ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014

Συνάντηση της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας με τον Πρέσβη της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ




    Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, Σοφία Μαυρίδου υποδέχτηκε το πρωί της Παρασκευής, 10 Οκτωβρίου 2014 στο γραφείο της στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, κλιμάκιο της Πρεσβείας της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας, με επικεφαλής τον Πρέσβη, Farid Fernández.
     Η κα Μαυρίδου καλωσόρισε τον Πρέσβη και τη συνοδεία του, ενώ ο ο κος  Fernández εξέφρασε τη μεγάλη χαρά που αισθάνεται που βρίσκεται στην Πιερία, σε μία περιοχή με ιδιαίτερα πολιτισμικά, αλλά και γεωγραφικά χαρακτηριστικά. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε θερμό κλίμα με την Αντιπεριφερειάρχη να τονίζει, πως “η σημερινή επίσκεψη μπορεί να αποτελέσει την αρχή μίας σημαντικής γνωριμίας και βεβαίως φιλίας μεταξύ της Βενεζουέλας και της Πιερίας”. Ο Πρέσβης από την πλευρά του ευχαρίστησε την κα Μαυρίδου για τη θερμή υποδοχή και επεσήμανε πως “η Βενεζουέλα και η Ελλάδα έχουν αρκετές πολιτισμικές ομοιότητες, καθώς είναι δύο χώρες με λαούς που φέρουν ιδιαιτέρως ισχυρές ταυτότητες”.
    Η συνάντηση συνεχίστηκε με τις δύο πλευρές να ανταλλάσσουν απόψεις για την ενίσχυση και την ενδυνάμωση της φιλίας αλλά και της συνεργασίας των δύο χωρών, ενώ ο κος Fernández διαβεβαίωσε την Αντιπεριφερειάρχη πως “θα είναι ιδιαίτερη χαρά και τιμή για τη χώρα του να συνάψει φιλικές αλλά και εμπορικές – επιχειρηματικές σχέσεις τόσο με την Πιερία, όσο και με ολόκληρη την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας”, ενώ τόνισε πως η Πρεσβεία της Βενεζουέλας θα σταθεί αρωγός σε κάθε ανάλογη προσπάθεια. Η κα Μαυρίδου συμφώνησε με τον Πρέσβη πως οι δύο χώρες πρέπει να αναπτύξουν διαύλους επικοινωνίας και τρόπους συνεργασίας στα πλαίσια της τουριστικής, πολιτιστικής και εμπορικό -  επιχειρηματικής εξωστρέφειας.
    Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με τον κο  Fernández να προσφέρει στην Αντιπεριφερειάρχη βιβλία που αφορούν στην ιστορία και το Σύνταγμα της Βενεζουέλας, ενώ η κα Μαυρίδου προσέφερε βιβλία για την Πιερία και κυρίως για τον Όλυμπο, που όπως επεσήμανε ο Πρέσβης αποτελεί το “σήμα κατατεθέν της περιοχής μας”.