ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014

Έστησε εκτελεστικό απόσπασμα.Ξεκλήρισε την οικογένειά του και στη συνέχεια αυτοπυροβολήθηκε. 41χρονος.. πυροβόλησε και σκότωσε την εν διάσταση σύζυγο, τη εννιάχρονη κόρη του, ενώ χαροπαλεύει ο 14χρονος γιος του.

Σοκ σε όλη την Κύπρο προκαλεί η οικογενειακή τραγωδία που εκτυλίχθηκε χθες νωρίς το απόγευμα στο Στρόβολο. Δύσκολα ο ανθρώπινος νους μπορεί να συνειδητοποιήσει το πώς μπόρεσε, ένας πατέρας, να σκοτώσει την εν διαστάσει σύζυγό του, το ένα ανήλικο παιδί του, να τραυματίσει κρίσιμα το δεύτερο παιδί του και στη συνέχεια να θέσει τέρμα στη ζωή του.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές και αυτόπτες μάρτυρες, χθες το απόγευμα, ο πατέρας Ανδρέας Πίττης, 41 ετών, ηλεκτρολόγος, κάτοικος Λευκωσίας, φέρεται να ανέμενε στο πατρικό του, στην οδό Αριάδνης, πάροδο της Κωνσταντινουπόλεως στο Στρόβολο, την εν διάστασει σύζυγό του, Μαργαρίτα, 35χρονων, νηπιαγωγό στο Λοϊζίδιο δημόσιο νηπιαγωγείο, καθώς και τα δυο του παιδιά, ηλικίας εννέα και δεκατεσσάρων ετών.

 

Σύμφωνα με μαρτυρίες που διερευνώνται, μόλις έφθασε η μητέρα με τα παιδιά, που επέβαιναν αυτοκινήτου, ο 41χρονος τους υποδέχθηκε κρατώντας ένα στρατιωτικό όπλο τύπου G3, έχοντας εχθρικές διαθέσεις που εξελίχθηκαν σε σύντομη, αλλά έντονη λογομαχία. Στη συνέχεια, σύμφωνα με τις υπο διερεύνηση πληροφορίες, φέρεται να έστρεψε το G3 προς το μέρος της οικογένειας του, η οποία βρισκόταν ακόμη στο αυτοκίνητο, σκορπώντας το θάνατο.

Από τα πυρά του πατέρα, πρώτη έπεσε νεκρή η εν διαστάσει σύζυγός του, μέσα στο αυτοκίνητο. Τα παιδιά έτρεξαν να σωθούν από το μένος του πατέρα τους. Η εννιάχρονη κορούλα του δεν κατάφερε να πάει μακριά. Ο πατέρας την πυροβόλησε πισώπλατα, για να ξεψυχήσει λίγα μέτρα παραπέρα. Ακολούθως ο 41χρονος, υπό το βλέμμα αυτοπτών μαρτύρων, κυνήγησε και έφθασε το γιο του περίπου στα πενήντα μέτρα, σε παρακείμενο χωράφι. Τον έπιασε από τους ώμους και εξ επαφής άρχισε να τον πυροβολεί, ρίχνοντας τον αιμόφυρτο στο έδαφος. Ο 41χρονος που νόμιζε πως είχε σκοτώσει όλη την οικογένειά του, έστρεψε το όπλο επάνω του και έθεσε τέρμα στη ζωή του.

Συγκλονιστικές μαρτυρίες
Όλα αυτά έγιναν μπροστά στα μάτια παιδιών που έπαιζαν στη γειτονιά, τα οποία ειδοποίησαν ενήλικες για να βοηθήσουν τον 14χρονο, που είχε ανακτήσει τις αισθήσεις του και βαριά τραυματισμένος φώναζε για βοήθεια. Η αυτόπτης μάρτυρας Σοφία Αγαπίου δήλωσε στην εφημερίδα μας λίγα λεπτά μετά τα τραγικά γεγονότα και ευρισκόμενη σε κατάσταση σοκ: «Είδα τον μικρό στο έδαφος με τα πόδια του σταυροπόδι. Ήταν γεμάτος αίματα, ούρλιαζε από τον πόνο, ενώ φώναζε: ''Έμεινα μόνος στον κόσμο…''».

«Ήταν τραγικές οι στιγμές», είπε η αυτόπτης μάρτυρας, για να επισημάνει πως η ίδια γνώριζε την μητέρα, καθώς, όπως είπε, ήταν δασκάλα στο Λοϊζίδιο δημόσιο νηπιαγωγείο, όπου φοιτά και το παιδί της. «Δεν την ήξερα πολύ καλά. Αλλά της έλεγα, όποτε την έβλεπα, ένα καλημέρα». Ο Σάββας Γεωργίου, μη μπορώντας ακόμη να πιστέψει τι συνέβη στη γειτονιά του, μας είπε πως όταν έφθασε στη σκηνή, ο δράστης ήταν ήδη νεκρός, ενώ ο 14χρονος γιος ήταν γεμάτος αίματα και περίμενε το ασθενοφόρο.

