ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015

Συνωμοσία στο Eurogroup. Μυστική σύσκεψη ερήμην της Ελλάδας

Ηθελαν να μας φέρουν προ ειλημμένων αποφάσεων
     
Σε θεσμική εκτροπή έφτασαν, σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες, οι κκ Σόιμπλε και Ντάισελμπλουμ επιχειρώντας να ποδηγετήσουν όχι μόνο την ελληνική κυβέρνηση αλλά και το σύνολο της Ευρωζώνης.  Σύμφωνα με πληροφορίες τελευταία στιγμή απετράπη μεθόδευση για σύγκλιση έκτακτου-ανεπίσημου Eurogroup χωρίς την ελληνική αντιπροσωπεία.

Σύμφωνα με άλλες πηγές η κίνηση αυτή...
απετράπη λόγω «αστοχίας» στις διαρροές στους διαδρόμους της Κομισιόν, με αποτέλεσμα να φτάσει στα αυτιά Ελλήνων αξιωματούχων.

Τέτοιου είδους παρασκηνιακές κινήσεις  με χαρακτήρα "συνωμοσίας"  δεν είναι ασυνήθιστη πρακτική στις Βρυξέλλες. Ομως  αυτή τη φορά  η σοβαρότητα του θέματος και η κρισιμότητα των στιγμών την καθιστούν εξαιρετικά "επιλήψιμη".

Αντίστοιχο σκηνικό είχε στηθεί –επιτυχημένα τότε- και επί υπουργίας του Γιάννη Στουρνάρα, όταν οι επικεφαλής της τρόικας συνεπικουρούμενοι από τον Τόμας Βίζερ του EuroWorking Group συμφώνησαν σε ενιαία γραμμή, την ώρα που ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών παραχωρούσε συνέντευξη Τύπου στο ίδιο κτίριο.

Η κίνηση των Σόιμπλε και Ντάισελμπλουμ εκτιμάται ότι μπορεί πλέον να χρησιμοποιηθεί ως όπλο από την ελληνική κυβέρνηση στη συνέχεια των διαπραγματεύσεων.

Όπως επισημαίνουν πηγές στην Κομισιόν στόχος της μυστικής συνάντησης ερήμην της ελληνικής αντιπροσωπείας ήταν να οικοδομηθεί ένα γερμανικό μπλοκ, το οποίο θα έβρισκε απέναντί του στο Eurogroup της 11ης Φεβρουαρίου ο Γιάννης Βαρουφάκης.


Του Χρήστου Φράγκου από sofokleousin