ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014

Μικρή αγγελία για να βρεθεί υπουργός Οικονομικών!


Το πρόβλημα ποιος θα μπει υπουργός Οικονομικών καθυστερεί τον ανασχηματισμό. Δεν βρίσκεται ο κατάλληλος άνθρωπος γι’ αυτή τη θέση, γι’ αυτό το Μαξίμου και ο Σαμαράς ειδικότερα αποφάσισαν να βάλουν αγγελία για να βρεθεί ο καταλληλότερος γι’ αυτό το κρίσιμο κυβερνητικό πόστο.

Να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, γιατί αν τα πάρουμε από το τέλος θα μας κοροϊδεύουν. Ο Γιάννης Στουρνάρας θεωρείται επιτυχημένος υπουργός από τον Αντώνη Σαμαρά γιατί έχει...
συμβάλει απόλυτα στην εξαθλίωση των Ελλήνων.

Από την άλλη πλευρά, ο κ. Σαμαράς μιλάει για ανάπτυξη και σαξές στόρι και πώς μπορεί να γίνει αυτό χωρίς τη συμβολή του υπ. Οικονομικών;

Ο πρωθυπουργός λοιπόν έχει μπλέξει τα μπούτια του με τον Στουρνάρα, που μένει αλλά φεύγει, τον Στουρνάρα που φεύγει αλλά μένει, τον Στουρνάρα που πάει στην ΤτΕ, αλλά φεύγει αύριο στις Βρυξέλλες ως υπουργός κ.λπ.

Είναι και το πρόσωπο που θα μπει, θα πρέπει να «σηματοδοτεί ότι τέλειωσε το Μνημόνιο». Υπάρχει τέτοιο πρόσωπο; Να βάλει π.χ. τον Τσίπρα; Μάλλον δεν κολλάει αυτό.

Το πιο πιθανό όπως διαρρέεται είναι ότι θα μπει ο ίδιος ο Σαμαράς υπουργός Οικονομικών! Αυτό θυμίζει κατά πολύ την κωμωδία «Ο Καραγκιόζης γιατρός», ώπα, ώπα μπαμπάκο.

Υπάρχει η σοβαρή πρόταση να μπει ο Αδωνις υπουργός Οικονομικών. Το ξέρει το αντικείμενο από το Υγείας. Εγχειρήσεις στην τσέπη των φορολογουμένων θα κάνει. Αλλά σηματοδοτεί αυτό ότι τέλειωσε το Μνημόνιο; Μάλλον όχι.

Γι’ αυτό επιλέχτηκε από το Μαξίμου η λύση της μικρής αγγελίας προς αναζήτηση νέου υπουργού Οικονομικών που θα βγάλει τον και τον πρωθυπουργό από το αδιέξοδο και θα ξεμπλεχτεί.

Η μικρή αγγελία έχει ως εξής:

«ΖΗΤΕΙΤΑΙ για αγορά ή ενοικίαση υπουργός Οικονομικών που η παρουσία του και η εμφάνισή του να σηματοδοτεί την έξοδο από την κρίση.

Απαραίτητη προϋπόθεση να μην έχει σακούλες κάτω από τα μάτια του και μητέρα και πεθερά που να παίρνουν μικρή σύνταξη γιατί θα τον καταγγείλουν τηλεοπτικά.

Απαραίτητο το μάστερ στο ξεπούλημα νησιών, παραλιών, αρχαιολογικών χώρων, Ακρόπολης κ.λπ.

Να μη δίνει κατώτατο μισθό άνω των 247 ευρώ.

Οριζόντιες περικοπές απαραίτητες και να μισεί τους συνταξιούχους.

Αβάδιστα, να κάνει όλες τις στάσεις στην τρόικα. Τηλεφώνησε και δεν θα χάσεις μωρό μου».     

Του Λάκη Μπέλλου από efsyn