ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

F1:Παραμένει στην κορυφή ο Vettel


Μπορεί στον αγώνα της Ισπανίας o Maldonadο με Williams να σημείωσε την παρθενική του νίκη, ωστόσο η κορυφή του βαθμολογικού πίνακα δεν άλλαξε, με τον Vettel να διατηρεί την πρωτιά στο πρωτάθλημα των οδηγών. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής εκκίνησε από την 7η θέση και κατάφερε να ολοκληρώσει τον 5ο φετινό γύρο στην 6η.

«Ήταν ένας δύσκολος αγώνας, μία σκληρή ημέρα δουλειάς. Δεν είμαι πολύ ικανοποιημένος, καθώς θα μπορούσα να είχα τερματίσει μία θέση ψηλότερα
. Ωστόσο, η ανάκαμψή μας ήταν σημαντική. Ήμασταν όλο και καλύτεροι προς το τέλος του αγώνα, κομμάτι το οποίο απόλαυσα. Όταν όμως υπάρχουν τόσες ανατροπές, η κατάσταση δυσκολεύει. Δεν ξέρω τι πρόβλημα προέκυψε κι αναγκαστήκαμε να αλλάξουμε την εμπρός πτέρυγα του μονοθέσιου. Δεν ήξερα τι συνέβαινε, αν υπήρχε κάποια ζημιά ή αν είχε κολλήσει κάτι σε αυτή. Δοκίμασα να μείνω έναν επιπλέον γύρο στην πίστα, αλλά δεν ήταν η καλύτερη επιλογή. Έτσι, στο αμέσως επόμενο πέρασμα, μπήκα στα πιτ, για να είμαστε σίγουροι. Αυτό μας κόστισε σε χρόνο, αλλά ήταν ορθή επιλογή, καθώς υπήρχε πράγματι ζημιά στην πτέρυγα» ήταν τα λόγια του Γερμανού πιλότου, ο οποίος παραμένει στην κορυφή, αλλά ισοβαθμεί με τον Alonso (Ferrari).

Επιμέλεια: Βασίλης Γ. Σαρημπαλίδης