ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Πανευρωπαϊκή συνάντηση στην Πιερία


Εντυπωσιακή ήταν η εικόνα της παρέλασης των Εθνών στο κέντρο της Κατερίνης το πρωί του Σαββάτου, καθώς 300 μοτοσικλετιστές, μέλη της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Gold Wing European Federation, επισκέφτηκαν την Κατερίνη, στο πλαίσιο του δεύτερου ελληνικού Treffen που πραγματοποιήθηκε στην Πιερία 5-9 Σεπτεμβρίου.
Γνωριμία με την Ελλάδα
Οι μοτοσικλετιστές, μέλη μιας από τις πιο δραστήριες λέσχες μηχανών μεγάλου κυβισμού, προέρχονται από 25 χώρες του κόσμου βρέθηκαν για δεύτερη φορά στην Πιερία.
Σκοπός της πανευρωπαϊκής συνάντησης ήταν η γνωριμία των επισκεπτών με τον τουρισμό, τον πολιτισμό και τα μνημεία της Ελλάδας.
Οι μοτοσικλετιστές έφτασαν στις μια περίπου το μεσημέρι στην Κατερίνη και στάθμευσαν στο κέντρο της πόλης, χαρίζοντας ένα πραγματικά εντυπωσιακό θέαμα, καθώς οι μοτοσικλέτες Gold Wings της εταιρείας Honda, μεγάλου κυβισμού, έχουν χαρακτηριστεί «κυρίες της ασφάλτου» και εξαιτίας της εμφάνισής τους.

Ο κοινωνικός χαρακτήρας της συνάντησης
Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ελληνικής λέσχης Δημήτρης Αστερίου, «το δεύτερο ελληνικό Treffen πραγματοποιείται και φέτος σε μια συγκυρία εξαιρετικά ευαίσθητη για τη χώρα μας, που κάνει μια μεγάλη προσπάθεια να σταθεί και πάλι στα πόδια της και να ξεφύγει από τη μεγάλη ύφεση που έφερε η κρίση. Μπροστά μας» δήλωσε ο κ. Αστερίου.
«O δρόμος είναι μακρύς και στην πορεία αυτή οφείλουμε να προστατεύσουμε τους αδύναμους, όσους έχουν πληγεί περισσότερο από την κρίση και ιδιαίτερα τους νέους και τους άνεργους συμπολίτες μας, που μαστίζονται περισσότερο από όλους από την ύφεση.
Για το σκοπό αυτό, το Δ.Σ. της GWGR αποφάσισε τα έσοδα από το Treffen του 2012 να διατεθούν προς ενίσχυση όλων αυτών».