ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014

Το πολύ σεξ προστατεύει τους άντρες από...

Μειωμένο κίνδυνο να εκδηλώσουν καρκίνο του προστάτη διατρέχουν οι άνδρες που έχουν έντονη σεξουαλική δραστηριότητα.
Μελέτη καναδών επιστημόνων σε περισσότερους από 3.200 άνδρες, έδειξε ότι αυτοί που είχαν 20 ή περισσότερες ερωτικές συντρόφους στη διάρκεια της ζωής τους, διέτρεχαν κατά 28% μικρότερο κίνδυνο να εμφανίσουν καρκίνο του προστάτη.

Η αντίστοιχη μείωση του κινδύνου εκδηλώσεως επιθετικών μορφών προστατικού καρκίνου ήταν 19%.
Οι επιστήμονες από τα πανεπιστήμια του Μόντρεαλ και του Κεμπέκ που πραγματοποίησαν τη σχετική μελέτη, πιστεύουν ότι το σεξ δρα προστατευτικά έναντι του καρκίνου του προστάτη.

Όπως εξηγούν, οι άντρες που δεν έχουν μονογαμική σχέση με μία γυναίκα, κατά κανόνα κάνουν περισσότερο σεξ απ' ό,τι οι δεσμευμένοι ή παντρεμένοι.
«Η ύπαρξη πολλαπλών ερωτικών συντρόφων στη ζωή ενός ετεροφυλόφιλου άντρα οδηγεί σε αυξημένη συχνότητα εκσπερματώσεων, η προστατευτική δράση των οποίων έναντι του προστατικού καρκίνου έχει παρατηρηθεί και σε προγενέστερες μεγάλες μελέτες», δήλωσε η επικεφαλής ερευνήτρια δρ Μαρί-Ελίζ Παρέν, καθηγήτρια Επιδημιολογίας του Καρκίνου στο Πανεπιστήμιο του Κεμπέκ.
Αυτό επιβεβαιώνεται από ένα άλλο εύρημα της μελέτης, σύμφωνα με το οποίο οι άνδρες που δεν είχαν κάνει ποτέ σεξ, διέτρεχαν διπλάσιο κίνδυνο να εκδηλώσουν καρκίνο σε σύγκριση με όσους είχαν κάνει.
Η μελέτη, που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Cancer Epidemiology», είναι η πρώτη που συσχετίζει τον κίνδυνο καρκίνου του προστάτη με τον αριθμό των ερωτικών συντρόφων, καθώς πριν από 20 ή 30 χρόνια, ο κόσμος δεν ήταν και τόσο πρόθυμος να απαντά ανοιχτά για τις ερωτικές προτιμήσεις και συμπεριφορές του, εκτιμούν οι ερευνητές.
Η Αμερικανική Εταιρεία Καρκίνου (ACS) αναφέρει ότι κάθε άντρας έχει μία στις επτά πιθανότητες να εκδηλώσει καρκίνο του προστάτη και μία στις 38 να χάσει τη ζωή του εξαιτίας του.

Πηγή:onmed