Χαροπαλεύει ο 14χρονος
Άλλος αυτόπτης μάρτυρας, που προτίμησε να κρατήσει την ανωνυμία του, μάς είπε ότι είδε τουλάχιστον τρία τραύματα από σφαίρες στον 14χρονο, κάτι που δεν επιβεβαιώθηκε χθες από την Αστυνομία, η οποία τόνισε ότι θα χρειαστούν περαιτέρω εξετάσεις. Ο μάρτυρας έκανε λόγο και για σφαίρα που φέρεται να σφηνώθηκε στο κινητό του μικρού. Στη σκηνή έσπευσε ασθενοφόρο, που μετέφερε το νεαρό στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, με την κατάστασή του να κρίνεται ως εξαιρετικά κρίσιμη. Η σκηνή αποκλείστηκε αμέσως από την Αστυνομία, με την εγκληματολογική υπηρεσία να διενεργεί εξετάσεις, λαμβάνοντας καταθέσεις και συλλέγοντας τεκμήρια.Επί τόπου έσπευσε και ο ιατροδικαστής Σοφοκλής Σοφοκλέους για τη νενομισμένη αυτοψία.

Τεκμήρια και καταθέσεις
Σε δηλώσεις του, ο Διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λευκωσίας, Κύπρος Μιχαηλίδης, ανέφερε πως οι έρευνες βρίσκονται στο αρχικό τους στάδιο, προσθέτοντας ότι η Αστυνομία λαμβάνει καταθέσεις και συλλέγει πληροφορίες από τη γύρω περιοχή. “Φαίνεται ότι πρόκειται για σοβαρή υπόθεση φόνου δύο προσώπων και απόπειρας φόνου ενός τρίτου προσώπου. Χρησιμοποιήθηκε αυτόματο στρατιωτικό τυφέκιο και διερευνούμε ακριβώς κάτω από ποιες συνθήκες βρισκόταν στην κατοχή του 41χρονου το συγκεκριμένο όπλο”, είπε ο κ. Μιχαηλίδης.

Διαμάχη για τα παιδιά
Πληροφορίες που διερευνά η Αστυνομία αναφέρουν πως ο δράστης έφερε μαζί του το G3, με προφανή πρόθεση να σκοτώσει. Αφού έγινε δέκτης μιας τέτοιας πληροφορίας, η Αστυνομία δεν αποκλείει το ενδεχόμενο διάπραξης εκ προμελέτης φόνου. Πληροφορίες αναφέρουν, ότι το ζευγάρι που βρισκόταν σε διάσταση τους τελευταίους μήνες, αντιμετώπιζε προβλήματα κυρίως σε σχέση με τα παιδιά. Πρόσφατα είχαν εκδοθεί και διατάγματα για την επιμέλειά τους. Σύμφωνα με διερευνώμενες πληροφορίες, η μητέρα γνώριζε ότι ο πατέρας βρισκόταν στο σπίτι του παππού και της γιαγιάς. Τα πεθερικά, δηλαδή οι γονείς του δράστη είναι σε κατάσταση σοκ και δεν είναι σε θέση, ακόμη, να μιλήσουν στους ανακριτές. Δεν είναι εύκολο να συνειδητοποιήσουν πως η οικογένειά τους ξεκληρίστηκε σε λίγα λεπτά, μπροστά στα μάτια τους.

Καμιά σαν αυτήν στο παρελθόν
ΣΥΜΦΩΝΑ με πηγές έμπειρες στο χειρισμό υποθέσεων φόνων, είναι η πρώτη υπόθεση, τα τελευταία τουλάχιστον είκοσι χρόνια, που αφορά φόνο που διάπραξε πατέρας σε βάρος των παιδιών του. Εξαίρεση ίσως αποτελεί, όπως μας αναφέρθηκε, μια υπόθεση που σημειώθηκε πριν από τέσσερα χρόνια στη Λευκωσία, όπου ο πατέρας σκότωσε με φτυάρι το γιο του. Ωστόσο, σε εκείνη την υπόθεση, το δικαστήριο έκρινε ως δικαιολογημένη την πράξη του πατέρα και τον αθώωσε από την κατηγορία του φόνου. Η αθωωτική απόφαση βασίστηκε κυρίως στο βεβαρημένο ιστορικό επιθέσεων του γιου σε βάρος του πατέρα.
http://www.sigmalive.com