ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014

Επόμενη προβολή από την Κινηματογραφική Λέσχη Κατερίνης

H Κινηματογραφική Λέσχη Κατερίνης προβάλλει την Δευτέρα 10 Νοεμβρίου την ταινία "Omar" από την Παλαιστίνη, που είναι υποψήφια φέτος για το Οσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας και κέρδισε το βραβείο "Ένα κάποιο βλέμμα'' στο Φεστιβάλ Καννών. Οι προβολές γίνονται στις 19.30 και 22.00, στην αίθουσα 2 του κινηματογράφου Ευκαρπίδη.
 
Σκηνοθεσία: Χανί Αμπού-Ασάντ
Παίζουν: Άνταμ Μπακρί, Λιμ Λουμπανί, Γουαλίντ Ζουάιτερ
 
Ο Ομάρ είναι ένας νεαρός Παλαιστίνιος φούρναρης που ζει στην Ιερουσαλήμ. Ο κόσμος του είναι χωρισμένος στη μέση: η πόλη του κόβεται από ένα τείχος, που πρέπει να σκαρφαλώνει κρυφά κάθε μέρα για να δει την αγαπημένη του Νάντια. Είναι ταγμένος στον απελευθερωτικό αγώνα της Παλαιστίνης, καταστρώνει σχέδια μαζί με τους φίλους του, αλλά καταλήγει βίαια να γίνει καταδότης για τις ισραηλινές αρχές. Οσο ο Ομάρ εγκλωβίζεται σ’ έναν λαβύρινθο πίστης, τιμής και επιβίωσης, τόσο η ζωή του γίνεται πιο επικίνδυνη και θα κληθεί να διαλέξει πλευρά. 
Ο σκηνοθέτης του “Παράδεισος τώρα” παρουσιάζει ένα αντιπολεμικό δράμα που είναι υποψήφιο φέτος για το Οσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας. Μ’ ένα σενάριο γεμάτο τρυφερότητα και χιούμορ, χωρίς να καταδικάζει ή να υποστηρίζει τη βία, ο σκηνοθέτης καταφέρνει να αγγίξει πιο ευαίσθητες χορδές μ’έναν θαυμάσιο Άνταμ Μπακρί στον πρωταγωνιστικό ρόλο.

           www.dailymotion.com/video/x1ax7wt_omar-oμάρ-hd-trailer-ελληνικοί-υπότιτλοι_shortfilms