ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Πέμπτη 2 Μαΐου 2019

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΤΑΝΤΑΜΗΣ ΚΑΙ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ «ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΩΡΑ ΣΤΟΝ «ΚΑΠΝΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ» ΣΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟ


 Γιώργος Νταντάμης: «Για εμάς ο εθελοντισμός είναι τρόπος ζωής»
Συνάντηση εργασίας με την δραστήρια Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας «Ο τόπος μου», πραγματοποίησαν, το απόγευμα της Μ. Τρίτης, ο υποψήφιος Δήμαρχος Κατερίνης Γιώργος Νταντάμης με μέλη του ανεξάρτητου συνδυασμού «Ανανέωση Τώρα». Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε κατόπιν πρόσκλησης που απηύθυνε στον συνδυασμό η Εθελοντική Ομάδα με στόχο να ενημερωθούν για τις προγραμματικές δεσμεύσεις του συνδυασμού για τον εθελοντισμό και την κοινωνική αλληλεγγύη στον Δήμο Κατερίνης. Στη συνάντηση συμμετείχε η συντονιστική επιτροπή της Εθελοντικής Ομάδας και ο Ηλίας Τσολακίδης ενημέρωσε τους καλεσμένους για τις δράσεις και τους προβληματισμούς της ομάδας.

Λαμβάνοντας τον λόγο ο κ. Νταντάμης υπογράμμισε ότι η ενεργός συμμετοχή των δημοτών είναι μονόδρομος για την ενδυνάμωση της κοινωνικής αλληλεγγύης και συνοχής. Ανάφερε ότι στις προγραμματικές δεσμεύσεις του Συνδυασμού συμπεριλαμβάνεται η σύσταση Γραφείου Εθελοντισμού για την από κοινού προώθηση εθελοντικών ενεργειών. Επίσης, μίλησε για τις βασικές δεσμεύσεις του για την κοινωνική πολιτική στον Δήμο υπογραμμίζοντας ότι ο εθελοντισμός και η ενεργοποίηση των πολιτών κατέχουν κεντρικό ρόλο στον σχεδιασμό. «Για εμάς ο εθελοντισμός είναι τρόπος ζωής. Το αποδεικνύουμε ακόμη και με τη συμμετοχή μας σ’ αυτές τις εκλογές. Θέλουμε να υπηρετήσουμε τον Δήμο μας και να απογειώσουμε αυτόν τον τόπο. Να δημιουργήσουμε έναν Δήμο στον οποίο αξίζει να ζούμε», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Νταντάμης.

Βασικές προγραμματικές δεσμεύσεις του ανεξάρτητου συνδυασμού «Ανανέωση Τώρα» για τον Εθελοντισμό

·        Συστήνουμε Γραφείο Εθελοντισμού για την προώθηση ενεργειών ανάπτυξης του εθελοντισμού στον Δήμο και την υποστήριξη των υφιστάμενων εθελοντικών οργανώσεων, σε συνεργασία με την ομάδα εθελοντικής δράσης Ν.Πιερίας, «Ο τόπος μου».

·        Επιβραβεύουμε άριστες πρακτικές φορέων και κοινωνικών ομάδων (εξυπηρέτηση και προστασία πολιτών, καθαρότερη γειτονιά, ομορφότερος ακάλυπτος χώρος).

·        Προωθούμε πρόγραμμα υιοθεσίας σχολείων, παιδότοπων και πάρκων από χορηγούς.