ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τρίτη 16 Απριλίου 2019

Ο Κατερινιώτης που ζει το American Dream

Ο Κατερινιώτης που ζει το American DreamΟ Βαγγέλης Δερμίσης ζει το όνειρο του, όντας στις ΗΠΑ με αθλητική υποτροφία και το basketblog.gr... σκάβει στο παρελθόν του νεαρού ταλαντούχου αθλητή.
Το μπάσκετ είναι ένα άθλημα που έχει μπει για τα καλά στη ζωή της Ελλάδας και της ελληνικής κοινωνίας γενικότερα και οι επιτυχίες των προηγούμενων ετών σε διεθνές, συλλογικό αλλά και ατομικό επίπεδο έφεραν όλο πιο κοντά στην καθημερινότητα το άθλημα. Το μεγαλύτερο δε κέρδος των πολλαπλών επιτυχιών του παρελθόντος δεν είναι άλλο από τη γέννηση προτύπων στις καρδιές και τα μυαλά μικρών παιδιών που ήθελαν να ακολουθήσουν και να ζήσουν τον αθλητισμό.
Ο Βαγγέλης Δερμίσης είναι ένα τέτοιο παιδί. Γεννημένος τον Απρίλη του 2000 θα γιόρταζε όπως όλα τα παιδιά τα γενέθλια του με την οικογένεια του στο σπίτι τους. Ο ίδιος όμως ακολούθησε έναν άλλο δρόμο και πλέον μετά από χρόνια προσπάθεια και δουλειά βρίσκεται Ιλινόις και το Πανεπιστήμιο του Greenville.

Η αρχή έγινε στην Κατερίνη, τη γενέτειρα του, εκεί όπου για πρώτη φορά ήρθε σε επαφή με το μπάσκετ όταν ήταν μόλις 9 ετών. Οι γονείς του τον βοήθησαν να μάθει από πρώτο χέρι αυτό που αγαπά και ο άλλοτε αθλητής Γιώργος Χρυσανθόπουλος ανέλαβε την μπασκετική καθοδήγηση του παιδιού. Στην ΑΓΕ Πιερίας ο μικρός δούλεψε σκληρά και από μικρός έγινε νωρίς... μεγάλος, μιας και τα κατορθώματα του δεν πέρασαν απαρατήρητα και το 2016 έφυγε με αθλητική υποτροφία για τις ΗΠΑ και συγκεκριμένα το High School St. Louis Christian Academy.
Ο Δερμίσης έμεινε στο High School St. Louis Christian Academy για δύο χρόνια και τη δεύτερη σεζόν βρέθηκε ανάμεσα στους παίκτες εκείνους που ακολούθησαν την προετοιμασία πριν την είσοδο στο κολλεγιακό επίπεδο, δείγμα των εντυπώσεων που έχει κερδίσει από το staff της ομάδας του. Η procollege προετοιμασία ήταν αυτή που του έδωσε και το εισιτήριο για το επόμενο βήμα, για αυτό που ζει τώρα, με το νεαρό Κατερινιώτη να βρίσκεται με υποτροφία στο Greenville University του Ιλινόις.
Το μέλλον του νεαρού γκαρντ φαντάζει εξαιρετικό, μιας και στην τελευταία του σεζόν είχε 10 πόντους και 4 ασίστ ανά αγώνα, ενώ στην επίσημη ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου γίνεται ειδική αναφορά για το ταλέντο του από το τεχνικό επιτελείο: "Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεχίζουμε να επεκτείνουμε το ταλέντο της ομάδας του Πανεπιστημίου μας, προσθέτοντας το Βαγγέλη, ο οποίος είναι ο πρώτος παίκτης που παίζει από την Ελλάδα. Ο Βαγγέλης είναι ένας ταλαντούχος γκαρντ που σουτάρει πολύ καλά και έχει εξαιρετική αίσθηση του παιχνιδιού. Ο Βαγγέλης είχε μία πολύ καλή σεζόν φέτος στο  St. Louis Christian και θα είναι έτοιμος για τη μετάβαση στο ανώτερο επίπεδο".