ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015

Μειώστε το σωματικό σας λίπος κατά 1/3 με αυτήν την απλή συνήθεια

Μειώστε το σωματικό σας λίπος κατά 1/3 με αυτήν την απλή συνήθεια

Η καθιστική ζωή είναι καταστροφική για την υγεία και συνδέεται άμεσα με τη σταδιακή αύξηση του σωματικού βάρους.
Τώρα, επιστήμονες από του Πανεπιστήμιο του Τέξας υπολόγισαν την ιδανική αναλογία καθισιού-ορθοστασίας ώστε να θωρακίσουμε την υγεία μας αλλά και να αδυνατίσουμε.
Σύμφωνα με τη μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Mayo Clinic Proceedings, η ορθοστασία για έξι ώρες την ημέρα συνδέεται με μείωση του σωματικού λίπους σε ποσοστό περίπου 33%.
Οι ερευνητές μελέτησαν τις συνήθειες περισσότερων από 7.000 ενηλίκων, λαμβάνοντας υπ' όψιν πόσες ώρες της ημέρας παρέμεναν όρθιοι, ποιος ήταν ο Δείκτης Μάζας Σώματός τους, ποιο ήταν το ποσοστό λίπους στο σώμα τους και ποια ήταν η περίμετρος της μέσης τους.
Διαπίστωσαν ότι η ορθοστασία κατά το ένα τέταρτο της ημέρας συνδέεται με μειωμένες κατά 32% πιθανότητες εκδήλωσης παχυσαρκίας. Η ορθοστασία για 12 ώρες της ημέρας φάνηκε να συνδέεται με μειωμένες κατά 59% πιθανότητες εκδήλωσης παχυσαρκίας.
Φυσικά, οι πιθανότητες ήταν ακόμη λιγότερες για τους συμμετέχοντες που συνδύαζαν την ορθοστασία με γυμναστική μέσα στην ημέρα τους.
Καλό είναι λοιπόν όχι μόνο να γυμναζόμαστε τακτικά αλλά παράλληλα να προσπαθούμε να καθόμαστε όσο το δυνατόν λιγότερο μέσα στην ημέρα.
Μικρές αλλαγές στις καθημερινές συνήθειες, όπως η χρήση σκάλας αντί για το ασανσέρ και το περπάτημα ενώ μιλάμε στο τηλέφωνο, βοηθούν να επιτύχουμε αυτόν τον στόχο.


Πηγή: http://www.onmed.gr/omorfia/item/336479-meioste-to-somatiko-sas-lipos-kata-13-me-aftin-tin-apli-synitheia#ixzz3rM8u8Nnu