ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

Ορκωμοσία 42 πτυχιούχων του ΤΕΙ Κατερίνης


Δράσεις και συμμετοχή του ΤΕΙ σε σημαντικά προγράμματα και συνέδρια
Μέσα σε κλίμα χαράς και συγκίνησης πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι η ορκωμοσία, των 42 πτυχιούχων σε σύνολο 187 του Τμήματος.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων εκπρόσωποι της αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, του επιμελητήριου και φορέων που απηύθυναν σύντομο χαιρετισμό γονείς, συγγενείς και φίλοι των πτυχιούχων.
Στην ομιλία του ο προϊστάμενος του ΤΕΙ Κατερίνης κ. Δημήτρης Τριανταφύλλου επεσήμανε μεταξύ άλλων πως η τελετή γίνεται σε ένα δύσκολο οικονομικά περιβάλλον και εξέφρασε τη ευχή η επόμενη ορκωμοσία να γίνει σε πιο αισιόδοξο περιβάλλον.

Ο κ. Τριανταφύλλου
Όπως υπογράμμισε ο προϊστάμενος του ΤΕΙ, δυστυχώς τα γεγονότα εξελίσσονται όπως όλοι μας βιώνουμε αλλά παρόλα αυτά, δεν μπορούν παρά να βλέπουν την ορκωμοσία των νέων πτυχιούχων του τμήματός, ως ένα αισιόδοξο γεγονός να δίνει χαρά και στους αποφοίτους τους συγγενείς μας αλλά και σε αυτούς, το Ε.Π. το διοικητικό και τεχνικό προσωπικό του τμήματος που βλέπουν να ολοκληρώνονται με επιτυχία οι σπουδές τους.
"Το χαρακτηρίζω αισιόδοξο, διότι ένας νέος και ιδιαίτερα πτυχιούχος δεν μπορεί παρά να είναι αισιόδοξος. Το οικονομικό περιβάλλον σίγουρα δεν βοηθά αλλά είναι γνωστό ότι οι κρίσεις και οι δυσκολίες είναι αυτές που γενούν τις ιδέες, αυξάνουν τις πρωτοβουλίες και ωθούν στην επιχειρηματικότητα.
Ο τομέας στον οποίο καλείστε να δοκιμάσετε την τύχη σας επαγγελματικά, αυτός της εφοδιαστικής αλυσίδας είναι ένας από τους τομείς στους οποίους η χώρα μας έχει περιθώρια πολύ μεγάλης ανάπτυξης μαζί με αυτόν της πρωτογενούς παραγωγής, του τουρισμού και της ναυτιλίας.
Είμαι σίγουρος ότι όλοι σας θα βρείτε ευκαιρίες να εργαστείτε αρκεί να προσπαθήσετε ,να επιμείνετε, και να μη χάσετε στις πρώτες προσπάθειες το κουράγιο και την εμπιστοσύνη στον εαυτό σας.
Τολμήστε ακόμη και επιχειρηματικά (ήδη κάποιοι από σας ήδη το κάνετε) Οργανώστε μια μικρή επιχείρηση χρησιμοποιώντας όλες τις γνώσεις που έχετε αποκομίσει από τις σπουδές σας ώστε να είστε πολύ πιο μπροστά από άλλους.
Η επιχειρηματικότητα ήταν ένα αντικείμενο που τονίστηκε νομίζω σε πολλά μαθήματα του προγράμματος σπουδών που παρακολουθήσατε.
Από την πλευρά μας, νομίζω ότι κάναμε ότι καλύτερο μπορούσαμε ιδιαίτερα τα τελευταία δύο χρόνια, που παρά τις πολύ μεγάλες περικοπές δαπανών, καταφέραμε πιστεύω να κρατήσουμε το επίπεδο σπουδών σας σε υψηλό επίπεδο.
Σημαντική συμβολή είχαν σε αυτό εκτός από το μόνιμο προσωπικό (καθηγητές κ.λ.π.) και το έκτακτο προσωπικό δηλαδή Επιστημονικοί και Εργαστηριακοί συνεργάτες αλλά και διοικητικό και τεχνικό προσωπικό που είδαν μεγάλες καθυστερήσεις στους μισθούς τους, ιδιαίτερα το περασμένο εξάμηνο, χωρίς να απομειώσουν την πάντα εξαιρετική τους απόδοση και συνέπεια απέναντι στους φοιτητές.
