ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Κυριακή 6 Μαΐου 2012

Η Συνταγή της Ημέρας!

Σάντουιτς με πικάντικο φιλέτο κοτόπουλο στην σχάρα

Συνταγή για 2 άτομα

Από το: xs-recipes.com

Υλικά:

1 ολόκληρο στήθος κοτόπουλου, χωρίς κόκαλο και πέτσα
2 κουταλάκια του γλυκού καυτερή σάλτσα ταμπάσκο
Χυμό από ένα φρέσκο λάιμ
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόνη γλυκιά πάπρικα
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Για το σερβίρισμα:
2 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα
1 κουταλιά της σούπας κέτσαπ
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
1/2 κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ σκόνη
2 ψωμάκια για σάντουιτς
Λίγα φύλλα μαρούλι

Προετοιμασία:
Πλένουμε το στήθος κοτόπουλου και το φιλετάρουμε για δύο μερίδες. Αν είναι πολύ μεγάλο τότε μεριμνήστε για περισσότερες μερίδες. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε μαζί το ταμπάσκο, το χυμό λαίμ, το ελαιόλαδο, την πάπρικα και το αλάτι.
Προθερμαίνουμε την σχάρα μας σε δυνατή φωτιά. Χαμηλώνουμε την φωτιά σε μέτρια και ψήνουμε επάνω τα φιλέτα μας. Όσο ψήνουμε αλείφουμε το κοτόπουλο με την σάλτσα ταμπάσκο/ελαιολάδου που φτιάξαμε. Ψήνουμε το κοτόπουλο και στις δύο πλευρές για 4-5 λεπτά την κάθε πλευρά.
Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε την μαγιονέζα, την κέτσαπ, την μουστάρδα και τη σκόνη τζίντζερ. Ανακατεύουμε τα υλικά μας μαζί και τοποθετούμε το μπολ στο ψυγείο για μισή ώρα.
Κόβουμε τα ψωμάκια μας για σάντουιτς και αλείφουμε το κάτω μέρος με την σάλτσα μαγιονέζας/κέτσαπ. Βάζουμε λίγο μαρούλι επάνω και μετά το κοτόπουλο. Αν σας αρέσει αρκετά καυτερό αλείψτε το κοτόπουλο με ακόμα λίγο από την σάλτσα ταμπάσκο.
Σερβίρετε το σάντουιτς με ψητό καλαμπόκι. Καλή Όρεξη!