ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τρίτη, 11 Μαρτίου 2014

Ανάσα για δεκάδες γονείς το ΚΔΑΠ στο δήμο Φυλής

Ανάσα για δεκάδες οικογένειες στο δήμο Φυλής είναι εδώ και λίγους μήνες το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) καθώς το προσωπικό του αξιοποιεί το χρόνο των παιδιών μετά το πέρας του σχολείου.
Η λειτουργία του ΚΔΑΠ εξυπηρετεί πολύ τους γονείς που εργάζονται αφού οι υπεύθυνοι της δομής προετοιμάζουν τα παιδιά για την επόμενη ημέρα στο σχολείο σε ότι αφορά τη μελέτη τους, αλλά και τις εξωσχολικές τους δραστηριότητες.
Στο Πινάκιο μιλά η κοινωνική λειτουργός του ΚΔΑΠ  Μαρουδιώ Ελευθερίου η οποία και εξηγεί πως λειτουργεί…

Του Λευτέρη Χ. Θεοδωρακόπουλου

Τι είναι το ΚΔΑΠ Ζεφυρίου;
«Το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) ΤΟΥ Δήμου Φυλής, είναι μονάδα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών ηλικίας 6-12 ετών. Σκοπός του ΚΔΑΠ είναι η ενασχόληση των παιδιών για ένα χρονικό διάστημα της ημέρας, εκτός σχολικού ωραρίου, η σωστή αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου με την ατομική και οργανωμένη δραστηριότητα, η καλλιέργεια και διερεύνηση ων κλίσεων, των δεξιοτήτων, η δημιουργικότητα και η αυτοέκφραση τους και τέλος η εξυπηρέτηση των γονέων».

Πότε ξεκίνησε το πρόγραμμα και πόσα παιδιά έχει απασχολήσει μέχρι σήμερα;

Το ΚΔΑΠ Ζεφυρίου ξεκίνησε στις 25 Νοεμβρίου 2013 και έχει απασχολήσει μέχρι σήμερα 99 παιδιά συνολικά σε όλες τις δραστηριότητες του».
Τι προσωπικό διαθέτει και από ποιος αποτελείται;

«Το προσωπικό που στελεχώνει το κέντρο είναι:
·         Μία Κοινωνική Λειτουργό ( Μαρουδιώ Ελευθερίου)
·         Μία Κοινωνιολόγο ( Γεωργία Ρουμελιώτη)
·         Μία Γυμνάστρια ( Ιωάννα Μπίσιλα)
·         Μία δασκάλα εικαστικών ( Ντορίνα Καλέμη)
·         Έναν δάσκαλο Capoeira (Mουράγια)
·         Και δύο Θεατρολόγους ( Κωνσταντινία Δήμου – Ειρήνη Κουμπαρούλη)
Το επιστημονικό προσωπικό (κοινωνικός λειτουργός και κοινωνιολόγος είναι στη διαθεση των γονέων τόσο για ενημέρωση όσο και για παραπομπή της οικογένειας σε φορείς που παρέχουν εξειδικευμένες υπηρεσίες , έπειτα από αίτημα των γονέων».

Ποιο είναι το ωράριο λειτουργίας;

Το ΚΔΑΠ έχει προσαρμόσει το ωράριο λειτουργίας του σε σχέση με το ωράριο λειτουργίας των σχολείων της περιοχής. Πιο συγκεκριμένα λειτουργεί καθημερινά από Δευτέρα – Παρασκευή από τις 15:00 – 20:00.

Ποιες είναι οι δραστηριότητες του κέντρου;
«Το ΚΔΑΠ για την εκπλήρωση των στόχων του παρέχει προγράμματα έκφρασης, ψυχαγωγίας και άθλησης. Τα παιδιά μέσω της ασφαλούς απασχόλησης και αξιοποίησης του ελεύθερου χρόνου τους κοινωνικοποιούνται και αναπτύσσουν φιλικούς δεσμούς και κοινωνικές σχέσεις. Συγκεκριμένα οι δραστηριότητες που λαμβάνουν χώρα στο ΚΔΑΠ Ζεφυρίου είναι :
·         Θεατρικό παιχνίδι
·         Ζωγραφική
·         Κατασκευές
·         Εικαστική θεραπεία
·         Capoeira
·         Yoga ( για παιδία και γονείς)
·         Χορευτική γυμναστική
·         Σκάκι (δεν γίνεται προσωρινά )
·         Μελέτη
·         Δημιουργική απασχόληση

Μεγάλη βαρύτητα έχει δοθεί στο μάθημα της μελέτης, που σκοπό έχει την πλήρη προετοιμασία των παιδιών για τα μαθήματα του σχολείου της επόμενης ημέρας».
Οι γονείς πιστεύουν ότι έλλειπε ένα τέτοιο πρόγραμμα από την περιοχή τους;

«Οι γονείς ανταποκρίθηκαν με μεγάλο ενθουσιασμό στο πρόγραμμα του Δήμου Φυλής. Κατά τη διάρκεια των εγγραφών πολλοί γονείς ανέφεραν ότι έλλειπε από την περιοχή τους και το γεγονός ότι είναι δωρεάν, στους δύσκολους αυτούς καιρούς, τους έκανε να το υποστηρίξουν ακόμη περισσότερο».

Τι δικαιολογητικά χρειάζονται;
«Στο ΚΔΑΠ εγγράφονται παιδιά ηλικίας 6 -12 ετών  (από Ά- ΄Στ Δημοτικού) αρκεί να είναι δημότες και κάτοικοι του Δήμου Φυλής. Το πρόγραμμα είναι εντελώς δωρεάν για όλα τα παιδία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.