Ένα νοστιμότατο και πικάντικο ορεκτικό που κάτω από το τραγανό του φύλλο κρύβει μια υπέροχη γέμιση που συνδυάζει τη βελούδινη γεύση και υφή του ανθότυρου με αρώματα κύμινου και δυόσμου.
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος
Food Styling: Tina Webb
Food Styling: Tina Webb
Υλικά
- 1 πακέτο χωριάτικο φύλλο
- 350γρ. ανθότυρο φρέσκο
- 1 κουτ. γλυκού κύμινο
- 1 αβγό
- 3 κουτ. σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- λίγο αλάτι
- λίγο λάδι
- 1 μπολ σουσάμι
Διαδικασία
Ετοιμάζετε τη γέμιση
Βήμα 1
Σε ένα μπολ βάζετε το ανθότυρο κομμένο σε μικρά κομμάτια και το πιέζετε με το χέρι σας μέχρι να γίνει αλοιφή. Ρίχνετε μέσα άφθονο φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Προσθέτετε το κύμινο και τον ψιλοκομμένο δυόσμο. Αλατίζετε καλά και ρίχνετε το αβγό. Ανακατεύετε δυνατά μέχρι το μίγμα να γίνει ομοιογενές.
Ετοιμάζετε τα πιτάκια
Βήμα 1
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170°C. Κόβετε κάθε χωριάτικο φύλλο σε τρεις λωρίδες. Στην άκρη κάθε λωρίδας βάζετε από μια μεγάλη κουταλιά με γέμιση, τυλίγετε τις λωρίδες σε τριγωνάκια και τα βάζετε μέσα σε ένα μεγάλο ταψί αλειμμένο με λάδι.
Βήμα 2
Αλείφετε καλά και τα πιτάκια με λάδι και τα πασπαλίζετε με μπόλικο σουσάμι. Ψήνετε στο φούρνο για περίπου μισή ώρα, μέχρι τα πιτάκια να γίνουν ροδοκόκκινα, και τα σερβίρετε ζεστά.