ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

ΣΥΡΙΖΑ:Oργιο κερδοσποπίας με βενζίνη όταν το αργό πετρέλαιο πέφτει!


Για τεράστια ευθύνη της κυβέρνησης στην ανοδική τροχιά που έχουν πάρει οι τιμές των καυσίμων κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η επιτροπή ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ.


Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταλογίζει στην κυβέρνηση ότι δεν ασκεί ουσιαστικό έλεγχο στο «πετρελαϊκό κύκλωμα», μεταξύ άλλων στα διϋλιστήρια, τις εταιρείες εμπορίας καυσίμων και στα πρατήρια βενζίνης, αλλά και παραπέρα διόγκωση των τιμών μέσω φορολογίας.

Μάλιστα, σημειώνει την αναντιστοιχία της μείωσης της τιμής του αργού πετρελαίου από τον Μάρτιο έως τον Αύγουστο κατά 6%, με την αύξηση της μέσης τιμής της «αμόλυβδης 95», την ίδια περίοδο, κατά 2%. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει εξάλλου ότι, παρά την αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα, από το 2009 έως σήμερα, τα έσοδα από την είσπραξή του έχουν μειωθεί περίπου κατά 1,5 δισ. ευρώ.

Η Επιτροπή Ενέργειας του κόμματος ζητά να λαμβάνονται υπ' όψη αναπτυξιακά, περιβαλλοντικά και κοινωνικά κριτήρια στον καθορισμό των τιμών και καταλογίζει στις ως τώρα κυβερνήσεις έλλειψη πολιτικής βούλησης για καταπολέμηση των κυκλωμάτων νοθείας και λαθρεμπορίας.

Για την αντιμετώπιση των συνθηκών «ενεργειακής φτώχειας» για μεγάλο μέρος του πληθυσμού, «η ανατροπή της σημερινής κατάστασης μπαίνει στην ημερήσια διάταξη», καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ.
 http://www.tovima.gr/