ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015

Αμερικανικά αεροσκάφη χτύπησαν τον Βρετανό "Τζιχάντι Τζον" στη Συρία

Αμερικανικά αεροσκάφη χτύπησαν τον Βρετανό "Τζιχάντι Τζον" στη Συρία

Τον βρετανό τζιχαντιστή, γνωστό και ως "Τζιχάντι Τζον", είχε ως στόχο αεροπορική επιδρομή από μη επανδρωμένα αμερικανικά αεροσκάφη στη Συρία. 
Την πληροφορία έδωσε στο CNN υψηλόβαθμος Αμερικανός αξιωματούχος,προσθέτοντας ότι η επίθεση έγινε την Πέμπτη το βράδυ. Παρότι το Πεντάγωνο δεν επιβεβαιώνει ακόμη ότι ο Τζιχάντι Τζον είναι νεκρός, ανεπισήμως λέγεται πως η επιχείρηση ήταν επιτυχής και πως η επίθεση πραγματοποιήθηκε όταν ταυτοποιήθηκε ο στόχος σε αυτοκίνητο που κινείτο στην περιοχή της Ράκα, ντε φάκτο πρωτεύουσας του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία.
Ο Τζιχάντι Τζον με τη μαύρη κουκούλα και τη χαρακτηριστική βρετανική προφορά καθώς απειλούσε τη Δύση κραδαίνοντας ένα μαχαίρι μπροστά στην κάμερα, ήταν το δημόσιο πρόσωπο του Ισλαμικού Κράτους τον πρώτο καιρό της ανατριχιαστικής καμπάνιας τρόμου του ISIS.
Στο πρόσωπο του "Τζιχάντι Τζον" δυτικοί αξιωματούχοι έχουν αναγνωρίσει τον Mohammed Emwazi, προγραμματιστή ηλεκτρονικών υπολογιστών από το Λονδίνο, ο οποίος γεννήθηκε στο Κουβέιτ αλλά μεγάλωσε και σπούδασε στη Βρετανία.
Πρωταγωνίστησε σε κάποια από τα πιο φρικιαστικά βίντεο του ISIS με αποκεφαλισμούς και μαζικές εκτελέσεις ομήρων -ανάμεσά τους και αυτά με τις δολοφονίες των δημοσιογράφων Τζέιμς Φόλεϊ, Στίβεν Σότλοφ και  Κένζι Γκότο καθώς και των εργαζομένων σε ανθρωπιστικές οργανώσεις, Αμπντούλ-Ραχμάν Κάσιγκ, Ντέιβιντ Χέινς και Αλαν Χένινγκ.