιου και τον προϊστάμενο του τμήματος φυτικής και ζωικής παραγωγής της Π.Ε. Κωνσταντίνο Μπάκο.
Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΑΡΜΑΚΗΣ
Ο αντιδήμαρχος Γιώργος Φαρμάκης καλωσορίζοντας τους αγρότες που είχαν έρθει για να παραλάβουν τα διπλώματα γεωργικού ελκυστήρα, ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι τον αγροτικό τομέα, κατά το παρελθόν, τον είχαν οδηγήσει κάποιες φορές και σε λάθος κατευθύνσεις.
Υποστήριξε ότι τις προηγούμενες δεκαετίες, πριν από την κρίση, είχαν δημιουργηθεί και κάποιες «φούσκες», όπως βέβαια άλλωστε αυτό είχε συμβεί και σε άλλους τομείς της εθνικής οικονομίας, με αποτέλεσμα η Ελλάδα να είναι ανοχύρωτη μπροστά στην οικονομική κρίση που ξέσπασε.
Γι αυτό και ευχήθηκε, όλα αυτά τα λάθη που συνέβησαν κατά το παρελθόν, να αποτελέσουν οδηγό για αλλαγή πορείας και για στροφή δημιουργικής ανάπτυξης, ιδιαίτερα στον αγροτικό τομέα, ώστε τόσο οι αγρότες όσο και η χώρα να κάνουν τα απαραίτητα άλματα εξόδου από την κρίση.
Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ Δ.ΤΣΙΜΗΤΡΗΣ ΚΑΙ Ο ΕΙΔΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ Δ.ΡΟΥΚΑΣ
Από την πλευρά του ο περιφερειακός σύμβουλος Δημήτρης Τσιμήτρης αφού εξέφρασε την πεποίθηση ότι η καλλιέργεια της γης μπορεί και πρέπει να δώσει δυνατότητες διεξόδου από την κρίση, ευχήθηκε να έρθουν καλύτερες ημέρες για τους αγρότες και ευρύτερα για την Ελλάδα.
Ο ειδικός σύμβουλος της αντιπεριφερειάρχη, Δημήτρης Ρουκάς, μιλώντας στους αγρότες επέστησε την προσοχή τους σε ζητήματα ασφάλειας κατά τη διάρκεια οδήγησης των τρακτέρ, επισημαίνοντας μάλιστα ότι και στην Πιερία, τα τελευταία χρόνια, έχουν παρατηρηθεί ατυχήματα.
Η ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΗΣ Π.Ε. ΠΙΕΡΙΑΣ, ΕΥΔΟΚΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ-ΚΙΤΣΙΟΥ

Τέλος, στον χαιρετισμό της η προϊσταμένη της διεύθυνσης αγροτικής οικονομίας και κτηνιατρικής της περιφερειακής ενότητας Πιερίας Ευδοκία Γεωργίου-Κίτσιου, αφού διαβεβαίωσε ότι οι αιρετοί αλλά και οι αρμόδιες υπηρεσίες της περιφερειακής ενότητας Πιερίας είναι κοντά στους αγρότες και στα προβλήματά τους, εξέφρασε και μια ευχή: «Τα νέα αυτά χέρια των νέων αγροτών μας αλλά και τα χέρια των παλαιών αγροτών να μας βγάλουν απ’ αυτή την κρίση καλλιεργώντας τη γη της Πιερίας».