ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Σάββατο 12 Μαΐου 2012

Συνέντευξη του Προέδρου του Πιερικού Κώστα Παπαδόπουλου Αναγκαιότητα η άνοδος της ομάδας στη Super League

Έκτακτη συνέντευξη Τύπου παραχώρησε το μεσημέρι της Πέμπτης ο πρόεδρος του Πιερικού, Κώστας Παπαδόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα ανόδου της ομάδας στη Σούπερ Λίγκα, ενώ ζήτησε τη βοήθεια της τοπικής κοινωνίας.
Αρχικά, ο Κώστας Παπαδόπουλος μίλησε για τα δεδομένα, πάνω στα οποία στήθηκε η φετινή ομάδα:
"Η φετινή χρηματοδότηση κινήθηκε στο 20% της περσινής. Παρ' όλα αυτά, σχεδιάσαμε μια ομάδα, που θέλαμε να έχει μια ισχυρή παρουσία στην κατηγορία, διατηρήσαμε το ράστερ εκεί που θέλαμε με βάση τους περσινούς παίκτες και το εμπλουτίσαμε, βάσει των εισηγήσεων των προπονητών. Εκτιμούσαμε ότι η Πιερική οικογένεια θα κολακευόταν και θα ικανοποιείτο, αν επιχειρούσαμε να αλλάξουμε κατηγορία μέσα από τα πλέει οφ. Αυτό, καθόρισε το μπάτζετ.

Αντιμετωπίζουμε την αλλαγή κατηγορίας υπό το πρίσμα της οικονομικής επιβίωσης του Πιερικού. Τον Ιανουάριο κάναμε αντί για μείωση, αύξηση του ράστερ και του μπατζετ. Με τον Γιώργο Χατζάρα κάναμε μια εντυπωσιακή πορεία, φτάνοντας στο -1 από τη δεύτερη θέση και στο -3 από την πρώτη. Ήλθαν κάποια αρνητικά αποτελέσματα, που δημιούργησαν κλίμα στενοχώριας, αποσταθεροποίησης, αμφισβήτησης, ηττοπάθειας και μιας μίζερης συζήτησης για τα πιερικα ζητήματα, η οποία μας στενοχωρεί μεν, μας χαλυβδώνει δε.
Ο Πιερικός έπαιξε 30 παιχνίδια πεντακάθαρα. Καμιά σκιά δεν μπορεί να βαρύνει την αγωνιστική του συμπεριφορά. Είχε, ανέλπιστα, καλές νίκες και, ανέλπιστα, κακές ήττες. Όμως δεν ξεστράτισε. Είναι στα πλει οφ, θα μένει στη θέση αυτή μέχρι το τέλος και με την ικανότητα της τεχνικής ηγεσίας, των ποδοσφαιριστών και τη φανέλα που κουβαλάμε, θα χτυπήσουμε αποφασίστηκα την άνοδο στη μεγάλη κατηγορία με όλες μας τις δυνάμεις.
Ζήτησα να συναντηθούμε σήμερα για να παρακαλέσω τον κόσμο του Πιερικού, που αγαπά την ομάδα και το έχει αποδείξει, να στοιχηθει γύρω από την ομάδα, να στρατευτεί. Δίνουμε 4 ακόμα αγώνες για να μπορέσουμε να παίξουμε άλλους 6, που θα μας οδηγήσουν στην άλλη κατηγορία. Να έχει εμπιστοσύνη στην ομάδα ο κόσμος, κι όταν λέω ομάδα, εννοώ σε όλους μας και οι καλές μέρες είναι μπροστά μας.
Παίκτες και ομάδα έκαναν τις μεγάλες νίκες, Παίκτες και ομάδα έκαναν και τις μεγάλες ήττες. Όλοι μας, από τον φροντιστή μέχρι τον πρόεδρο, είμαστε ομάδα, μαζί καταφέραμε να έχουμε την πορεία που έχουμε και το ισοζύγιο αυτής της πορείας, αξιολογούμενο υποκειμενικά, άλλοι το καταγράφουν ως θετικό, κι άλλοι ως αρνητικό.
