ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τρίτη 16 Απριλίου 2019

Βαγγέλης Λαγδάρης: «Μαζί με τους δημότες, δίνουμε στον τόπο μας την προοπτική που του αξίζει»

Βαγγέλης Λαγδάρης: «Μαζί με τους δημότες, δίνουμε στον τόπο μας την προοπτική που του αξίζει»Βαγγέλης Λαγδάρης: «Μαζί με τους δημότες, δίνουμε στον τόπο μας την προοπτική που του αξίζει»
Δέσμευση της Ανεξάρτητης Κίνησης Πολιτών Βόρειας Πιερίας για σκληρή δουλειά με ρεαλισμό και αποφασιστικότητα
Σε συστράτευση κάλεσε την τοπική κοινωνία ο Δήμαρχος Πύδνας-Κολινδρού Βαγγέλης Λαγδάρης, κατά την συνάντηση που οργάνωσε η Ανεξάρτητη Κίνηση Πολιτών Βόρειας Πιερίας με εκπροσώπους φορέων της Δημοτικής Ενότητας Μεθώνης.  Οι παρευρισκόμενοι στο πολιτιστικό κέντρο της Μεθώνης ενημερώθηκαν για τα πεπραγμένα, τα έργα που έχουν εγκριθεί και ενταχθεί σε χρηματοδοτικά προγράμματα, και το σχεδιασμό του δήμου για την περιοχή, ενώ παράλληλα κατέθεσαν προτάσεις και παρατηρήσεις.

«Εργαστήκαμε με διαφάνεια και έχουμε καταφέρει να βελτιώσουμε τη θέση του δήμου σε μια περίοδο δύσκολη για όλη τη χώρα. Υπάρχουν αναπτυξιακές ευκαιρίες, ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε, θέλουμε τους δημότες μαζί μας για να δώσουμε στον τόπο μας την προοπτική που του αξίζει». Ο δήμαρχος αναφέρθηκε σε έργα πνοής αλλά και απαραίτητες για την καθημερινότητα παρεμβάσεις, που αποτελούν το σχεδιασμό της επόμενης περιόδου, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί με την εμπιστοσύνη των δημοτών.
Ξεκινώντας με την ύδρευση, τονίστηκε ότι μετά την αποκατάσταση της γεώτρησης στο Παλιό Ελευθεροχώρι ακολουθεί αυτή που θα γίνει στην Μεθώνη, της οποίας το δίκτυο αποχέτευσης συνδέεται με τον Βιολογικό Καθαρισμό του Κορινού χάρη σε εκτεταμένο έργο 1,5 εκ. ευρώ για το οποίο αγωνίστηκε ο Δήμος Πύδνας-Κολινδρού. Βεβαίως, η γεωργία και σε αυτή τη δημοτική ενότητα θα επωφεληθεί από τον τηλεέλεγχο, την αναβάθμιση και την ενεργειακή αυτονομία που δρομολογούνται για το αρδευτικό δίκτυο. Υπάρχει ακόμα στόχευση και για την ριζική βελτίωση της δημοτικής οδοποιίας, μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας.
Επιπλέον, έγινε συζήτηση για το παραλιακό μέτωπο. Ο Δήμος έχει μεριμνήσει για έργο που θα διαφυλάξει την ακρογιαλιά του Μακρύγιαλου από τη διάβρωση, και έχει καταθέσει φάκελο ώστε να χαρακτηριστεί η παράκτια περιοχή ιαματικός προορισμός. Υπογραμμίστηκε ότι υπάρχει όραμα για τα λιμάνια και έχει κατατεθεί αίτημα να παραχωρηθούν στον Δήμο Πύδνας-Κολινδρού, ώστε να συσταθεί Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο για την αξιοποίησή τους.
Κλείνοντας, ο Βαγγέλης Λαγδάρης στάθηκε στην κρισιμότητα της επερχόμενης εκλογικής αναμέτρησης, με κάθε μέλος της Ανεξάρτητης Κίνησης Πολιτών για την Βόρεια Πιερία να δίνει όλες του τις δυνάμεις με ρεαλισμό και αποφασιστικότητα. «Η δημοτική μας αρχή θα συνεχίσει για να υλοποιήσει έργα ζωτικής σημασίας εντός των προθεσμιών, να ολοκληρώσει την προετοιμασία μεγάλων αναπτυξιακών έργων σε συνεργασία με την Περιφέρεια και την κεντρική εξουσία, και να αξιοποιήσει πλήρως το ΕΣΠΑ 2021-2027, που ανοίγει τον ορίζοντα για μακροχρόνιο αναπτυξιακό σχεδιασμό».