ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014

Στο «κόκκινο» η κόντρα για τους «κουμπαράδες»

Σε ακραία πόλωση το πολιτικό σκηνικό από τις καταγγελίες για χρηματισμό βουλευτών

Στο «κόκκινο» η κόντρα για τους «κουμπαράδες»Πόλεμος μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ έχει ξεσπάσει με αφορμή τις δηλώσεις του εκπροσώπου τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνου Σκουρλέτη περί χρηματισμού βουλευτών με αφορμή την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας.

Σε τηλεοπτική εκπομπή ο κ. Σκουρλέτης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «εγώ διάβασα σε μια κυριακάτικη εφημερίδα ότι υπάρχουν κάποιοι φίλοι σας επιχειρηματίες οι οποίοι έχουν βγάλει κουμπαρά υπέρ αυτού του σκοπού. Για να μαζέψουν τους 180. Έτσι διάβασα».

Αμέσως ξέσπασε σάλος, η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη επιτέθηκε στον κ. Σκουρλέτη με βαριές εκφράσεις λέγοντας ότι «συνέχισε την αθλιότητα Τσίπρα. Τους παραδίδουμε στην περιφρόνηση του ελληνικού λαού. Οι Έλληνες βουλευτές ούτε εκβιάζονται από τον ΣΥΡΙΖΑ, ούτε εξαγοράζονται από κανέναν. Και ο τελευταίος Έλληνας πια έμαθε ότι ο 'κουμπαράς' του ΣΥΡΙΖΑ είναι γεμάτος μόνο με ψεύδη, συκοφαντίες και ύποπτες 'καταγγελίες'».

Τον κ. Σκουρλέτη κάλυψε ο διευθυντής του γραφείου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς. Σε συνέντευξή του στο "Βήμα FM" υπογράμμισε ότι «ο κ. Σκουρλέτης έκανε μια αναφορά πάνω σε ένα δημοσίευμα, το οποίο νομίζω ότι έχει και αυτό την αξία του. Δεν έχω να σχολιάσω κάτι άλλο, διότι ήταν πάρα πολύ ακριβής και μελετημένη η τοποθέτησή του. Κινήθηκε όπως θα έπρεπε και έχει την απόλυτη στήριξή μας πάνω σ' αυτή την αποστροφή».

Οι δηλώσεις του κ. Σκουρλέτη προκάλεσαν την παρέμβαση της Δικαιοσύνης. Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη, διέταξε επείγουσα έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχει τελεστεί η αξιόποινη πράξη της δωροδοκίας βουλευτή.

Η εντολή της προκαταρκτικής έρευνας δόθηκε στον προϊστάμενο του Εφετείου Αθηνών Παναγιώτη Καραγιάννη, ο οποίος με την σειρά του θα την αναθέσει σε αντεισαγγελέα Εφετών.

Σαμαράς: Παράγοντας αποσταθεροποίησης

Οι καταγγελίες του κ. Σκουρλέτη ανέβασαν το πολιτικό θερμόμετρο στα ύψη, ενώ προκάλεσαν και την αντίδραση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. Σε δήλωση του ο πρωθυπουργός χαιρέτισε την παρέμβαση των δικαστικών αρχών και ζήτησε από τον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα να δώσει συγκεκριμένα ονόματα και στοιχεία.

«Χαιρετίζω την παρέμβαση των Δικαστικών Αρχών για τα άθλια υπονοούμενα του ΣΥΡΙΖΑ περί χρηματισμού Βουλευτών.

Μόλις προχθές, είχα καταγγείλει τον κ. Τσίπρα στη Βουλή, για πρωτοφανή απόπειρα τρομοκράτησης του φρονήματος και σπίλωσης της συνείδησης όσων βουλευτών θα ψηφίσουν τον επόμενο Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Καλώ τον κ. Τσίπρα να τεκμηριώσει αμέσως τις καταγγελίες του με ονόματα και στοιχεία.
Διαφορετικά, αποκαλύπτεται ως παράγοντας αποσταθεροποίησης και υποκινητής πολιτικής ανωμαλίας, σε κρίσιμες για τον τόπο στιγμές», ήταν η ακριβής δήλωση του πρωθυπουργού.

Βενιζέλος: Θεσμική αθλιότητα οι δηλώσεις Σκουρλέτη

Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος επιτέθηκε με βαριές εκφράσεις στο ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για πολιτική αθλιότητα.

«Η δικονομικά και θεσμικά επιβεβλημένη προκαταρκτική εξέταση που διέταξε η κα Εισαγγελέας του Α.Π. θα αποκαλύψει το μέγεθος της θεσμικής αθλιότητας εκείνων που δεν διστάζουν μπροστά σε τίποτα προκειμένου να κρατήσουν ζωντανή τη στρατηγική της εφόδου για την ποθητή κατάληψη της εξουσίας», υπογράμμισε.
Μάλιστα και ο ίδιος ζήτησε από το ΣΥΡΙΖΑ αν έχει κάτι να το πει και έκανε λόγο για πρόωρη αλαζονεία, απειλές και συκοφαντίες.

«Τώρα οποίος έχει να πει οτιδήποτε ας το πει. Αλλιώς ας πάψει να δηλητηριάζει το δημόσιο βίο και κυρίως ας πάψει να εκδηλώνει την πρόωρη αλαζονεία του με εκβιασμούς, απειλές και συκοφαντίες. Ισχύουν δυστυχώς απολύτως όσα είπα στη παρέμβασή μου, στη τελευταία φάση της συζήτησης, στη Βουλή, την περασμένη Παρασκευή το βράδυ», υπογράμμισε.

ΣΥΡΙΖΑ: Να πέσει άπλετο φως στην υπόθεση

Ανακοίνωση όμως εξέδωσε και η Κουμουνδούρου στην οποία χαιρέτισε την εισαγγελική παρέμβαση την οποία όμως χαρακτήρισε ως «ετεροχρονισμένη».

«Ευελπιστούμε πως η ετεροχρονισμένη εισαγγελική έρευνα θα ρίξει άπλετο φως στην υπόθεση. Θεωρούμε πως ο πρωθυπουργός θα γίνει αρωγός της ανεξάρτητης δικαιοσύνης, έτσι ώστε να διαλευκανθεί πλήρως η υπόθεση», υπογραμμίζονταν στην σύντομη ανανκοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Σ. Βούλτεψη: Θα φανούν οι συκοφάντες

Στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε εκ νέου η κα Βούλτεψη:

«Φαίνεται ότι στον ΣΥΡΙΖΑ τα έχουν τελείως χαμένα.Πρώτα βυσσοδομούν εκτοξεύοντας απίστευτες συκοφαντίες κατά βουλευτών και μετά εύχονται η Δικαιοσύνη να διαλευκάνει τα ψεύδη τους. Κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν ότι το βάρος της απόδειξης έχει ο καταγγέλλων» τόνισε η κα Βούλτεψη και συμπλήρωσε πως «και βέβαια, η διαλεύκανση των αστήρικτων καταγγελιών τους θα δείξει και τους συκοφάντες».