Τα τελευταία 20 χρόνια από το 1993 κι έπειτα και για πρώτη φορά, ο Πιερικός κάνει τέτοια παρουσία στη Β' Εθνική. Ποτέ δεν ήταν τόσο κοντά στη μεγάλη κατηγορία, Ποτέ ο δημόσιος λόγος του Πιερικού δεν διατυπώθηκε τόσο αποφασιστικά ότι "χτυπάμε την κατηγορία αλύπητα". Κι όλοι μαζί, κόσμος και ομάδα, μαζί θα νικήσουμε και μαζί θα χαρούμε. Η γενική τοποθέτηση που ήθελα να κάνω είναι αυτή περίπου".
Εν συνεχεία, αναφέρθηκε:
Στο οικονομικό ζήτημα της ομάδας: "Δηλώνω με τον πιο επίσημο τρόπο, ότι ο Πιερικός είναι μια από τις καλύτερα πληρωμένες ομάδες της κατηγορίας. Σίγουρα δεν είναι η καλύτερα πληρωμένη ομάδα, αλλά δεν θα βρει τρεις ομάδες, καλύτερα πληρωμένες. Οι ξένοι ποδοσφαιριστές και οι έμπειροι Παίκτες είναι αρκετά μπροστά στις πληρωμές τους.
Οι νέοι είναι λίγο πιο ταλαιπωρημένοι. Όλα αυτά είναι αποτελέσματα μιας πολύ ταλαιπωρημένης οικονομικής χρονιάς. Κάναμε πολλά καλέσματα, η ανταπόκριση της πιερικης κοινωνίας δεν είναι αυτή που περιμένουμε. Το μπάτζετ φέτος, φτάνει στο 1,5 εκατομμύριο. Τα έσοδα από τον κόσμο, τη διαφήμιση και τις χορηγίες, φτάνουν τα 350 χιλιάρικα, από το κράτος στα 150 χιλιάρικα και τα υπόλοιπα μπαίνουν από τον πρόεδρο, που έχει δώσει, ως τώρα 500 χιλιάδες.
Οι Παίκτες δεν μας κάνουν χατίρι, είναι τιμή τους να παίζουν στον Πιερικό και είναι υποχρέωση και δικαίωμα τους να αμείβονται με βάση το συμβόλαιο τους.
Παίκτης που να μπορεί να ισχυριστεί ότι αυτά που παίρνει δεν του φτάνουν για να ζήσει, δεν υπάρχει. Υπήρχαν μικρές γκρίνιες, ότι θα ήθελαν το Πάσχα να τους μοιράσουμε από 2 χιλιάδες και τελικά τους δώσαμε από 1,5 χιλιάρικο, αλλά τι να κάνουμε... Δεν θα αντιμετωπίσουμε προσφυγές, η ομάδα θα είναι πληρωμένη και πληρώνεται κανονικά. Παραδέχομαι ότι δεν πληρώνονται στις 30 του μήνα. αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο κι έτσι ήταν πάντα".
Στις διαδοχικές ήττες του Πιερικού:
"Οι ήττες ήλθαν γιατί η ομάδα έκανε μια κοιλιά που δεν προβλέψαμε και δεν αντιμετωπίσαμε έγκαιρα. Είχαμε λιγότερες δυνάμεις από αυτό που έπρεπε κι αυτό δεν έχει να κάνει με το οικονομικό. Δεν ισχύει ότι βάζουν τα χρήματα πάνω από τη φανέλα. οι Παίκτες είναι παλικάρια, αγαπούν την ομάδα, δίνουν ότι μπορούν. Για πρώτη φορά δεν είμαστε σε περιπέτεια υποβιβασμού, πλει άουτ, κτλ".
Στις φήμες που τον θέλουν να επιδιώκει τη συμμετοχή στα πλέι οφ για να ωφεληθεί οικονομικά ο ίδιος, χωρίς να έχει στόχο την άνοδο:
"είναι ανοησία αυτό που λέγεται. Αν ο Πιερικός πάει στα πλει οφ, έχει την ευκαιρία να πάρει την κατηγορία. Τα οικονομικά δεδομένα της Σούπερ Λιγκ δεν έχουν καμία σχέση με αυτά της Β' Εθνικής. Δεν πιστεύω ότι θα υπάρξει άνθρωπος που ενώ μπορεί να ανέβει στην Α' Κατηγορία και να επωφεληθεί από την άνοδο και οικονομικά, να επιλέξει να κάνει οποιαδήποτε "αταξία" στη διαδικασία των πλέι οφ...
