ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Σε κλίμα αναβρασμού το πρώτο κουδούνι...


Σήμερα oι μαθητές θα μείνουν στα σπίτια τους, καθώς δάσκαλοι και καθηγητές απεργούν
Με πολλά προβλήματα και σε κλίμα αναβρασμού χτύπησε χθες το πρωί το πρώτο κουδούνι στα σχολεία. Μαθητές και εκπαιδευτικοί αναμένεται να αντιμετωπίσουν σημαντικές δυσκολίες λόγω των μειωμένων κονδυλίων για τις λειτουργικές ανάγκες των σχολείων.
Μετά τον χθεσινό Αγιασμό, σήμερα Τετάρτη οι μαθητές θα μείνουν στα σπίτια τους, καθώς δάσκαλοι και καθηγητές απεργούν.
Στην Πιερία η σχολική χρονιά ξεκίνησε με τον καθιερωμένο Αγιασμό και πολλές ευχές από τις αρχές του τόπου για μία καλή σχολική χρονιά, παρόλα τα προβλήματα.

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας
Στο πλευρό μαθητών της Κατερίνης, στην τελετή των αγιασμών για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, βρέθηκε χθες η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας.
Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας συνοδευόμενη από τον Ειδικό Συνεργάτη της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας - εκπαιδευτικό, Αθανάσιο Μπαρμπαγεωργόπουλο, παρέστη στους αγιασμούς του 5ου Γυμνασίου Κατερίνης, του 5ου Λυκείου Κατερίνης και του 1ου ΕΠΑΛ Κατερίνης.
Η Σοφία Μαυρίδου απηύθυνε τις ευχές της τόσο στους μαθητές όσο και στους εκπαιδευτικούς και τους γονείς για μια καλή, δημιουργική και αποδοτική σχολική χρονιά με υγεία, δύναμη και πρόοδο.
Παράλληλα, αναφέρθηκε στη δύναμη της γνώσης, επισημαίνοντας ότι η επένδυση στη γνώση είναι επένδυση στο μέλλον.
Άλλωστε, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας τόνισε στους μαθητές να χαίρονται και να απολαμβάνουν την κάθε ανέμελη και ξένοιαστη στιγμή των μαθητικών τους χρόνων, να μη χάνουν το κέφι και το χαμόγελό τους και να μένουν πιστοί "κυνηγοί" των ονείρων τους.
Ο Δήμαρχος Κατερίνης
Στον καθιερωμένο αγιασμό σχολείων της πόλης, στο πλαίσιο της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, παρέστη χθες ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης. Ειδικότερα, ο Δήμαρχος επισκέφθηκε το 1ο Δημοτικό Σχολείο και το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. (Ειδικό Σχολείο).
Ο κος Χιονίδης ευχήθηκε σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς καλή σχολική χρονιά, επισημαίνοντας πως η εκπαιδευτική διαδικασία πρέπει να αντιμετωπισθεί με αισιοδοξία, συνεργασία, και αγάπη, ενώ όπως υπογράμμισε:
Όπως σημείωσε ο κος Χιονίδης "Ο Δήμος Κατερίνης επενδύει σταθερά στην παιδεία και στο πλαίσιο αυτό θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε η κρίση να έχει τις λιγότερες επιπτώσεις στο χώρο της εκπαίδευσης", ενώ όπως διαβεβαίωσε "ο Δήμος Κατερίνης θα συνεχίσει τις παρεμβάσεις και κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, όπου απαιτηθούν".
Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο της προετοιμασίας των σχολικών κτιρίων, ο Δήμος Κατερίνης ιεραρχώντας τις πραγματικές ανάγκες όλων ανεξαιρέτως των σχολικών μονάδων, προέβη σε μια σειρά εργασιών στη διάρκεια του καλοκαιριού, προκειμένου να καλύψει επαρκώς τις ανάγκες των σχολικών μονάδων του Δήμου.
Με εντολή του Δημάρχου Κατερίνης, τα συνεργεία έδωσαν προτεραιότητα στα θέματα υγιεινής, ασφάλειας και λειτουργικότητας, ενώ έγιναν και παρεμβάσεις αισθητικής αναβάθμισης (ελαιοχρωματισμοί κ.λ.π.).
Σε όλα τα σχολικά κτίρια έγιναν έλεγχοι και επισκευές στα ηλεκτρολογικά, σε υδραυλικές εγκαταστάσεις, αντικαταστάσεις πλακιδίων, συντήρηση αύλειων χώρων επισκευές υδρορροών και στεγανοποιήσεις στεγών.