ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015

TΟ 60% ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΡΗΞΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΕ ΚΑΙ ΕΞΟΔΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ, ΑΝ ΑΠΟΤΥΧΟΥΝ ΟΙ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ...


ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΟΥ IN.GR 
 
ΠΑ.ΜΑΚ: ΤΟ 72% ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΠΙΚΡΟΤΕΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ!
 
Ενδεικτικό των διαθέσεων του λαού είναι και το μέχρι στιγμής αποτέλεσμα ηλεκτρονικής δημοσκόπησης που διενεργεί ο ιστότοπος in.gr, όπου τίθεται το ερώτημα «Αν οι δανειστές κρατήσουν αδιάλλακτη στάση τι πρέπει να κάνει η κυβέρνηση;».
 
Από ένα...
σύνολο 857 ατόμων που έλαβαν μέχρι στιγμής μέρος προκύπτει:
 
  • Το 60,4% (517 άτομα) «να συγκρουστεί, έστω και με κίνδυνο χρεοκοπίας ή εξόδου από το ευρώ».
 
  • Το 35,28% (302 άτομα) «να υποχωρήσει και να ολοκληρώσει τη συμφωνία με συνέχιση της λιτότητας».
 
  • Το 4,32% (37 άτομα) «δεν γνωρίζω/Δεν απαντώ».
 
 
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ: ΤΟ 72% ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΠΙΚΡΟΤΕΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ!
 
 
Η νέα κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να εφαρμόσει το σύνολο των προεκλογικών της υποσχέσεων, πιστεύει το 75% των ερωτηθέντων της πρώτης δημοσκόπησης για την εκτίμηση των μετεκλογικών εξελίξεων, του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για λογαριασμό του ΣΚΑΪ.
 
Μάλιστα το 72% θεωρεί σωστή την αντιπαράθεση της κυβέρνησης με την τρόικα ενώ περίπου έξι στους δέκα (59%) εκτιμούν πως η σύγκρουση αυτή θα συνεχιστεί και τις επόμενες εβδομάδες.
 
Η κυβέρνηση  είναι αποφασισμένη να εφαρμόσει το σύνολο των προεκλογικών της υποσχέσεων, πιστεύει το 75% των ερωτηθέντων:
 
Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός πως εκτός από τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ που επικροτούν, σε ποσοστά 91,5% και 91% αντίστοιχα, τη στάση της κυβέρνησης απέναντι στους δανειστές, με τη στρατηγική αντιπαράθεσης συμφωνεί και το 43% των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας.
 
Ενδεχόμενη έξοδος της χώρας από το ευρώ προκαλεί ανησυχία στο 35,5% των ερωτηθέντων, το9,5% ελπίζει σε μια τέτοια έκβαση, ενώ ένας στους τρεις δεν πιστεύει πως υπάρχει η δυνατότητα εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ.
 
Την χειρότερη εντύπωση έκανε η συμμετοχή στην κυβέρνηση στελεχών που προέρχονται από τοΠΑΣΟΚ και αμέσως μετά ακολουθεί η κυβερνητική συνεργασία με τους ΑΝΕΛ αλλά και το ότι οι περισσότεροι υπουργού, αρνήθηκαν να ορκισθούν με θρησκευτικό όρκο.
 
Σάββατο 07 Σεπτεμβρίου 2015
"iskra"