ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Πέμπτη 2 Μαΐου 2019

Δροσερή και ελαφριά τάρτα με φράουλες

Ποιο είναι το ιδανικό γλυκό που θα ολοκληρώσει γευστικά το πασχαλινό τραπέζι; Σίγουρα κάτι ελαφρύ, κάτι δροσερό και κάτι… που θα αρέσει σε όλους όπως αυτή η λαχταριστή τάρτα με φράουλες!
Τα υλικά που χρειαζόμαστε:
Για τη ζύμη:
300 γρ. βούτυρο
225 γρ. ζάχαρη
1 αυγό μεγάλο
500 γρ. αλεύρι
40 γρ. κορν φλάουερ
1 πρέζα αλάτι
Για την κρέμα:
350 γρ. γάλα φρέσκο
150 γρ. κρέμα γάλακτος
80 γρ. ζάχαρη
1 αυγό
3 κρόκοι αυγών
40 γρ. κορν φλάουερ
1 κλωναράκι βανίλιας
500 γρ. φράουλες
Πώς τη φτιάχνουμε:
Α. Για τη ζύμη
1. Τεμαχίζουμε το βούτυρο σε κύβους, ρίχνουμε όλα τα υλικά μας στο μίξερ και ζυμώνουμε.
2. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί.
3. Ανοίγουμε την τάρτα σε πάχος 3 χιλ. σε μία φόρμα διαμέτρου 24 εκ. και ύψους 4 εκ.
4. Απλώνουμε στο εσωτερικό της μια μεμβράνη, τη γεμίζουμε με ρύζι ή φασόλια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ο C για 15 λεπτά.
5. Αφαιρούμε τη μεμβράνη και το ρύζι και ψήνουμε για άλλα 15 λεπτά, έως ότου η τάρτα πάρει χρυσαφί χρώμα. Την βγάζουμε από το φούρνο, την αφήνουμε να κρυώσει και με πολλή προσοχή την ξεφορμάρουμε.
Β. Για την κρέμα
1. Σε μια κατσαρόλα αδειάζουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος και τα βάζουμε στη φωτιά μαζί με το κλωναράκι βανίλιας που έχουμε σχίσει κάθετα.
2. Ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το κορν φλάουερ και τα αυγά μας.
3. Πριν πάρει βράση το γάλα ρίχνουμε το 1/3 στο μείγμα των αυγών και ανακατεύουμε. Το αδειάζουμε μέσα στο υπόλοιπο γάλα.
Συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Μόλις δέσει η κρέμα, τη βγάζουμε από τη φωτιά.
4. Τη βάζουμε σε ένα σκεύος και τη σκεπάζουμε με μεμβράνη, έτσι ώστε να εφάπτεται με την επιφάνειά της.
5. Όταν η κρέμα μας κρυώσει, βγάζουμε την βανίλια, και τη μαλακώνουμε λίγο στο μίξερ.
6. Γεμίζουμε την τάρτα με την κρέμα και βάζουμε από πάνω τις φράουλες ολόκληρες.