ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Πέμπτη 2 Μαΐου 2019

Ολοκληρώθηκε στην Ιερά Μητρόπολη Κίτρους η «Πασχαλινή Κατασκήνωση στην πόλη»


 Την Λαμπροτρίτη, ολοκληρώθηκε στην Κατερίνη, η «Πασχαλινή Κατασκήνωση στην πόλη» που ετοίμασε για πρώτη φορά το Γραφείο Νεότητας, με την πατρική μέριμνα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου.
Στην παραπάνω δράση, που υλοποιήθηκε στις ενορίες Αγίας Άννας και Παντάνασσας, συμμετείχαν 90 περίπου παιδιά δημοτικού σχολείου, από ολόκληρη την Κατερίνη, ενώ διακόνησαν με ζήλο δέκα στελέχη των Κατηχητικών Συνάξεων, υπό την επίβλεψη του υπευθύνου του Γραφείου Νεότητας  Αρχιμανδρίτη π. Διονυσίου Γκόλια.
Τα παιδιά απασχολούνταν καθ’ όλη τη Μεγάλη Εβδομάδα με διάφορες δραστηριότητες, δυο ώρες καθημερινά, μαθαίνοντας τα συναξάρια των ημερών, ύμνους και τραγούδια, αλλά και πραγματοποιώντας χειροτεχνίες, όπως στόλισμα αυγών, πασχαλινές κατασκευές, Λαζαρόψωμα κ.ά.

Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε την Λαμπροτρίτη 30 Απριλίου, όπου όλοι οι συμμετέχοντες επισκέφθηκαν το εξωκκλήσι του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου, στον Κούκο Πιερίας, όπου αφού προσκύνησαν και έψαλαν Αναστάσιμους ύμνους, κατόπιν ακολούθησαν διάφορες δραστηριότητες και άφθονο παιχνίδι στο προαύλιο, ενώ γεύτηκαν και διάφορα εδέσματα.