ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2014

ΥΦ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ: Τα όποια κενά θα καλυφθούν τις επόμενες ημέρες

Οποιαδήποτε κενά διαπιστωθούν θα καλυφθούν τις αμέσως προσεχείς ημέρες, ούτως ώστε το σύνολο των σχολείων να λειτουργούν ομαλά.
Τη δήλωση αυτή έκανε σήμερα ο υφυπουργός Παιδείας  Α. Δερμεντζόπουλος και απηύθυνε έκκληση να δώσουν  τον καλύτερό τους εαυτό και να επιδείξουν την ίδια αυταπάρνηση, όπως κάθε χρόνο, για το καλό των μαθητών.
 «Για τους εκπαιδευτικούς, τους δασκάλους και καθηγητές, που με μεράκι και αγάπη διδάσκουν τα παιδιά μας είναι μια χρονιά απαιτητική», είπεχαρακτηριστικά ο υφ. Παιδείας και σημείωσε τα εξής:.
Α. Θα ήθελα όλοι σας να δώσετε τον καλύτερό σας εαυτό και να επιδείξετε την ίδια αυταπάρνηση, όπως κάθε χρόνο, για το καλό των παιδιών μας, την προκοπή και το μέλλον του τόπου μας.
Β.Θέλω από τη θέση μου να διαβεβαιώσω τους πάντες ότι πρώτιστο μέλημα της Πολιτείας είναι να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη και εύρυθμη λειτουργία όλων των σχολείων. Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων έχει ήδη κάνει ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατό για να εξασφαλίσει την παρουσία των εκπαιδευτικών σε όλα τα σχολεία ήδη από σήμερα.
Γ.Οποιαδήποτε κενά διαπιστωθούν θα καλυφθούν τις αμέσως προσεχείς ημέρες, ούτως ώστε το σύνολο των σχολείων να λειτουργούν ομαλά.
Δ.Εύχομαι από καρδιάς καλή σχολική χρονιά στα παιδιά μας, στους γονείς τους και στους εκπαιδευτικούς μας.
ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ
Σχολικές μονάδες στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης επισκέφθηκε το πρωί της Πέμπτης ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος, προκειμένου να παραβρεθεί στον αγιασμό για την έναρξη του νέου διδακτικού έτους.
στις 08:30 το πρωί παρευρέθηκε στον αγιασμό που τελέστηκε στο Δημοτικό Σχολείο του Άβαντα. Στη συνέχεια ο κ. Δερμεντζόπουλος επισκέφθηκε το συγκρότημα σχολείων στο κτίριο του 1ου ΓΕΛ Αλεξανδρούπολης (1ο Γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης –«Λεονταρίδειο», 3ο Γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης –«Δόμνα Βιζβύζη», 4ο Γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης, 1ο Γενικό Λύκειο Αλεξανδρούπολης, όπου τον αγιασμό τέλεσε ο επιχώριος Επίσκοπος, Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος, παρουσία του δημάρχου Αλεξανδρούπολης Ευάγγελου Λαμπάκη, του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης κ. Σάββα Μελισσόπουλου, της Διευθύντριας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Έβρου Θεσσαλίας Φανού-Κεχαγιά και του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Έβρου κ. Στέργιου Αποστολακούδη.
Στη συνέχεια τελέστηκε ο αγιασμός στο Δημοτικό Σχολείο Απαλού, παρουσία του Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων.
Ο κ. Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος εξέφρασε τις θερμές ευχές του στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς για μια παραγωγική σχολική χρονιά, ενώ απηύθυνε έκκληση στους γονείς και κηδεμόνες των παιδιών να σταθούν δίπλα τους αρωγοί και υποστηρικτές στον δύσκολο και κοπιώδη αγώνα τους.