Αν ανέβουμε, θα έχουμε οικονομική ευρωστία, μια ομάδα που να ταιριάζει στην πόλη, θα μπορεί να οργανώσει τις ακαδημίες και τις υποδομές, θα βάλει σε τάξη τα οικονομικά, κι αν ακόμα πέσει, θα μπορέσει να τακτοποιηθεί οικονομικά για τα επόμενα 5-10 χρόνια. Θα είναι βλακώδες και κουτό να θυσιάσει κάποιος όλα αυτά με ενδεχόμενες δοσοληψίες, αυτή η σκέψη δε μπορεί να υπάρχει ούτε σαν υποψία".
Στην απουσία ισχυρών χρηματοδοτών:
"Μακάρι να υπήρχαν, όχι μόνο οι πρώην, αλλά και οποιοσδήποτε πλούσιος Κατερινιωτης. Θα ήταν επιθυμία μου και μεγάλη ανάσα. Δεν υπάρχει κανείς από πίσω, μόνο ο πρόεδρος, οι συνεργάτες, οι γενικοί αρχηγοί κι ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη. Θέλω να πιστεύω ότι είμαστε πολλοί. Αν υπήρχαν οι Ντουμος και Ελευθεριάδης, θα κοιμόμουν ήσυχος".
Στον αγώνα με την Επανομή:
"Εκείνη τη μέρα άκουσα πολλά. ότι δεν πήραμε αγωνιστικά τα παιχνίδια με Βέροια, Σέρρες, Λάρισα, Παναχαϊκή κι άρα, όπως εκεί έγινε κάτι καλό, με την Επανομή έγινε κάτι κακό. αυτά είναι προϊόντα αρρωστημένων μυαλών. Μέσα από τις ήττες αυτές, που κοντέψαμε να πάθουμε εγκεφαλικό και τετραπληγία, ακούμε ανοησίες. Ας σοβαρευτούμε λίγο".
Στο μοντέλο διοίκησης που εφαρμόζει και στη μη επιβολή τιμωρίας σε Παίκτες που τιμωρήθηκαν με κόκκινες κάρτες: "ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΕΠΙΛΕΞΑΜΕ ΕΝΑ ΜΟΝΤΕΛΟ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, κοντά στην ομάδα. Είμαι σαν πάτερ φαμίλιας εδώ, ασχολούμαστε με τους Παίκτες, με το μυαλό, τα προβλήματα τους, την ψυχή τους. αυτό το μοντέλο δημιουργεί συναισθηματισμούς. Δεν μπόρεσα να τους τιμωρήσω, δεν θέλησα, δεν το ένιωσα αναγκαίο. Αν ήμουν πιο απρόσιτος, ίσως θα μπορούσα να τους τιμωρήσω".
Στη μελλοντική του παρουσία στην ΠΑΕ: "Σε περίπτωση που δεν κατορθώσουμε την άνοδο, αν είναι για το καλό του Πιερικού, θα αποχωρήσω. Αν εξυπηρετεί τον Πιερικό, θα παραμείνω στις επάλξεις. Ο ρόλος μου, είναι ρόλος Σταυροφόρου. Αν υπάρχει κάποιος να βοηθήσει, να ξεκουράσει ή και να τον φορτωθεί ο ίδιος, ευπρόσδεκτος!"
Στο θέμα του προπονητή:
"ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ. Όταν κάποια αποτελέσματα δεν πάνε καλά, το πρώτο πράγμα που θεριεύει είναι το ενδεχόμενο αποχώρησης του προπονητή. θεωρώ ότι ήταν μια κοιλιά της ομάδας, την οποία θεωρώ ότι την ξεπεράσαμε με την εμφάνιση της Καλλιθέας. Έχουμε τέσσερις τελικούς και θέλουμε 12 πόντους".