Νόστιμα αμυγδαλωτά που θα φτιάξετε σε λίγα μόλις λεπτά και θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.
Φωτογραφία- Food Styling: Αντωνία Κατή
Υλικά
- 200γρ. πούδρα αμυγδάλου
- 250γρ. ζάχαρη, άχνη
- 30γρ. πραλίνα
- 20γρ. γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι (φλούδα) σε κύβους
Διαδικασία
Βήμα 1
Βάζετε όλα τα υλικά μαζί στον κάδο του μίξερ και ανακατεύετε με το φτερό μέχρι το μίγμα να πάρει τη μορφή ζύμης.
Βήμα 2
Σε περίπτωση που η ζύμη σας βγει πολύ σφιχτή, προσθέστε λίγη πραλίνα ακόμα, σε περίπτωση που το αποτέλεσμα είναι σχετικά αραιό, προσθέστε λίγη πούδρα αμυγδάλου.
Βήμα 3
Βγάζετε τη ζύμη σας από τον κάδο του μίξερ και τη βάζετε στον πάγκο. Στη συνέχεια, την πλάθετε σε μπαλάκια και τα «βουτάτε» είτε σε κακάο είτε σε ζάχαρη κρυσταλλική.
Βήμα 4
Τα βάζετε σε καραμελόχαρτα και τα σερβίρετε σε πιατέλα, ή μια ωραία μπολιέρα.