ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Σάββατο 12 Μαΐου 2012

Άσκηση Σεισμού στο 1ο ΕΠΑΛ Κατερίνης


Αντισεισμική άσκηση πραγματοποιήθηκε στο 1ο ΕΠΑ.Λ. Κατερίνης. Η άσκηση ήταν προγραμματισμένη και έγινε την 3η διδακτική ώρα όταν και χτύπησε ο συναγερμός του κτιρίου.
Οι μαθητές και οι καθηγητές μπήκαν κάτω από θρανία και έδρες για προφύλαξη και αμέσως μετά συντονισμένα ακολούθησε η εκκένωση του κτιρίου που ολοκληρώθηκε σε 02 λεπτά και 31 δευτερόλεπτα.

Όλοι οι μαθητές, οι καθηγητές και οι εργαζόμενοι στο σχολείο βγήκαν στον αύλειο χώρο. Πάρθηκαν παρουσίες και πάλι για να διαπιστωθεί αν υπάρχουν απόντες. Το προηγούμενο διάστημα είχε γίνει ενημέρωση των μαθητών κατά τμήματα και των καθηγητών για τις ενέργειες που πρέπει να ακολουθούνται σε περιπτώσεις σεισμού από τον συνάδελφο καθηγητή κ. Μοσχολούρη Θέμη ο οποίος ήταν και ο συντονιστής της άσκησης.



Αμέσως μετά την άσκηση κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κατερίνης έκανε ενημέρωση για τη χρήση πυροσβεστήρων και ακολούθησε επίδειξη κατάσβεσης φωτιάς στην αυλή του σχολείου.

Όπως τόνισε και ο επικεφαλής του κλιμακίου η κατάσβεση μιας φωτιάς πρέπει να γίνεται παίρνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης και με τον κατάλληλο πυροσβεστήρα.

Οι μαθητές παρακολούθησαν με προσοχή την επίδειξη και κάποιοι από αυτούς δοκίμασαν και μόνοι τους ανάλογη κατάσβεση φωτιάς. Με την ευκαιρία να ευχαριστήσουμε την Πυροσβεστική Υπηρεσία Κατερίνης.

Κατά τη διάρκεια της άσκησης σημειώθηκαν παρατηρήσεις οι οποίες και θα ληφθούν υπόψη για την βελτίωση της διαδικασίας. Στο μέλλον θα γίνει και απροειδοποίητη άσκηση με τα ίδια χαρακτηριστικά.

Το βασικό μήνυμα της άσκησης ήταν ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ - ΠΕΙΘΑΡΧΙΑ - ΟΧΙ ΠΑΝΙΚΟΣ. Ζώντας σε μια σεισμογενής χώρα όπως η Ελλάδα όλοι μας θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για ανάλογες περιπτώσεις.