Πιστεύω ότι στη διάρκεια της φοιτητικής σας ζωής να βρήκατε ευκαιρίες (είτε αυτές σας δόθηκαν από μας είτε από άλλους παράγοντες της κοινωνικής ζωής αυτής της πόλης) να διαμορφώσετε θετικά τον χαρακτήρα σας και από άποψη ευρύτερης πνευματικής καλλιέργειας ώστε να είστε έτοιμοι να αντιμετωπίσετε τη ζωή από μια νέα πλευρά αυτή του επιστήμονα, του υπεύθυνου επαγγελματία και παραγωγικού πλέον ατόμου της Ελληνικής κοινωνίας.
Εμείς πάντως προσπαθήσαμε και πολλοί από σας συμμετείχατε σε ένα πλήθος δραστηριοτήτων όπως ομιλίες, οργάνωση αθλητικών ομάδων της θεατρικής ομάδας και τελευταία την οργάνωση της Τράπεζας αίματος που μας έφερε όλους πολύ κοντά σε πολύ ανθρώπινες στιγμές".
Δράσεις, προγράμματα και διακρίσεις
Όπως ανέφερε ο κ. Τριανταφύλλου, ως Τμήμα συμμετείχαν σε πολλές εκθέσεις και Συνέδρια της Εφοδιαστικής Αλυσίδας, ενώ θα πραγματοποιηθεί και το Δεύτερο Συνέδριο που θα γίνει στις 5- 6 Οκτωβρίου 2012 στην Κατερίνη, μετά την επιτυχία του πρώτου Διεθνούς Συνεδρίου Εφοδιαστικής Αλυσίδας που έγινε το 2010.
"Ενώ από τα θετικά της χρονιάς που διανύουμε είναι και οι πρώτες εγκρίσεις ερευνητικών προγραμμάτων από αυτά που ήδη έχουμε υποβάλλει.
Είναι ένα ερευνητικό πρόγραμμα στο έργο "Αρχιμήδης " και ένα στο πρόγραμμα "Θαλής" συνολικού προϋπολογισμού 500.000 ευρώ, προγράμματα που θα δώσουν μεγάλη ώθηση στις ερευνητικές δραστηριότητες και διεθνείς διασυνδέσεις του τμήματος με άλλες ερευνητικές ομάδες Πανεπιστημίων, ΤΕΙ και Ερευνητικών Ιδρυμάτων του εξωτερικού.
Ιδιαίτερα για το πρόγραμμα "Θαλής" είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι διότι ανταγωνιστήκαμε όχι μόνον τμήματα ΤΕΙ αλλά και πανεπιστημιακά και διακριθήκαμε με την έγκρισή του.
Ακόμη να αναφέρουμε την έγκριση ερευνητικού προγράμματος στα πλαίσια του προγράμματος "Συνεργασία στη Μαύρη Θάλασσα" με το οποίο το Τμήμα μας θα έχει την ερευνητική εποπτεία σε συνεργασία με τα λιμάνια της Αλεξανδρούπολης του Μπουργκάς της Βουλγαρίας και της Οδησσού της Ουκρανίας για την ασφαλή αποθήκευση και διακίνηση containers, ενώ ένα τρίτο ερευνητικό πρόγραμμα σε συνεργασία με το Πολυτεχνείο Θεσσαλονίκης μόλις έχει εγκριθεί και με αυτό θα έχουμε την ευκαιρία να ανταλλάξουμε εμπειρίες στη διαχείριση της Εφοδιαστικής Αλυσίδας με καταξιωμένα Ιδρύματα της χώρας μας της Γερμανίας της Αγγλίας της Δανίας και του Βελγίου.
Η διάκριση αυτή θα είναι σημαντική και στη διεκδίκηση της μετεξέλιξης του Παραρτήματος Κατερίνης σε Σχολή Εφοδιαστικής με δύο κατευθύνσεις - προγράμματα σπουδών, σύμφωνα με τα ισχύοντα στον Νέο νόμο για την λειτουργία των ΑΕΙ με τον οποίο και λειτουργούμε από τον προηγούμενο Σεπτέμβριο.
Στην προσπάθεια αυτή ελπίζω να έχουμε αρωγούς και όλους του φορείς της τοπικής κοινωνίας που πάντοτε ήταν κοντά στο τμήμα".