ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Δευτέρα 3 Ιουλίου 2023

Σλοβάκα ηθοποιός πεθαίνει από υποβοηθούμενη αυτοκτονία μετά από την μάχη που έδωσε με τις παρενέργειες των εμβολίων

 Η Σλοβάκα μοντέλο και ηθοποιός Καταρίνα Πάβελεκ πέθανε νωρίτερα αυτό το μήνα σε ελβετική κλινική μετά από υποβοηθούμενη αυτοκτονία.

Η 41χρονη ηθοποιός του Χόλιγουντ, γνωστή για τη δουλειά της στα Fox Sports Live (2013), The Mindy Project (2012) και Marry Me (2014), έλαβε την τρίτη και ενισχυτική δόση του εμβολίου για τον Covid-19 πριν από ένα χρόνο, επειδή πίστευε ότι έτσι θα ενίσχυε περαιτέρω το ανοσοποιητικό της σύστημα.

Ωστόσο, υπέστη σημαντική επιδείνωση της υγείας της, σύμφωνα με το Evie Magazine:

Όπως οι περισσότεροι άνθρωποι, η Pavelek πίστευε ότι το εμβόλιο θα βελτίωνε το ανοσοποιητικό της σύστημα – αντίθετα, έκανε το αντίθετο και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να υποφέρει πάρα πολύ.

Η Pavelek διαγνώστηκε με μια ανίατη χρόνια νευρολογική ασθένεια γνωστή ως μυαλγική εγκεφαλομυελίτιδα/σύνδρομο χρόνιας κόπωσης (ME/CFS), μια μακροχρόνια ασθένεια με ευρύ φάσμα συμπτωμάτων που επηρεάζει τις καθημερινές δραστηριότητες. Κατά καιρούς, αυτή η κατάσταση μπορεί να περιορίζει τους ανθρώπους στο κρεβάτι τους. Το ME/CFS μπορεί να επιδεινωθεί εάν τα άτομα με αυτή την ασθένεια καταπονηθούν υπερβολικά. Το μοντέλο υποπτευόταν επίσης ότι είχε αναπνευστικό ALS, μια νευροεκφυλιστική διαταραχή που εξασθενεί τους μύες που εμπλέκονται στην αναπνοή και την κατάποση.

«Η Kat ήταν ηθοποιός, οπότε έπρεπε επίσης να ακολουθήσει τις απαιτήσεις εμβολιασμού που έθεσε η βιομηχανία του θεάματος και τα συνδικάτα, αν ήθελε να εργαστεί. Στην συνέχεια η Κατ αρρώστησε σοβαρά. Ήταν τόσο άρρωστη που την περασμένη εβδομάδα επέλεξε να αυτοκτονήσει σε μια ελβετική κλινική που ειδικεύεται στην υποβοηθούμενη αυτοκτονία».

Σύμφωνα με το CDC, η μυαλγική εγκεφαλομυελίτιδα/σύνδρομο χρόνιας κόπωσης (ME/CFS) είναι μια αναπηρική και πολύπλοκη ασθένεια. Τα άτομα με ME/CFS συχνά δεν μπορούν να κάνουν τις συνήθεις δραστηριότητές τους. Κατά καιρούς, το ME/CFS μπορεί να τα περιορίσει στο κρεβάτι. Τα άτομα με ME/CFS έχουν υπερβολική κόπωση που δεν βελτιώνεται με την ανάπαυση. Το ME/CFS μπορεί να επιδεινωθεί μετά από οποιαδήποτε δραστηριότητα, είτε είναι σωματική είτε ψυχική.

Τα άτομα με ME/CFS μπορεί να μην φαίνονται άρρωστα. Ωστόσο,

  • Τα άτομα με ME/CFS δεν μπορούν να λειτουργήσουν με τον ίδιο τρόπο που έκαναν πριν αρρωστήσουν.
  • Το ME/CFS αλλάζει την ικανότητα των ανθρώπων να κάνουν καθημερινές εργασίες, όπως το ντους ή η προετοιμασία ενός γεύματος.
  • Το ME/CFS συχνά δυσκολεύει τη διατήρηση μιας δουλειάς, τη μετάβαση στο σχολείο και τη συμμετοχή στην οικογενειακή και κοινωνική ζωή.
  • Το ME/CFS μπορεί να διαρκέσει για χρόνια και μερικές φορές οδηγεί σε σοβαρή αναπηρία.
  • Τουλάχιστον ένας στους τέσσερις ασθενείς με ME/CFS είναι δεμένος στο κρεβάτι ή στο σπίτι για μεγάλες περιόδους κατά τη διάρκεια της ασθένειάς του.

Όπως η ίδια έγραψε, η αναπνοή της γινόταν όλο και πιο δύσκολη και κοπιαστική. Η ζωή της εδώ και ένα έτος, κάτω από αυτές τις συνθήκες, έγινε ένα μαρτύριο.

Μπροστά στο βασανιστικό και επώδυνο τέλος που έβλεπε να έρχεται, πήρε την απόφαση να καταφύγει σε μια δομή στην Ελβετία, που προσφέρει την απαιτούμενη βοήθεια, ώστε κάποιος να αποδημήσει “πολιτισμένα και ανώδυνα”.

Η Pavelek απευθύνθηκε δημόσια στους χιλιάδες followers της στο Instagram την 1η Ιουνίου 2023, ανακοινώνοντας τη σπαρακτική της απόφαση να βάλει τέλος στη ζωή της λόγω της σοβαρότητας της ασθένειάς της.

«Γεια σας παιδιά, τις τελευταίες 10 ημέρες αρρώστησα βαριά και πάλι κλειστή στο σπίτι, ανίκανη να κάνω πολλά. Το σώμα μου είναι πολύ αδύναμο για να καταπολεμήσω αυτήν την ασθένεια και δεν έχω άλλες δυνάμεις, οπότε αποφάσισα να βάλω τέλος στη ζωή μου στον σύλλογο Πήγασος στην Ελβετία. Διαγνώστηκα με μη θεραπεύσιμη χρόνια νευρολογική ασθένεια», έγραψε ο Πάβελεκ.

«Έχω ME/CFS που προκλήθηκε από το αναμνηστικό μου εμβολιο, ενώ έχω και αναπνευστική ALS. Αυτή η ασθένεια με έκανε ανάπηρη, ανίκανη να εργαστώ ή να έχω κοινωνική ζωή και να μην μπορώ να απολαύσω τη ζωή όπως οι περισσότεροι. Η αναπνοή μου γίνεται ολοένα και πιο δύσκολη και επώδυνη και η λειτουργία των πνευμόνων μου μειώνεται. Σας ευχαριστώ όλους για τη φιλία και την υποστήριξή σας τον περασμένο χρόνο», πρόσθεσε.

Η Πάβελεκ εξέφρασε την πεποίθησή της ότι το αναμνηστικό εμβόλιο που είχε λάβει ήταν ο καταλύτης για την επιδείνωση της υγείας της.

«Το αναμνηστικό εμβόλιο που έλαβα πριν από ένα χρόνο κατέστρεψε την υγεία μου, το σώμα μου και τη ζωή μου εντελώς. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος να τελειώσω τα βάσανά μου εκτός από την απόφαση που πήρα», κατέληξε.

Η εμπειρία του Πάβελεκ δεν είναι μεμονωμένη. Είναι ένα από τα εκατομμύρια που έχουν αναφέρει ανεπιθύμητες ενέργειες μετά τη χορήγηση του πειραματικού εμβολίου για τον Covid-19.

Αναπαύσου εν ειρήνη.