ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

Σ. Κεδίκογλου ζητά έλεγχο των τίτλων σπουδών των στελεχών εκπαίδευσης


Για τους σχολικούς συμβούλους, τους διευθυντές εκπαίδευσης και τους περιφερειακούς διευθυντές, ο έλεγχος των τίτλων και των πιστοποιητικών τους είχε προκριθεί (10-04-2014) να γίνει κατά προτεραιότητα, προκειμένου άμεσα να αρθεί οποιαδήποτε υποψία.


Κεδίκογλου βουλή
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS
Ο πρώην υφυπουργός Παιδείας Σ. Κεδίκογλου, με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ζητά έλεγχο για τυχόν περιπτώσεων πλαστογραφίας/χρήσης πλαστών τίτλων και στον κλάδο της εκπαίδευσης και υπενθυμίζει ότι :
Α. Για τους σχολικούς συμβούλους, τους διευθυντές εκπαίδευσης και τους περιφερειακούς διευθυντές, ο έλεγχος των τίτλων και των πιστοποιητικών τους είχε προκριθεί σε συνάντησή μας με τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης (10-04-2014) να γίνει κατά προτεραιότητα, προκειμένου άμεσα να αρθεί οποιαδήποτε υποψία τυχόν υπάρχει ως προς τα προσόντα των υψηλόβαθμων στελεχών της εκπαίδευσης.
Β. Δεδομένου μάλιστα του σχετικά μικρού αριθμού των ανωτερω στελεχών, που δεν ξεπερνούν τους 1.000, ο έλεγχος αυτός μπορεί να ολοκληρωθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα, με άμεσα οφέλη για τον χώρο της εκπαίδευσης.
Παράλληλα ο π. υφυπουργός Παιδείας υπογραμμίζει:
1.Η ανάγκη για έλεγχο τυχόν περιπτώσεων πλαστογραφίας/χρήσης πλαστών τίτλων και στον κλάδο της εκπαίδευσης είναι επιτακτική, καθώς στον κλάδο αυτόν η επιστημονική κατάρτιση των εκπαιδευτικών και των στελεχών εκπαίδευσης δεν αποτελεί απλώς «τυπικό» προσόν.
2.Αντιθέτως, είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τις ουσιαστικές γνώσεις και δεξιότητες που απαιτούνται για τη μετάδοση της γνώσης και την επιστημονική-παιδαγωγική εποπτεία του διδακτικού έργου.
Τέλος ο κ. Κεδίκογλου ερωτά τους συναρμόδιους υπουργούς Παιδείας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης τι σκοπεύουν να κάνουν με τον έλεγχο των πτυχίων και των λοιπών πιστοποιητικών των στελεχών εκπαίδευσης;